Реєстрація податкових накладних в ЄРПН (частина 3️⃣)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 833 рази
Подякували: 696 разів

Повідомлення Asia Svetlova »

Oska1302 писав:
31 травня 2022, 16:45
Arfa писав:
31 травня 2022, 16:44
Реестр здох?
там, по ходу, весь кабінет здох :angry:
розрахунок ліміта, мабуть, підправляють, бо хтось писав що з 01.06 щось повинно помінятись.
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р

READYN
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1267 разів
Подякували: 504 рази

Повідомлення READYN »

Asia Svetlova писав:
31 травня 2022, 17:31
READYN писав:
31 травня 2022, 15:19
S_Elena писав:
31 травня 2022, 15:17

може проблема в тому, що ПН реєструється спочатку за рахунок ліміту і потім іде перерахування за рахунок перевищення. І якщо ліміту недостатньо, то йде відмова.
Я просто дивлюся в кабінеті, у мене ПН (лютий) зареєстрована за рахунок ліміту, потім йде оперція зняття всього перевищення за лютий і потім друга операція нарахування перевищення за мінусом зареєстрованого ПДВ. І ліміт знову стає таким як до реєстрації.
Наче обіцяли з 1 числа зробити щоб одразу за рахунок перевищення реєструвало
я думаю, що все таки ні, бо в мене перевищення було наприклад 5, а 2-й ліміт, наприклад 2, і мінусовий основний ліміт, то 2 мені вдалося зареєструвати за рахунок перевищення, більше - ні. Хоча, може вони вже знову щось поміняли :dash:
У мене така сама ситуація: основний ліміт мінус, реєєструються ПН за період, коли подані декларації, що зазначені в додатку 1 за рахунок 2-го ліміта. 2-й ліміт =сума перевищення-основний ліміт-сума ПДВ до сплати по деклараціям, якщо вона не сплачена.
Зараз кабінет не працює, може виправляють :D :)

Kas
Гений
Гений
Дякував (ла): 80 разів
Подякували: 39 разів

Повідомлення Kas »

В мене вже сьогодні блоканули одну ПН за березень місяць. Вот так....

STO Iryna
Гений
Гений
Дякував (ла): 90 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення STO Iryna »

у меня тоже одн уза февраль(((((, остальніе тьфу тьфу пока регситрируют

READYN
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення READYN »

READYN писав:
31 травня 2022, 17:35
Asia Svetlova писав:
READYN писав:
31 травня 2022, 15:19

я думаю, що все таки ні, бо в мене перевищення було наприклад 5, а 2-й ліміт, наприклад 2, і мінусовий основний ліміт, то 2 мені вдалося зареєструвати за рахунок перевищення, більше - ні. Хоча, може вони вже знову щось поміняли :dash:
У мене така сама ситуація: основний ліміт мінус, реєєструються ПН за період, коли подані декларації, що зазначені в додатку 1 за рахунок 2-го ліміта. 2-й ліміт =сума перевищення-основний ліміт-сума ПДВ до сплати по деклараціям, якщо вона не сплачена.
Нажаль нічого не поправили :angry: :evil:

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

READYN писав:
01 червня 2022, 16:53
READYN писав:
Asia Svetlova писав:

у мене така сама проблема, що й у вас. основний ліміт мінус. у табл. 1.1 накладні вказані, але їх відхиляє. я не оплатила суму пдв за березень (там багато), може в тому справа...
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

READYN
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення READYN »

Natalenna писав:
01 червня 2022, 17:29
READYN писав:
01 червня 2022, 16:53
READYN писав:

у мене така сама проблема, що й у вас. основний ліміт мінус. у табл. 1.1 накладні вказані, але їх відхиляє. я не оплатила суму пдв за березень (там багато), може в тому справа...
Так це впливає, дивіться як воно рахує
наприклад, у вас податкових зобов’язань 20, (все не зареєстровано)
податковий кредит 15
до сплати 5

припустимо, що ліміт до подачі декларації був нуль
після подачі декларації у вас ліміт = -20, а перевищення 20, за рахунок якого б мало реєструвати
По правильному повинно рахувати так
2-й ліміт = Перевищення (20) - Зобов’язання до сплати (5) + сума поповнення рахунку (0) = 15
тобто якби у вас було оплачено 5, то ви б вийшли на свої 20
Але формула рахує так (як я розумію, орієнтуючись на розрахунки по своєму підприємству)
2-й ліміт = Перевищення (20) - Зобов’язання до сплати (5) + сума поповнення рахунку (0) - від’ємний ліміт (20) = -5
Тобто тут 2 проблеми
1) не сплачені зобов’язання
2) невірно прописана формула

Це я прописала на прикладі одного місяця, а взагалі зобов’язання і поповнення рахунку беруться наростаючим, починаючи з 01.07.2015

Winswap
УченикУченик
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Winswap »

Natalenna писав:
01 червня 2022, 17:29
На гарячій лінії ДПС якраз запитували чи є заборгованості по податку коли звернувся до них з проблемою відхилення ПН (порадили просто чекати). Заборгованості наразі немає, але була просрочка по сплаті за березень. І виходить так що 2й ліміт в достатній сумі є (згідно запиту), а ПН всеодно відхиляються через недостатність ліміту. Нічого іншого придумати не можу як те що проблема в порушені строків оплати зобов"язань. Підкажіть у всіх хто не може зареєструвати ПН за рахунок перевищення були несплати/невчасні сплати податкових зобов"язань?

Snejana_Beautiful
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення Snejana_Beautiful »

Добрый день) Подскажите, сначала нужно все зарегистрировать нн за февраль-май, а только потом подавать декларации, или помесячно? Спасибо)

Гостья Юлия
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 33 рази
Подякували: 17 разів

Повідомлення Гостья Юлия »

Добрий день. Щось голова не працює... підкажіть Деки за лютий-квітень не завала. Травень-квітень пусті. А от за лютий були операціі. Я своє ПЗ зареєструвала ще в лютому, а ось мені ПК навіть зараз ще не нареєстрували і первинки ще не маю по цім операціям. Тому і не здавала Деку (вилазить здоровенний ПДВ). Зараз треба реєструвати нові ПН за травень (маю змогу ), але боюся, що заблокують. В кого схожа ситуація -відпишіться будь ласка. Або хтось може дати пораду. Буду вдячна

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”