= БОЛЬНИЧНЫЕ: порядок, оформление, учет =
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 789 разів
- Подякували: 1308 разів
А якщо людина впала на території підприємства і зламала руку , що далі буде . Хто буде оплачувати непрацездатність і тд. іт.п.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 1128 разів
для вас краще вмовити людину, щоб травму записали побутову, а не виробничуАльона1 писав:А якщо людина впала на території підприємства і зламала руку , що далі буде . Хто буде оплачувати непрацездатність і тд. іт.п.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 592 рази
- Подякували: 529 разів
Если оформлять травму на производстве, нужно составлять акт о несчастном случае, вызывать эксперта из Фонда несч. случаев и Фонд вам оплатит больничный. Но за несоблюдение условий охраны труда могут, наверное. и наказатьАльона1 писав:А якщо людина впала на території підприємства і зламала руку , що далі буде . Хто буде оплачувати непрацездатність і тд. іт.п.
-
- Светоч Мысли
Так я знаю, але чому ? Мене можуть наказати за те що неприбрана териорія?? Доріжки посипані піском , але ж кругом не посипиш.svitlass писав:для вас краще вмовити людину, щоб травму записали побутову, а не виробничуАльона1 писав:А якщо людина впала на території підприємства і зламала руку , що далі буде . Хто буде оплачувати непрацездатність і тд. іт.п.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 1128 разів
нікого не гребе /грубо, але правда/ які доріжки і т.п. перевірки, пояснення, звіти і прочий минингит..Альона1 писав:Так я знаю, але чому ? Мене можуть наказати за те що неприбрана териорія?? Доріжки посипані піском , але ж кругом не посипиш.svitlass писав:для вас краще вмовити людину, щоб травму записали побутову, а не виробничуАльона1 писав:А якщо людина впала на території підприємства і зламала руку , що далі буде . Хто буде оплачувати непрацездатність і тд. іт.п.
я підвернула ногу коли виходила з автобуса /каблук зависокий/ по дорозі додому, так потім зам нач казала, що вона краще б мені сама оплатила лікарняний, ніж перейти через те все.
зараз в нас вир-во і випадки бувають різні, але інженер по ОП "не допускає" травм на вир-ві любими шляхами
-
- Светоч Мысли
Соцстрах виплатить тільки за 3 дні , у нас поки одноденка на тиждень. Якщо можна , то підприємство оплатить лікарняний.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 244 рази
- Подякували: 859 разів
Вы имеете право оплатить больничный только, если в нем отсутствует код причины нетрудоспособности - 4 ( несчастный случай на производстве). Если в больничном подчеркнута эта причина - то или уговаривать врача сделать исправления (+печать и роспись), или оформлять несчастный случай на производстве(влечет серьезные проблемы). Если подчеркнуто - непроизводственные травмы -5, то берется объяснительная работника, составляется акт о непроизводственной травме и больничный оплачивается на общих основания.Альона1 писав:Соцстрах виплатить тільки за 3 дні , у нас поки одноденка на тиждень. Якщо можна , то підприємство оплатить лікарняний.
Осторожнее с уплатой больничных за счет предприяти, которые не подлежат оплате (алкогольное опъянение, нарушение режима и т.д., а также Ваш случай Альона1 ). ЕСВ по больничным 33,2%, а это ниже всех иных классов. А это уже недоимка.
-
- Профи
- Дякував (ла): 9 разів
- Подякували: 1 раз
Кто сталкивался с законом или положением о том что фонд несчастных случаев или фонд по временной потере трудоспособности может оплатить за свой счет меньшее кол-во дней, если предприятие переплатило( и соответственно делает заявку на меньшее кол-во дней))). Или фонд не имеет права так делать?