2-а група

Загальні питання, ставка податку, книга обліку доходів
Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14224 рази
Подякували: 28053 рази

Повідомлення Яков »

vera1005 писав:
Яков писав:vera1005! Чтобы снять этот вопрос с обсуждения представьте обратную ситуацию: Вы продаёте товар или оказываете услуги по своим КВЕДам, внесённым в госреестр и в реестр плательщиков ЕН. Покупатель, по какой-то причине, в назначении платежа указал совсем не то, что Вы ему написали в счёте, и к Вам на р/с приходят ден. средства по виду деятельности, которого у Вас нет. Как Вы поступите:
1. Промолчите и спокойно заплатите 15% с этой суммы, и потом перейдёте на ОСН;
2. Вернёте ему деньги и попросите его правильно указать назначение платежа;
3. Что Вы будете делать, если он упрётся и будет возмущаться, мотивируя это тем, что, например, он не является плательщиком ЕН и ему всё пофиг, Вам надо, Вы и исправляйте!
Дякую за відповідь. Якби платник який мені перерахував кошти та був платником пдв і не вірно вказав суму пдв в призначенні платежу, то я б повернула б йому кошти, тому що не змогла б вірно виписати та надати для нього податкову накладну. а якщо перерахував мені кошти не платник пдв, то податкова йому не потрібна, а мені її реєструвати як не платнику пдв, і суму по зобов"язанню мені платити, а не йому включати у кредит. Ось тут я вважаю істину. У мене є декілька ТОВ на єдиному податку 3 група не платники пдв і платники пдв. Так ось, по не платникам пдв я з першого дня реєстрації ТОВ проплачую платежі за сировину, допоміжні мат. (виробництво), платникам пдв, в призначення платежа не вказуючи суму пдв. Ні один контрагент - постачальник не вважає це помилковим, тому що для кожного платника є свої зобов"язання. А запитання я подала не для того щоб "ЯКА Я НЕ РОЗУМНА, ТА ЯК МЕНІ ЩЕ ПОЯСНИТИ", а щоб почути думку кваліфікованих бухгалтерів, Тому, що із нашим Законодавством важко працювати. Вірно написав один із бухгалтерів, що "ПРИМЕНЕНИЕ ЗАКОНА ТЯЖЕЛЕЕ ЕГО ПРИНЯТИЯ". І розібрати ситуацію, це не анекдоти списати з соціальних сіток та отримати за це статус. Дякую.
vera1005! Не для "анекдоти списати з соціальних сіток та отримати за це статус", а чтобы "розібрати ситуацію".

Я прошу Вас ещё раз ответить на мои вопросы, уточнив вводные данные: Вы - плательщик единого налога физических лиц 3 группы, 4% (не плательщик НДС).
У Вас КВЕД, например, "69.20 Діяльність у сфері бухгалтерського обліку; консультування з питань оподаткування" и всё. Вы оказали услугу, выписали счёт, согласно которому необходимо оплатить 4000грн за "консультування з питань оподаткування". Счёт передали Клиенту.
Клиент, по какой-то причине, в назначении платежа указал совсем не то, что Вы ему написали в счёте, а: "Оплата за рекламу", и к Вам на р/с приходят ден. средства по виду деятельности, которого у Вас нет. Каковы Ваши дальнейшие действия:
3. Что Вы будете делать, если он упрётся и будет возмущаться, мотивируя это тем, что, например, он не является плательщиком ЕН и ему всё пофиг, Вам надо, Вы и исправляйте!
Дякую.
Зображення

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

vera1005 писав:
Не пропало, воно сплачене. ФОПу не має ріниці скільки складає пдв 0%, 7%, чи 20%. Для нього є загальна сума. А для Отримувача коштів - сума отриманих коштів, для нарахування відповідного пдв.
Ради любопытства. А чем Вас так напрягает ПДВ именно в платежном поручении. Вашему ФОПу ведь не надо ПДВ и в накладных , и в актах , и в счетах. Требуйте и те документы без указания ПДВ. Чего такая нелюбовь именно к платежному поручению.

vera1005
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення vera1005 »

Яков писав:
vera1005 писав:
Яков писав:vera1005! Чтобы снять этот вопрос с обсуждения представьте обратную ситуацию: Вы продаёте товар или оказываете услуги по своим КВЕДам, внесённым в госреестр и в реестр плательщиков ЕН. Покупатель, по какой-то причине, в назначении платежа указал совсем не то, что Вы ему написали в счёте, и к Вам на р/с приходят ден. средства по виду деятельности, которого у Вас нет. Как Вы поступите:
Дякую за відповідь. Якби платник який мені перерахував кошти та був платником пдв і не вірно вказав суму пдв в призначенні платежу, то я б повернула б йому кошти, тому що не змогла б вірно виписати та надати для нього податкову накладну. а якщо перерахував мені кошти не платник пдв, то податкова йому не потрібна, а мені її реєструвати як не платнику пдв, і суму по зобов"язанню мені платити, а не йому включати у кредит. Ось тут я вважаю істину. У мене є декілька ТОВ на єдиному податку 3 група не платники пдв і платники пдв. Так ось, по не платникам пдв я з першого дня реєстрації ТОВ проплачую платежі за сировину, допоміжні мат. (виробництво), платникам пдв, в призначення платежа не вказуючи суму пдв. Ні один контрагент - постачальник не вважає це помилковим, тому що для кожного платника є свої зобов"язання. А запитання я подала не для того щоб "ЯКА Я НЕ РОЗУМНА, ТА ЯК МЕНІ ЩЕ ПОЯСНИТИ", а щоб почути думку кваліфікованих бухгалтерів, Тому, що із нашим Законодавством важко працювати. Вірно написав один із бухгалтерів, що "ПРИМЕНЕНИЕ ЗАКОНА ТЯЖЕЛЕЕ ЕГО ПРИНЯТИЯ". І розібрати ситуацію, це не анекдоти списати з соціальних сіток та отримати за це статус. Дякую.
vera1005! Не для "анекдоти списати з соціальних сіток та отримати за це статус", а чтобы "розібрати ситуацію".

Я прошу Вас ещё раз ответить на мои вопросы, уточнив вводные данные: Вы - плательщик единого налога физических лиц 3 группы, 4% (не плательщик НДС).
У Вас КВЕД, например, "69.20 Діяльність у сфері бухгалтерського обліку; консультування з питань оподаткування" и всё. Вы оказали услугу, выписали счёт, согласно которому необходимо оплатить 4000грн за "консультування з питань оподаткування". Счёт передали Клиенту.
Клиент, по какой-то причине, в назначении платежа указал совсем не то, что Вы ему написали в счёте, а: "Оплата за рекламу", и к Вам на р/с приходят ден. средства по виду деятельности, которого у Вас нет. Каковы Ваши дальнейшие действия:
Дякую.
Постачальник - платник ПДВ, я Покупець Єп 2 група не платник ПДВ. Проплатила кошти згідно рахунка за ту послугу та ту суму , яка була вказана в рахунку. "Клиент, по какой-то причине, в назначении платежа указал совсем не то, что Вы ему написали в счёте, а: "Оплата за рекламу", и к Вам на р/с приходят ден. средства по виду деятельности, которого у Вас нет." - це не змого питання. На інші ваші запитання я відповідь уже надавала.

vera1005
ПрофиПрофи

Повідомлення vera1005 »

cometa писав:
vera1005 писав:
Не пропало, воно сплачене. ФОПу не має ріниці скільки складає пдв 0%, 7%, чи 20%. Для нього є загальна сума. А для Отримувача коштів - сума отриманих коштів, для нарахування відповідного пдв.
Ради любопытства. А чем Вас так напрягает ПДВ именно в платежном поручении. Вашему ФОП ведь не надо ПДВ и в накладных , и в актах , и в счетах. Требуйте и те докуименты без указания ПДВ. Чего такая нелюбовь именно к платежному поручению.
Ніякої не любові не має до платіжних документів. Читаю, консультуюсь, та роблю висновки.

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14224 рази
Подякували: 28053 рази

Повідомлення Яков »

vera1005! Спасибо за ответы не на те вопросы, которые я задал
Зображення

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення cometa »

vera1005 писав:
cometa писав:
vera1005 писав:
Ради любопытства. А чем Вас так напрягает ПДВ именно в платежном поручении. Вашему ФОП ведь не надо ПДВ и в накладных , и в актах , и в счетах. Требуйте и те докуименты без указания ПДВ. Чего такая нелюбовь именно к платежному поручению.
Ніякої не любові не має до платіжних документів. Читаю, консультуюсь, та роблю висновки.

Заповнення поля «Призначення платежу»
під час проведення розрахунків із контрагентами. Реквізит «Призначення платежу» платіжного доручення заповнюється платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж і документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів отримувачу. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства України (п. 3.8 Інструкції № 22).

Приклад: «Оплата за дошку обрізну згідно з рах. № 447 від 15.05.2014. Без ПДВ».

Я ,как и Ваш контрагент, считаю, что для полноты информации надо сообщать все данные, которые указаны в документе, который я оплачиваю.
Вы считает, что можете о чем-то в платежке не сообщать.
Каждый остался при своем мнении.

vera1005
ПрофиПрофи

Повідомлення vera1005 »

cometa писав:
vera1005 писав:
cometa писав: Ради любопытства. А чем Вас так напрягает ПДВ именно в платежном поручении. Вашему ФОП ведь не надо ПДВ и в накладных , и в актах , и в счетах. Требуйте и те докуименты без указания ПДВ. Чего такая нелюбовь именно к платежному поручению.

Заповнення поля «Призначення платежу»
під час проведення розрахунків із контрагентами. Реквізит «Призначення платежу» платіжного доручення заповнюється платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж і документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів отримувачу. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства України (п. 3.8 Інструкції № 22).

Приклад: «Оплата за дошку обрізну згідно з рах. № 447 від 15.05.2014. Без ПДВ».

Я ,как и Ваш контрагент, считаю, что для полноты информации надо сообщать все данные, которые указаны в документе, который я оплачиваю.
Вы считает, что можете о чем-то в платежке не сообщать.
Каждый остался при своем мнении.
Лист, Національний банк, від 09.06.2011, № 25-111/1438-7141:
@Інструкцією про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті (далі - Інструкція), яка регулює порядок здійснення безготівкових розрахунків, встановлено, що банки перевіряють відповідність заповнення реквізитів розрахункових документів клієнтів на відповідність вимогам пунктів 2.4 та 2.5 Інструкції №22 та додатку 8 до неї.

Реквізит платіжного доручення "Призначення платежу" заповнюється платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів отримувачу. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства України і відповідає за дані, що зазначені в реквізиті платіжного доручення "Призначення платежу". Банк перевіряє заповнення цього реквізиту лише за зовнішніми ознаками (пункт 3.8 Інструкції). "

Лист, Національний банк, від 19.09.2007, № 25-113/1774-9575 "Щодо зазначення платниками в платіжних дорученнях суми податку на додану вартість":
З приводу зазначення платниками в платіжних дорученнях суми податку на додану вартість, то маємо зауважити, що форма платіжного доручення не містить такого окремого реквізиту, а вимоги додатка 8 до Інструкції та відповідних її глав не потребують від платника обов'язкової вказівки суми податку на додану вартість.

Разом з цим, згідно з пунктом 3.8 Інструкції реквізит "Призначення платежу" платіжного доручення заповнюється платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів отримувачу. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства України. "

Так, точки зору можуть бути різними. Дякую.

vera1005
ПрофиПрофи

Повідомлення vera1005 »

Яков писав:vera1005! Спасибо за ответы не на те вопросы, которые я задал
Передивіться мої відповіді, які я надавала іншим бухгалтерам. Відповіді на ваші запитання там є. Дякую.

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення cometa »

vera1005 писав:
Спасибо за письмо. Я его читала.

Мне не нравится фраза
Разом з цим, згідно з пунктом 3.8 Інструкції ( z0377-04 )
реквізит "Призначення платежу" платіжного доручення заповнюється
платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж та
документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів
отримувачу.

Она дает полет для фантазии. Я предпочитаю изначально сделать так ( по возможности), чтобы потом никому ничего не доказывать. Включаю ВСЮ информацию. Чтобы потом не спорить о ее полноте.
Тем более это не тот случай, чтобы закидывать инстанции письмами подобного рода.

vera1005
ПрофиПрофи

Повідомлення vera1005 »

cometa писав:
vera1005 писав:
Спасибо за письмо. Я его читала.

Мне не нравится фраза
Разом з цим, згідно з пунктом 3.8 Інструкції ( z0377-04 )
реквізит "Призначення платежу" платіжного доручення заповнюється
платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж та
документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів
отримувачу.

Она дает полет для фантазии. Я предпочитаю изначально сделать так ( по возможности), чтобы потом никому ничего не доказывать. Включаю ВСЮ информацию. Чтобы потом не спорить о ее полноте.
Тем более это не тот случай, чтобы закидывать инстанции письмами подобного рода.
Фраза не моя. Листи чинні. В інстанції листи не писала, консультувалась по тел. Питання цікаве, має різні відповіді. Поле для роздумів. Ціную ваші погляди. Дякую за відповіді.

Відповісти

Повернутись до “2-я група. Фізичні особи-підприємці”