vera1005! Не для "анекдоти списати з соціальних сіток та отримати за це статус", а чтобы "розібрати ситуацію".vera1005 писав:Дякую за відповідь. Якби платник який мені перерахував кошти та був платником пдв і не вірно вказав суму пдв в призначенні платежу, то я б повернула б йому кошти, тому що не змогла б вірно виписати та надати для нього податкову накладну. а якщо перерахував мені кошти не платник пдв, то податкова йому не потрібна, а мені її реєструвати як не платнику пдв, і суму по зобов"язанню мені платити, а не йому включати у кредит. Ось тут я вважаю істину. У мене є декілька ТОВ на єдиному податку 3 група не платники пдв і платники пдв. Так ось, по не платникам пдв я з першого дня реєстрації ТОВ проплачую платежі за сировину, допоміжні мат. (виробництво), платникам пдв, в призначення платежа не вказуючи суму пдв. Ні один контрагент - постачальник не вважає це помилковим, тому що для кожного платника є свої зобов"язання. А запитання я подала не для того щоб "ЯКА Я НЕ РОЗУМНА, ТА ЯК МЕНІ ЩЕ ПОЯСНИТИ", а щоб почути думку кваліфікованих бухгалтерів, Тому, що із нашим Законодавством важко працювати. Вірно написав один із бухгалтерів, що "ПРИМЕНЕНИЕ ЗАКОНА ТЯЖЕЛЕЕ ЕГО ПРИНЯТИЯ". І розібрати ситуацію, це не анекдоти списати з соціальних сіток та отримати за це статус. Дякую.Яков писав:vera1005! Чтобы снять этот вопрос с обсуждения представьте обратную ситуацию: Вы продаёте товар или оказываете услуги по своим КВЕДам, внесённым в госреестр и в реестр плательщиков ЕН. Покупатель, по какой-то причине, в назначении платежа указал совсем не то, что Вы ему написали в счёте, и к Вам на р/с приходят ден. средства по виду деятельности, которого у Вас нет. Как Вы поступите:
1. Промолчите и спокойно заплатите 15% с этой суммы, и потом перейдёте на ОСН;
2. Вернёте ему деньги и попросите его правильно указать назначение платежа;
3. Что Вы будете делать, если он упрётся и будет возмущаться, мотивируя это тем, что, например, он не является плательщиком ЕН и ему всё пофиг, Вам надо, Вы и исправляйте!
Я прошу Вас ещё раз ответить на мои вопросы, уточнив вводные данные: Вы - плательщик единого налога физических лиц 3 группы, 4% (не плательщик НДС).
У Вас КВЕД, например, "69.20 Діяльність у сфері бухгалтерського обліку; консультування з питань оподаткування" и всё. Вы оказали услугу, выписали счёт, согласно которому необходимо оплатить 4000грн за "консультування з питань оподаткування". Счёт передали Клиенту.
Клиент, по какой-то причине, в назначении платежа указал совсем не то, что Вы ему написали в счёте, а: "Оплата за рекламу", и к Вам на р/с приходят ден. средства по виду деятельности, которого у Вас нет. Каковы Ваши дальнейшие действия:
1. Промолчите и спокойно заплатите 15% с этой суммы, и потом перейдёте на ОСН;
2. Вернёте ему деньги и попросите его правильно указать назначение платежа;
3. Что Вы будете делать, если он упрётся и будет возмущаться, мотивируя это тем, что, например, он не является плательщиком ЕН и ему всё пофиг, Вам надо, Вы и исправляйте!
Дякую.