Уточнююча по ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
Ир4ик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3704 рази
Подякували: 2325 разів

Повідомлення Ир4ик »

Asia Svetlova писав:Cпасибо огромное! Я именно этого и боялась, что затрется, а не добавится. И еще, насколько я понимаю, если я уточняю июнь до истечения срока уплаты НО по деке -штраф не начисляю, правильно?
Почему?

Вы подаете не новую звитную, а УР
50.1. У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 цього Кодексу) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

(Абзац перший пункту 50.1 статті 50 із змінами, внесеними згідно із Законами N 3609-VI від 07.07.2011, N 5503-VI від 20.11.2012)
Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявлені.

(Абзац другий пункту 50.1 статті 50 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5503-VI від 20.11.2012)
Платник податків, який самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, зобов'язаний, за винятком випадків, установлених пунктом 50.2 цієї статті:

а) або надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі трьох відсотків від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку;

б) або відобразити суму недоплати у складі декларації з цього податку, що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов'язання, збільшену на суму штрафу у розмірі п'яти відсотків від такої суми, з відповідним збільшенням загальної суми грошового зобов'язання з цього податку.

Якщо після подачі декларації за звітний період платник податків подає нову декларацію з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний період, то штрафи, визначені у цьому пункті, не застосовуються.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Asia Svetlova писав: Cпасибо огромное! Я именно этого и боялась, что затрется, а не добавится. И еще, насколько я понимаю, если я уточняю июнь до истечения срока уплаты НО по деке -штраф не начисляю, правильно?
Пеня не начисляется - это правильно. А штраф быть обязан...

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Можно и без штрафа, ибо это еще не "минулий податковий період".

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

Marlboro писав:Можно и без штрафа, ибо это еще не "минулий податковий період".
Та, мать, вже минулый, бо НО уже согласовано (с подачей деки).

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

Popen писав:
Marlboro писав:Можно и без штрафа, ибо это еще не "минулий податковий період".
Та, мать, вже минулый, бо НО уже согласовано (с подачей деки).
Нуууу....
33.1. Податковим періодом визнається встановлений цим Кодексом період часу, з урахуванням якого відбувається обчислення та сплата окремих видів податків та зборів.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

Marlboro писав: 33.1. Податковим періодом визнається встановлений цим Кодексом період часу, з урахуванням якого відбувається обчислення та сплата окремих видів податків та зборів.
Вот вам и повод для Гаагского трибунала...#g_crazy#

Ир4ик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3704 рази
Подякували: 2325 разів

Повідомлення Ир4ик »

Popen писав:Вот вам и повод для Гаагского трибунала...#g_crazy#
#rolf# #rolf# #rolf#

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

Я не знаю что это означает, расскажите что бы и я мог посмеяться #dntknw#

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

Marlboro писав:Я не знаю что это означает, расскажите что бы и я мог посмеяться #dntknw#
Ничего смешного нет... Это у девочек нервное, по-женски... #g_crazy#
Сегодня у нас текущий налог.период под названием июль-2013, а предыдущий налог.период (июнь-2013) закончился
30.06.2013 в 23:59:59,999999999999.
Отчетность по предыдущему налог.периоду закончилась 22.07.2013 в 22:59:59.9999999 (судя по КМУ). До этого срока плательщик мог ежечасно менять свои показания (пардон, данные деки), а с 00:00 23.07.2013 - только через подачу УР+самоштраф.

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

Интересно, а сможете тогда описать разницу между налоговым периодом и базовым (отчетным) налоговым периодом, и привести примеры? #:---)
33.1. Податковим періодом визнається встановлений цим Кодексом період часу, з урахуванням якого відбувається обчислення та сплата окремих видів податків та зборів.

33.2. Податковий період може складатися з кількох звітних періодів.

33.3. Базовий податковий (звітний) період - період, за який платник податків зобов'язаний здійснювати розрахунки податків, подавати податкові декларації (звіти, розрахунки) та сплачувати до бюджету суми податків та зборів, крім випадків, передбачених цим Кодексом, коли контролюючий орган зобов'язаний самостійно визначити суму податкового зобов'язання платника податку.

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”