Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
Julidem
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 57 разів
Подякували: 11 разів

Повідомлення Julidem »

Юлия11 писав:Добрий день! Буду перший раз перераховувати кошти по ПДВ для того, щоб зареєструвати ПН по продажу зерна, т.я. не вистачає реєстраційного ліміту. Які мої дії, підкажіть, будь ласка. Де шукати реквізити р/рахунку (в Медоку інформації не знаходжу- працюю не з початку року (читала, що повинні були на початку року прийти кожному підприємству електронні повідомлення) і що робити, коли перерахую на цей рахунок кошти. Чекати квитанцію в той же день чи на наступний? Якісь довідки потрібно подавати чи звітувати до податкової з цього приводу (крім декларації з ПДВ за місяць)? Дякую
Подайте в медке информационную довидку J1302301 "Запит про отримання реквізитів електронного рахунку та інформації про залишок коштів на такому рахунку ", в этом запите поставьте галочку "По усіх відкритих рахунках" и в ответ получите все свои номера счетов.
Когда пополните электронный счет налоговую не нужно уведомлять. После пополнение соответствующего счета по пропорции 85% на 15% (если это зерно), деньги распределятся автоматически, на основной электронный счет уйдет 85%, а к вам на банковский спец счет вернуться 15% или в тот же день, или на следующий.

Юлия11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 435 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Юлия11 »

Julidem писав:
Юлия11 писав:Добрий день! Буду перший раз перераховувати кошти по ПДВ для того, щоб зареєструвати ПН по продажу зерна, т.я. не вистачає реєстраційного ліміту. Які мої дії, підкажіть, будь ласка. Де шукати реквізити р/рахунку (в Медоку інформації не знаходжу- працюю не з початку року (читала, що повинні були на початку року прийти кожному підприємству електронні повідомлення) і що робити, коли перерахую на цей рахунок кошти. Чекати квитанцію в той же день чи на наступний? Якісь довідки потрібно подавати чи звітувати до податкової з цього приводу (крім декларації з ПДВ за місяць)? Дякую
Подайте в медке информационную довидку J1302301 "Запит про отримання реквізитів електронного рахунку та інформації про залишок коштів на такому рахунку ", в этом запите поставьте галочку "По усіх відкритих рахунках" и в ответ получите все свои номера счетов.
Когда пополните электронный счет налоговую не нужно уведомлять. После пополнение соответствующего счета по пропорции 85% на 15% (если это зерно), деньги распределятся автоматически, на основной электронный счет уйдет 85%, а к вам на банковский спец счет вернуться 15% или в тот же день, или на следующий.
Дуже Вам дякую. Я подавала запит, а тільки галочку не ставила, зараз все прийшло. А в полі "Одержувач" вказувати код ЄДРПОУ нашого підприємства, МФО банку 899998, правильно?

Юлия11
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Юлия11 »

Юлия11 писав:
Julidem писав:
Дуже Вам дякую. Я подавала запит, а тільки галочку не ставила, зараз все прийшло. А в полі "Одержувач" вказувати код ЄДРПОУ нашого підприємства, МФО банку 899998, правильно?
Що писати в "Призначенні платежу"?

Юлия11
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Юлия11 »

Тільки зараз дочитала, що з серпня 2016р. змінився додаток 9 (тепер поточний місяць включати не потрібно). Виходить, що в серпні 2016 в мене в додатку 9 сума правильна (так співпало), а період вказано неправильно. В вересні і період, і загальна сума вказані неправильно. З початку року ПЗ перший раз будуть нараховані за жовтень 2016р. (перша реалізація в цьому році), до цього був тільки ПК. Вважаю, що вони ні на що не вплинули. Потрібно подавати уточненки чи не звертати уваги і показати за жовтень уже правильно? Штрафи будуть?

Юлия11
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Юлия11 »

За період з січня 2016 по липень 2016 в додатку 9 показувати місяці включаючи поточний, а питому вагу розраховувати виходячи з 12 попередніх місяців (без врахування поточного місяця)?

І ще підкажіть, будь ласка: якщо у нас з початку року формувався податковий кредит (податкових зобов'язань не було) і все відносилося в додатку 10 до вирощування зернових, а в жовтні 2016 року почалися податкові зобов'язання, при чому і продаж зернових, і надання послуг з оранки. Розподіляти податковий кредит в додатку 10 потрібно тепер на послуги і продаж зернових весь з початку року? (за 12 місяців попередніх теж були і послуги, і продаж зернових). В листопаді 2016 ще буде акт на надання послуг з оранки іншому підприємству (по договору закриваємо загальним актом в листопаді 2016 послуги з оранки та збору врожаю, що надавались з травня по листопад 2016 р.). Тоді знову треба розподіляти все з початку року, чи тільки той ПК, що залишиться? Чи кожен місяць потрібно було коригувати, не чекати реалізацію?

one--**
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 103 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення one--** »

Прошу сказати. Заповнила уточнюючий розрахунок по ПДВ,мене цікавить рядок 16.2...в УР.(збільшено/зменшено залишок від*ємного значення за результатами поданих УР).в якому випадку його заповнювати??Дякую!!!

Юлия11
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Юлия11 »

Треба поповнити реєстраційний ліміт для того, щоб зареєструвати ПН на реалізацію зерна. Можна поповнити рахунок 3753 (для с/г послуг) чи тільки 3754 (для зерна)?

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Юлия11 писав:Треба поповнити реєстраційний ліміт для того, щоб зареєструвати ПН на реалізацію зерна. Можна поповнити рахунок 3753 (для с/г послуг) чи тільки 3754 (для зерна)?
Мабуть можна. Принаймні у Витязі щодо суми податку, на яку платник податку на додану вартість має право зареєструвати податкові накладні (J1401206) ліміт йде однією сумою, там розподілу на види діяльності нема.

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

one--** писав:Прошу сказати. Заповнила уточнюючий розрахунок по ПДВ,мене цікавить рядок 16.2...в УР.(збільшено/зменшено залишок від*ємного значення за результатами поданих УР).в якому випадку його заповнювати??Дякую!!!
Я рішила що в звітній декларації з ПДВ за місяць в якому подано уточнений но на практиці немаю уявлення як це працює : якщо в уточнему до нарахування то ніяк не може це бути відображено до збільшення в звітній знову податковій може що небудь здвоїться , може хто більше має досвіду підкажіть нам будь ласка

Юлия11
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Юлия11 »

Допоможіть, будь ласка. В 2016 році в додатку 10 весь ПК потрапляв до таблиці 1 (зернові), а треба було розподілити за питомою вагою на таблицю 1 та таблицю 3 (с/г послуги). До несплати ПДВ це не призвело (зобов'язань у нас за цей період не було). Чи можна подати уточненки з початку року без штрафів? Треба подавати уточненку за кожен місяць окремо? Дякую

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”