Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
Юлия11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 435 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Юлия11 »

Прошу допомоги: якщо ми придбали паливо для трактора, як розподілити ПК з ПДВ в додатку 10 (за видами діяльності) в момент придбання? Згідно з питомою вагою (що в додатку 9) зразу розприділити, а потім коригувати в залежності від того, куди витрачено фактично, чи як? Трактор може орати нашу землю для вирощування зернових, а може надавати послуги з оранки іншим с/г підприємствам. Дякую

Юлия11
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Юлия11 »

nata-frost писав:
ИнспекторПДВ писав:
nata-frost писав: А в Баланс Агро №21 2016р пишут что в загальну декларацию
Знайшов таке розяснення http://cv.sfs.gov.ua/baner/podatkovi-ko ... 65854.html
але це не письмове роз’яснення - так, на сайті розмістили... завтра можуть прибрати....
Взагалі-то, неважливо, в якій декларації це відобразити - кредит буде дорівнювати зобов’язанням.... питання більше в тому, як це враховувати в обрахунку питомої ваги с/г продукції....
Да, ЭТО вопрос. Может кто знает подскажите.
Може, тут знайдете http://www.interbuh.com.ua/ru/documents/onenews/100596

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Юлия11 писав:Прошу допомоги: якщо ми придбали паливо для трактора, як розподілити ПК з ПДВ в додатку 10 (за видами діяльності) в момент придбання? Згідно з питомою вагою (що в додатку 9) зразу розприділити, а потім коригувати в залежності від того, куди витрачено фактично, чи як? Трактор може орати нашу землю для вирощування зернових, а може надавати послуги з оранки іншим с/г підприємствам. Дякую
Я розподіляю згідно питомої ваги і не коригую.

Юлия11
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Юлия11 »

fgrubin писав:
Юлия11 писав:Прошу допомоги: якщо ми придбали паливо для трактора, як розподілити ПК з ПДВ в додатку 10 (за видами діяльності) в момент придбання? Згідно з питомою вагою (що в додатку 9) зразу розприділити, а потім коригувати в залежності від того, куди витрачено фактично, чи як? Трактор може орати нашу землю для вирощування зернових, а може надавати послуги з оранки іншим с/г підприємствам. Дякую
Я розподіляю згідно питомої ваги і не коригую.

Дякую. Думаю, що Ви робите правильно, згідно ПКУ, інших якихось офіційних роз'яснень не знаходжу. У нас виходить, що в періоді (за попередні 12 місяців) для розрахунку питомої ваги було більше реалізації зернових, ніж послуг (98%/2%). А зараз буде більше с/г послуг, ніж продажу зернових. Виходить нелогічно ПК розподіляється #wall#

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Деякі бухгалтера розподіляють відповідно до технологічних карт.
Наприклад, придбали добрива і розподілили по запланованому внесенню. Але я й добрива, у випадку якщо конкретний вид застосовується на різних культурах, розподіляю згідно питомої ваги і потім не коригую. Наприклад, весною брав аміачну селітру, а вона застосовувалась на пшениці і на сої, то розпділяв згідно питомої ваги, а вона у мене 100 % соя. Може й не правий був, але нічого не коригував.
Восени брав суперфосфат, планував і застосовував виключно на пшениці, і звісно увесь ПК на пшеницю відносив.
З паливом трохи важче.

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Юлия11 писав: Виходить нелогічно ПК розподіляється #wall#
Там логіки ніякої нема. У мене торік були зернові і тваринництво, а цього року тільки зернові, тваринництво продали. І куди я тепер маю впихнути питому вагу?

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

А вона вам потрібна, питома вага? У вас зараз всі придбані товари та послуги використовуються в одному виді діяльності.

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

fgrubin писав:А вона вам потрібна, питома вага? У вас зараз всі придбані товари та послуги використовуються в одному виді діяльності.
Виходить, що згідно з ПКУ такі дії можуть бути визнані неправильними.

Юлия11
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Юлия11 »

павло56 писав:
one--** писав:Доброго дня. Підкажіть будь ласка,у мене виникла помилка у спецдеклараціі, по дод 9 включила поточний місяць,отже питома вага порахувалась не вірно,що призвело до заниження ПЗ. Хочу подати уточнюючу,як правильно це зробити? Цікавить дод 10,заповнювати лише помилкові рядки на різницю? дод 9 - не розумію як заповнити.....вказати 12 місяців крім поточного чи мінусувати лише зайвий місяць.....Допоможіть розібратись з цими додатками,щиро дякую!!!!!!!
Уточнений розрахунок (J0297010) іде як Звітна декларація (якщо кілька разів уточнюється .то є в шапці віконечко 031) .а додатки ідуть з грифом Уточнена. В додатках фіксується тільки зміни в порівнянні з попердньо зданими Додатками. В описаному випадку потрібно в дод 9 неправильний місяць написати з знаком - а правильнийз знаком + Аналогічно відкоректувати строчку та питома вага (поставити тільки різницю порівняно із Звітним дод 9) В додатку 10 міняєте ті показники котрі необхідно і також тільки різницю порівняно з правильними. В Уточненому розрахунку заповнюєте всі строчки як і в звітній (колонка 4) а в колонці 5 показуєте те що і в 4 по тих строчках котрі не помінялись і нові по змінених з таким рзрахунком щоб у колонці 6 вийти на ті зміни що відображені в Дод 10. На практиці щоб не помилитись рекомендую зробити ще раз декларацію так як має бути і порівнювати з Звітною і там де є зміни відображати в Уточненому розразунку ( Тобто спочатку заповнюєте декларацію потім підганяєте долатки.)
Допоможіть, будь ласка.
1. Якщо мені потрібно подати уточнюючу по додатку 9 за серпень 2016 і по додатку 10 за серпень 2016 . Це буде один уточнюючий розрахунок, чи на кожний додаток окремо треба робити?

2. В уточнюючому додатку 9 за серпень 2016 треба виключити з розрахунку серпень 2016р. (по ньому прочерки) та додати серпень 2015р. (по ньому теж прочерки), то як його коригувати? І якщо питома вага не змінилася, то в уточненому додатку 9 в графі "Питома вага%" ставити 0%?

3. В уточнюючому додатку 9 за вересень 2016 треба виключити з розрахунку вересень 2016р. (він з прочерками) та додати вересень 2015р. (1000,00). Як виключити рядок з прочерками? Якщо змінюється питома вага в %, наприклад, було 90% і 10%, а стане 85% і 15%. Мені в уточнюючому додатку 9 показувати 85% і 15% чи тільки приріст, тобто буде -5% та +5%? Інші рядки, по яким нічого не змінюється, взагалі в уточнюючий не писати, чи писати період, а суму тільки не ставити.

Дякую

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Я думаю що за цей рік "такого спецрежиму " всі наробили помилок , і навіть незнаю чи потрібно їх виправляти особливо ті що стосуються питомої ваги , незрозуміло як це буде перевірятись , якщо з нового року підемо на загальну декларацію то чи нам дадуть можливість подавати уточнені по спец.декларації , як завжди питань багато відповідей мало , та й преса мовчить за перехід зі спец. на загальну, часу залишилось не так багато

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”