Які особливості звільнення за прогул?
А що на практиці?
Прогулом, відповідно до п. 4 ст. 40 КЗпП, вважається відсутність працівника на роботі більше трьох годин (безперервно або сумарно) протягом робочого дня без поважних причин. Законодавством не встановлено перелік таких поважних причин. Як випливає з роз'яснень п. 24 Постанови ВСУ №9, не відносяться до поважних причин прогулу:
— перебування у медвитверезнику;
— самовільне використання без погодження з працедавцем днів відгулів, чергової відпустки;
— залишення роботи до закінчення строку трудового договору чи строку, який працівник зобов'язаний пропрацювати за призначенням після закінчення вищого чи середнього спеціального навчального закладу.
Підтвердженням факту прогулу можуть бути службові записки керівників працівника, який здійснив прогул, інших працівників, які з ним працюють.
Звільнення працівника
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 741 раз
- Подякували: 1787 разів
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 10 разів
- Подякували: 1256 разів
Чтобы уволить сотрудника по статье нужно составить кучу бумажек, увольте по согласованию сторон. Все начислить, заявление написать, все выплатить. Директору обьяснить, что если сотрудник пойдет в суд добиваться правды, даже если он не прав, то предприятию это обойдется намного дороже, чем все компенсационные выплаты.Ан-ия писав:Помогите .незнаю как поступить .У меня сотрудник принят на роботу 17.02.14.-водитель.Но 10.06.14 оставил машину и без каких либо причин ушел.Соотвествено уволить даже не знаю как.Директор настаивает про статье по 41ст. (втрата довіри до материільнои особи).Но я он соотвествено не придет не напишет не заявку ,не распишеться мне в касових ордерах, бо з/п и компенсацию будем выплачивать через касу.Сегодня уже 19 , а как поступить незнаю Сначала думала с 01.06.-по 15.06.отправить за свой счет,потом за 4дня (тоисть 19.06.14) оплатить з/п и компенсацию.А как быть с заявой и статьей. Посоветуйте как правильно поступить.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 876 разів
- Подякували: 3172 рази
Так по соглашению сторон тоже нужно заявление работника, а он оставил работу.-Latka- писав:Чтобы уволить сотрудника по статье нужно составить кучу бумажек, увольте по согласованию сторон. Все начислить, заявление написать, все выплатить. Директору обьяснить, что если сотрудник пойдет в суд добиваться правды, даже если он не прав, то предприятию это обойдется намного дороже, чем все компенсационные выплаты.Ан-ия писав:Помогите .незнаю как поступить .У меня сотрудник принят на роботу 17.02.14.-водитель.Но 10.06.14 оставил машину и без каких либо причин ушел.Соотвествено уволить даже не знаю как.Директор настаивает про статье по 41ст. (втрата довіри до материільнои особи).Но я он соотвествено не придет не напишет не заявку ,не распишеться мне в касових ордерах, бо з/п и компенсацию будем выплачивать через касу.Сегодня уже 19 , а как поступить незнаю Сначала думала с 01.06.-по 15.06.отправить за свой счет,потом за 4дня (тоисть 19.06.14) оплатить з/п и компенсацию.А как быть с заявой и статьей. Посоветуйте как правильно поступить.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 544 рази
- Подякували: 733 рази
вот то то и оно как теперь поступить даже не знаю.Увольнять без заявления?А как в касових доках расписаться?shinna писав:Так по соглашению сторон тоже нужно заявление работника, а он оставил работу.-Latka- писав:Чтобы уволить сотрудника по статье нужно составить кучу бумажек, увольте по согласованию сторон. Все начислить, заявление написать, все выплатить. Директору обьяснить, что если сотрудник пойдет в суд добиваться правды, даже если он не прав, то предприятию это обойдется намного дороже, чем все компенсационные выплаты.Ан-ия писав:Помогите .незнаю как поступить .У меня сотрудник принят на роботу 17.02.14.-водитель.Но 10.06.14 оставил машину и без каких либо причин ушел.Соотвествено уволить даже не знаю как.Директор настаивает про статье по 41ст. (втрата довіри до материільнои особи).Но я он соотвествено не придет не напишет не заявку ,не распишеться мне в касових ордерах, бо з/п и компенсацию будем выплачивать через касу.Сегодня уже 19 , а как поступить незнаю Сначала думала с 01.06.-по 15.06.отправить за свой счет,потом за 4дня (тоисть 19.06.14) оплатить з/п и компенсацию.А как быть с заявой и статьей. Посоветуйте как правильно поступить.
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 42 рази
- Подякували: 6 разів
Скажите, если мат. отв. лицо хочет уволится в конце этого месяца, на его место есть другой работник. Каким числом увольнять - 27 .06?. Тогда товарний звіт от него принять тоже 27.06? 28.06, 29.06, 30.06 у нас выходные. А нового работника лучше принять 27.06 соответственно?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 876 разів
- Подякували: 3172 рази
Датой увольнения считается последний рабочий день. Соответственно, новый работник будет принят на следующий день.Sheldon писав:Скажите, если мат. отв. лицо хочет уволится в конце этого месяца, на его место есть другой работник. Каким числом увольнять - 27 .06?. Тогда товарний звіт от него принять тоже 27.06? 28.06, 29.06, 30.06 у нас выходные. А нового работника лучше принять 27.06 соответственно?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 195 разів
- Подякували: 15 разів
Працівник звільняється у зв’язку з виходом на пенсію, чи вказувати це у трудовій книжці, чи просто написати за власним бажанням?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 600 разів
- Подякували: 239 разів
Вказуйте: Звільнений за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію (ст. 38 КЗпП України)Галина_2004 писав:Працівник звільняється у зв’язку з виходом на пенсію, чи вказувати це у трудовій книжці, чи просто написати за власним бажанням?
Підкажіть будь ласка, якщо працівник звільняється то при розрахунку йому виплачується сума за невикористану відпустку, з/п за відпрацьовані дні і індексація..якщо індексація не проводилася певний час то до суми індексації має бути ще сума компенсації за затримку??якщо так то в якому розмірі??
-
- Оракул
- Дякував (ла): 48 разів
- Подякували: 165 разів
Доброго дня!
Можливо хтось знає, як правильно зробити, бо я вперше з таким зустрічаюсь.
Людина 15 серпня потрапляє в лікарню з ішемічним інсультом. 2 вересня помирає. В бухгалтерію принесли до оплати лікарняний з 15 серпня по 2 вересня. Зробила наказ на відрахування у зв"язку із смертю. В людини є 41 день невикористаної відпустки.
Чи є якісь особливості нарахування лікарняних та звільнення в таких випадках?
Хто повинен отримати розрахункові? Має дочку. Як правильно все оформити?
Буду дуже вдячна за підказки.
Можливо хтось знає, як правильно зробити, бо я вперше з таким зустрічаюсь.
Людина 15 серпня потрапляє в лікарню з ішемічним інсультом. 2 вересня помирає. В бухгалтерію принесли до оплати лікарняний з 15 серпня по 2 вересня. Зробила наказ на відрахування у зв"язку із смертю. В людини є 41 день невикористаної відпустки.
Чи є якісь особливості нарахування лікарняних та звільнення в таких випадках?
Хто повинен отримати розрахункові? Має дочку. Як правильно все оформити?
Буду дуже вдячна за підказки.