Так они считают что выписали правильно.Одно твердят мы работаем по спецификациям, но спецификация - это не факт отгрузки...Может чего-то недопонимаю. Уже прочитала определение спецификации.... Пока решила убрать, дека минусовая, и уменьшается минус.Тюша писав:А припугните их дод. 8. Может позговорчивее будут.Симпа писав:Да.Решила просто убрать этот кредит, а потом будет видноВалюшка писав: это Вы общались с гл. бухгалтером?
Налоговый кредит
- Симпа
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1948 разів
- Подякували: 570 разів
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 52 рази
Суми не маленькі по таких ПН- ПДВ 20 тис.Natalya_L писав:Доброго дня!
Маю сумніви щодо включення в ПК податкових накл.від постачальників, а саме в ПН в гр.7 - Ціна постачання одиниці товару/ послуги - значення вказано із 6 -7 знаками після коми.
Чи включати такі ПН, адже є останній абзац ст.201.10 :
Податкова накладна, що містить помилки в реквізитах, визначених пунктом 201.1 цієї статті (крім коду товару згідно з УКТ ЗЕД), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов’язань, є підставою для віднесення покупцем сум податку до податкового кредиту.
Чи просити коригування?
Хто як поступає в таких ситуаціях?
Підкажіть як вчинити?#sigh#
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 58 разів
- Подякували: 295 разів
В любом случае просите нулевой РК, а последний абзац 201.10 эо уже крайний случай. Хотя я сталкивался со многими компаниями, которые не заморачиваются по этому поводу.Natalya_L писав:Суми не маленькі по таких ПН- ПДВ 20 тис.Natalya_L писав:Доброго дня!
Маю сумніви щодо включення в ПК податкових накл.від постачальників, а саме в ПН в гр.7 - Ціна постачання одиниці товару/ послуги - значення вказано із 6 -7 знаками після коми.
Чи включати такі ПН, адже є останній абзац ст.201.10 :
Податкова накладна, що містить помилки в реквізитах, визначених пунктом 201.1 цієї статті (крім коду товару згідно з УКТ ЗЕД), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов’язань, є підставою для віднесення покупцем сум податку до податкового кредиту.
Чи просити коригування?
Хто як поступає в таких ситуаціях?
Підкажіть як вчинити?#sigh#
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 9 разів
- Подякували: 85 разів
А Вы договор с ними читали, интересно каким документом по договору у них фиксируется факт отгрузки.Симпа писав:Так они считают что выписали правильно.Одно твердят мы работаем по спецификациям, но спецификация - это не факт отгрузки...Может чего-то недопонимаю. Уже прочитала определение спецификации.... Пока решила убрать, дека минусовая, и уменьшается минус.Тюша писав:А припугните их дод. 8. Может позговорчивее будут.Симпа писав: Да.Решила просто убрать этот кредит, а потом будет видно
- Симпа
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1948 разів
- Подякували: 570 разів
В том-то и дело, датой передачи изделий считается дата подписания расх.н., а доставка осущ-ся согл. спецификации.Валюшка писав:А Вы договор с ними читали, интересно каким документом по договору у них фиксируется факт отгрузки.Симпа писав:Так они считают что выписали правильно.Одно твердят мы работаем по спецификациям, но спецификация - это не факт отгрузки...Может чего-то недопонимаю. Уже прочитала определение спецификации.... Пока решила убрать, дека минусовая, и уменьшается минус.Тюша писав: А припугните их дод. 8. Может позговорчивее будут.
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Всім привіт! Дир купує на фірму кавоварку за 10 тис. Ми малюки до 20 млн. Різниць не застосовуємо. Але є питання по пдв. Чи буде це негоспдіяльність і чи потрібно донораховувати собі зобовязання?
Якщо до питань по охороні праці це важко прив'язати. Чи можу я привязати це до питань збуту? Ми інколи проводимо рекламні кампанії/семінари і запрошуємо партнерів на них.
Якщо до питань по охороні праці це важко прив'язати. Чи можу я привязати це до питань збуту? Ми інколи проводимо рекламні кампанії/семінари і запрошуємо партнерів на них.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1931 раз
- Подякували: 6619 разів
- Контактна інформація:
Ось що писали "ПОДАТКИ ТА БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК" у №95 за 2015Natalenna писав:Всім привіт! Дир купує на фірму кавоварку за 10 тис. Ми малюки до 20 млн. Різниць не застосовуємо. Але є питання по пдв. Чи буде це негоспдіяльність і чи потрібно донораховувати собі зобовязання?
Підприємство придбаває кавоварку для своїх працівників. Яким буде ПДВ-облік і чи можна відобразити витрати на її придбання? Ганна
Малодохідні платники. Орієнтуйтеся на правила бухобліку ( п.п. 134.1.1 ПКУ). Придбану кавоварку буде відображено як необоротний актив. Залежно від установленого вартісного критерію ви віднесете кавоварку або до ОЗ (106), або до МНМА (112).
Витрати на придбання кавоварки відобразяться в бухобліку через її амортизацію. Бухгалтерський фінрезультат, сформований за участю амортизації кавоварки, і буде об’єктом оподаткування.
Високодохідні платники. Пам’ятайте наступне.
По-перше, про «амортизаційні» коригування згідно з пп. 138.1, 138.2 ПКУ. Навіть якщо ви визнаєте свою кавоварку МНМА.
По-друге, якщо у вас кавоварка є ОЗ, враховуйте мінімальні строки амортизації, встановлені п.п. 138.3.3 ПКУ (для групи 6 — 4 роки), і «податковий» вартісний критерій у 6000 грн. ( п.п. 14.1.138 ПКУ).
По-третє, якщо ви визнаєте кавоварку ОЗ, вам доведеться доводити її зв’язок із господарською діяльністю. Як це зробити — читайте у «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 44, с. 27; 2015, № 44, с. 11. «Негосподарські» ОЗ ПКУ забороняє амортизувати ( п.п. 138.3.2 ПКУ).
Щодо ПДВ, то якщо нам вдалося довести «господарськість» кавоварки — просто відображаємо податковий кредит, якщо ж ні — відображаємо його і одночасно нараховуємо зобов’язання згідно з п.п. «г» п. 198.5 ПКУ.
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Дякую!Tasa писав:Ось що писали "ПОДАТКИ ТА БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК" у №95 за 2015Natalenna писав:Всім привіт! Дир купує на фірму кавоварку за 10 тис. Ми малюки до 20 млн. Різниць не застосовуємо. Але є питання по пдв. Чи буде це негоспдіяльність і чи потрібно донораховувати собі зобовязання?
Підприємство придбаває кавоварку для своїх працівників. Яким буде ПДВ-облік і чи можна відобразити витрати на її придбання? Ганна
Малодохідні платники. Орієнтуйтеся на правила бухобліку ( п.п. 134.1.1 ПКУ). Придбану кавоварку буде відображено як необоротний актив. Залежно від установленого вартісного критерію ви віднесете кавоварку або до ОЗ (106), або до МНМА (112).
Витрати на придбання кавоварки відобразяться в бухобліку через її амортизацію. Бухгалтерський фінрезультат, сформований за участю амортизації кавоварки, і буде об’єктом оподаткування.
Високодохідні платники. Пам’ятайте наступне.
По-перше, про «амортизаційні» коригування згідно з пп. 138.1, 138.2 ПКУ. Навіть якщо ви визнаєте свою кавоварку МНМА.
По-друге, якщо у вас кавоварка є ОЗ, враховуйте мінімальні строки амортизації, встановлені п.п. 138.3.3 ПКУ (для групи 6 — 4 роки), і «податковий» вартісний критерій у 6000 грн. ( п.п. 14.1.138 ПКУ).
По-третє, якщо ви визнаєте кавоварку ОЗ, вам доведеться доводити її зв’язок із господарською діяльністю. Як це зробити — читайте у «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 44, с. 27; 2015, № 44, с. 11. «Негосподарські» ОЗ ПКУ забороняє амортизувати ( п.п. 138.3.2 ПКУ).
Щодо ПДВ, то якщо нам вдалося довести «господарськість» кавоварки — просто відображаємо податковий кредит, якщо ж ні — відображаємо його і одночасно нараховуємо зобов’язання згідно з п.п. «г» п. 198.5 ПКУ.
Я придумала так прив'язати до госпдіяльності: створення здорових умов роботи і поліпшення умов приймання потенційних і реальних партнерів по бізнесу.
НОрмально?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1931 раз
- Подякували: 6619 разів
- Контактна інформація:
Дуже навіть нічого #drinks#Natalenna писав: Дякую!
Я придумала так прив'язати до госпдіяльності: створення здорових умов роботи і поліпшення умов приймання потенційних і реальних партнерів по бізнесу.
НОрмально?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 370 разів
- Подякували: 1089 разів
Ось іще в допомогуNatalenna писав:Всім привіт! Дир купує на фірму кавоварку за 10 тис. Ми малюки до 20 млн. Різниць не застосовуємо. Але є питання по пдв. Чи буде це негоспдіяльність і чи потрібно донораховувати собі зобовязання?
Чайник, микроволновка, газонокосилка: как сейчас это учитывать. Урок от Бухгалтер 911