Будут затраты или нет, вот в чем вопрос.

Немарта
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Немарта »

Marlboro писав:На "ЗИ" відповісти можете тільки Ви))
Факт в тім, що зараз у витрати можна включати рік-в-рік, переносити оминаючи значення в інший рік не вийде :(
А там вже якось викручуйтесь)
будем пробувати. Можна ж ще "добре пошукати" і знайти таки наказ про консервацію...
Але в мене ще невияснене одне питання щодо амортизації за 2015 рік залишилось:
за 1кв. півріччя і 9 місяців у звітах ф1м амортизацію за 2015 рік теж не показували. Чи не забороняє теперішнє законодавство донарахувати амортизацію за період з 01.01.2015 по 30.09.2015 ? Оформити бух.довідкою, мол так і так, "забули" нарахувати... Декларацію з податку на прибуток здаєм лише раз у рік, а звіти ф1м в статистику вже пішли. Чи податківці їх не побачать?

Мабуть мені з цим питанням в сусідній топік іти? Спитаю ще й там, тут не дуже б"ють за дублі?

-Latka-
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 1256 разів

Повідомлення -Latka- »

Немарта писав:
Факт в тім, що зараз у витрати можна включати рік-в-рік, переносити оминаючи значення в інший рік не вийде :(
будем пробувати. Можна ж ще "добре пошукати" і знайти таки наказ про консервацію...
за 1кв. півріччя і 9 місяців у звітах ф1м амортизацію за 2015 рік теж не показували. Чи не забороняє теперішнє законодавство донарахувати амортизацію за період з 01.01.2015 по 30.09.2015 ? Оформити бух.довідкою, мол так і так, "забули" нарахувати... Декларацію з податку на прибуток здаєм лише раз у рік, а звіти ф1м в статистику вже пішли. Чи податківці їх не побачать?

Мабуть мені з цим питанням в сусідній топік іти? Спитаю ще й там, тут не дуже б"ють за дублі?
Мне кажется что лучше начислить износ в 2015 году помесячно как нужно было, а то что не пойдет с отчетами (балансами), ну так ошиблись... Эти промежуточные балансы никто не смотрит. А годовой с прибылью сойдется. Бух справка привлечет внимание никому не нужное при проверке, а так может никто и не увидит.

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Немарта писав:

В бухгалтерському обліку всі операції відображаються в звітному періоді коли вони здійснені. При цьому звітним періодом є календарний рік.
Тому головне показати витрати в році їх здійснення, а конкретна дата протягом року ролі грати не буде.

yummy25
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 14 разів
Подякували: 65 разів

Повідомлення yummy25 »

Підскажіть будь-ласка, як за 2015 рік ми будемо подавати декларацію на прибуток. У мене підприємтсво більше 20 млн. Раніше в затрати показували лише те, що можна було по податковому обліку, тепер усі витрати не повязані з госп діяльністю куди дівати?? Наприклад, купували якісь чай, каву, печиво, інше, я його все на 949 рах. списувала. А тепер ми все будемо враховувати для витрат в декларації, то як інспектор податкової зможе щось не прийняти при перевірці??

Далі, ми не створювали резер відпусток, а відпуск люди ходили і їм все нараховувалось, як це відображати в декларації? Може хтось знає і підкаже, буду вдячна.

Ольга24
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 270 разів
Подякували: 349 разів

Повідомлення Ольга24 »

yummy25 писав:Підскажіть будь-ласка, як за 2015 рік ми будемо подавати декларацію на прибуток. У мене підприємтсво більше 20 млн. Раніше в затрати показували лише те, що можна було по податковому обліку, тепер усі витрати не повязані з госп діяльністю куди дівати?? Наприклад, купували якісь чай, каву, печиво, інше, я його все на 949 рах. списувала. А тепер ми все будемо враховувати для витрат в декларації, то як інспектор податкової зможе щось не прийняти при перевірці??

Далі, ми не створювали резер відпусток, а відпуск люди ходили і їм все нараховувалось, як це відображати в декларації? Може хтось знає і підкаже, буду вдячна.
http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postsm6 ... spx#626471

mari11144
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 39 разів
Подякували: 9 разів

Повідомлення mari11144 »

Добрый день.
Использование программы Арт-Звит,плата за использование,на какие расходы относится-адм-е? Если акт подписан 28 12 2015,а в нем написано,что право пользования наступает с 9 янв 2016 и действует в теч-е года,то на какой период относить расходы-2015 или 2016?

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

mari11144 писав:Добрый день.
Использование программы Арт-Звит,плата за использование,на какие расходы относится-адм-е? Если акт подписан 28 12 2015,а в нем написано,что право пользования наступает с 9 янв 2016 и действует в теч-е года,то на какой период относить расходы-2015 или 2016?
на 39 счет, помесячно начиная с 09.01.2016

Denis@@@
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 922 рази
Подякували: 109 разів

Повідомлення Denis@@@ »

Добрый день. Нужен совет по поводу отнесения к расходам предприятия помимо канцтоваров еще туалетной бумаги, моющих средств, пакетов для мусора в небольшом количестве. Предприятие -аптека нуждается в уборке и надлежащем состоянии. Заранее благодарен.

Читал в других темах что люди относят если в небольших количествах. Предприятие должно поддерживать санитарные нормы.

ov
Гений
Гений
Дякував (ла): 25 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення ov »

Девочки, наша фирма воспользовалась в 2015г. налоговым компромисом. Как сейчас отобразить его в деке по прибыли???

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

ov писав:Девочки, наша фирма воспользовалась в 2015г. налоговым компромисом. Как сейчас отобразить его в деке по прибыли???
Я никак. Сдавали УР по прибыли за 2014 год.

Відповісти

Повернутись до “Витрати”