Возвратная финансовая помощь от учредителя

Марина Буглакова
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення Марина Буглакова »

tomassa писав:377-718
То есть: деньги учредителю не возвращаются
377 - 718
718 - 6414
Я все правильно поняла?

А_нна
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 196 разів

Повідомлення А_нна »

377-718-вся сумма фин помощи
92или 949 -64 - % ЕН

Ok
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 42 рази
Подякували: 21 раз

Повідомлення Ok »

Подскажите. Ситуация как у многих: просрочили возврат фин помощи учредителю ( физ лицу) на несколько дней. Перечитала практически все сообщения и все таки не могу определиться :или сделать новый договор фин помощи и вернуть просроченную,а затем( когда сняли с р/счета) новую, или поставить в доходы и в расходы. В первом случае как то страшновато, т. к учредитель один , а суммы большие. А во втором уже сумма просрочена и какие последствия.Может у кого-то уже были проверки и есть практика отношения налоговой к таким "возвратам"

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

Ok писав:Подскажите. Ситуация как у многих: просрочили возврат фин помощи учредителю ( физ лицу) на несколько дней. Перечитала практически все сообщения и все таки не могу определиться :или сделать новый договор фин помощи и вернуть просроченную,а затем( когда сняли с р/счета) новую, или поставить в доходы и в расходы. В первом случае как то страшновато, т. к учредитель один , а суммы большие. А во втором уже сумма просрочена и какие последствия.Может у кого-то уже были проверки и есть практика отношения налоговой к таким "возвратам"
Гляньте личку.

Ната2727
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 475 разів
Подякували: 70 разів

Повідомлення Ната2727 »

Будь-ласка, допоможіть розібратись!!!!
Визвали в ДПІ, просять надати копії документів по сумі допомоги і листа, щоб було все розписано (що відображено отримана поворотна допомога фізичною особою чи повернути ф.о. допомога, договір, мету отримання допомоги , наявність залишку неповернутих сум)
Тепер сижу думаю, як мені правильно зробити... договір укладено терміном на один рік 15,08,12. В 1ДФ за 4 квартал я показала повернення суми 12000грн в графі 3а,3 з ознакою 153. Терер в термін ми не повернули суми і маємо заборгованість...Як правильно зробити документи? ми маємо виплатити цю допомогу до кінця року, мене цікавить чи буде нараховуватись на залишок 15% й чи робити якийсь додаток до договору, що терін дії договору продовжено да кінця року????

Ната2727
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Ната2727 »

Любознательная писав:
Ok писав:Подскажите. Ситуация как у многих: просрочили возврат фин помощи учредителю ( физ лицу) на несколько дней. Перечитала практически все сообщения и все таки не могу определиться :или сделать новый договор фин помощи и вернуть просроченную,а затем( когда сняли с р/счета) новую, или поставить в доходы и в расходы. В первом случае как то страшновато, т. к учредитель один , а суммы большие. А во втором уже сумма просрочена и какие последствия.Может у кого-то уже были проверки и есть практика отношения налоговой к таким "возвратам"
Гляньте личку.
може ви й мені що підскажете, буду дуже вдячна!

Ната2727
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Ната2727 »

Скажіть будь-ласка, чи може директор-засновник підписати договір про надання поворотної фінансової допомоги із інщим засновником (своєю дружиною)? На фірмі всього дві людини - директор-засновник і бухгалтер (я))

Меланна
Гений
Гений
Дякував (ла): 207 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення Меланна »

Не вижу препятствий)))

Ната2727
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Ната2727 »

Меланна писав:Не вижу препятствий)))
та просто буде якось в одному договорі однакові прізвища)))))

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Ната2727 писав:Скажіть будь-ласка, чи може директор-засновник підписати договір про надання поворотної фінансової допомоги із інщим засновником (своєю дружиною)?
Есть прецеденты признания подобных договоров не заключенными.
Но, конечно, если муж и жена горшки бить не собираются, то можно не волноваться, потому-что налоговой до этого дела быть не должно.

Повернутись до “Загальні питання бухгалтерського обліку”