Так у Вас как раз всё по инструкции: областная не по месту - печать есть, районная по месту - и не надо #ok#Ребекка писав: у меня опыта совсем почти нету по больничным, но поделюсь тем что есть
Была травма у строителя совсем в другой области не там где прописан и "прописано" предприятие. Ему выдали больничный в областной больнице, где делали операцию - печать и подпись главврача есть. Потом долечивался в своей районной больнице по месту прописки амбулаторно- отметок главврача нету. Сделали повторную операцию в областной больнице в своей области, где он прописан - печать и подпись есть. Опять долечивался амбулаторно в районной- нету. Я начала переживать - нужно печать или нет?
= БОЛЬНИЧНЫЕ: порядок, оформление, учет =
-
Myproof
- Мудрец

- Дякував (ла): 59 разів
- Подякували: 34 рази
-
NickUs
- Знаток
- Дякував (ла): 15 разів
- Подякували: 1 раз
Добрый день, знатоки, подскажите пожалуйста, б/л 20 дней, 5 дней за счет предприятия выплачены, ФСС еще не перечислили средства, в отчете по ЕСВ показываю полностью б/л? и как быть с налогами? платить за счет ср-в предприятия, а как придут с ФСС заплатить еще раз? а при последующей выплате аванса или з/п заплатить меньше на сумму переплаты?
-
blize
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 2057 разів
- Подякували: 611 разів
На все вопросы - да)NickUs писав:Добрый день, знатоки, подскажите пожалуйста, б/л 20 дней, 5 дней за счет предприятия выплачены, ФСС еще не перечислили средства, в отчете по ЕСВ показываю полностью б/л? и как быть с налогами? платить за счет ср-в предприятия, а как придут с ФСС заплатить еще раз? а при последующей выплате аванса или з/п заплатить меньше на сумму переплаты?
-
Katherine911
- Ученик
- Дякував (ла): 1 раз
Как вы зполняете обратную сторону листа нетрудоспособности " довідка про зробітну плату"?
там только 6 строк, нужно указать данные за 12 месяцев. поскажите пожалуйста
-
Аурелия
- Высший разум

- Дякував (ла): 170 разів
- Подякували: 332 рази
не заполняется, а делается Довідка розрахунок - отдельно и прикладывается к больничному , а вообще у нас полностью папка по больничным (их очень много) протоколы, расчеты, больничные и т.д. все в одной папке!Katherine911 писав:Как вы зполняете обратную сторону листа нетрудоспособности " довідка про зробітну плату"?
-
Myproof
- Мудрец

День добрый!
Сотрудник принес больничный, причина - 5 Невиробничі травми. Углубилась, вычитала такое:
"Зауважимо, що випадки одержання працівником травми побутового характеру — пункт 5 — підлягають розслідуванню з боку комісії з соціального страхування. Порядок проведення розслідування невиробничих нещасних випадків та їх детальний перелік описано в Порядку № 270. За результатами такого розслідування потрібно скласти акт за формою НТ (наведено в додатку 3 до Порядку № 270) і занести відповідний запис до журналу реєстрації нещасних випадків невиробничого характеру (наведено в додатку 7 до Порядку № 270)." тут:
Читаю Порядок:
Тут вроде понятно - расследуют госадминистрации, могут привлекать/не привлекать к расследованию уполномоченных труд.колектива работодателя.
Дальше не понятно:
Т.е. работодатель все-таки обязан провести расследование??
В шапках форм, утвержденных этим Порядком (акт расследования, журнал регистрации несчастных случаев и т.д. и т.п.) в месте, где должно быть наименование организации, указано: (найменування лікувально-профілактичного закладу, місцевого органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування), т.е. эти формы утверджены никак не для предприятия-работодателя.
П.С. В проверенном ФСС периоде был больничный с причиной 5, никаких расследований я не оформляла, правда брала с сотрудника объяснительную о том, что травму получил не на рабочем месте.
Кто-то такое оформляет? Или я заморочилась какой-то ненужной фигней? #blush# Буду благодарна за Ваши опыт и мнения #thank2#
Сотрудник принес больничный, причина - 5 Невиробничі травми. Углубилась, вычитала такое:
"Зауважимо, що випадки одержання працівником травми побутового характеру — пункт 5 — підлягають розслідуванню з боку комісії з соціального страхування. Порядок проведення розслідування невиробничих нещасних випадків та їх детальний перелік описано в Порядку № 270. За результатами такого розслідування потрібно скласти акт за формою НТ (наведено в додатку 3 до Порядку № 270) і занести відповідний запис до журналу реєстрації нещасних випадків невиробничого характеру (наведено в додатку 7 до Порядку № 270)." тут:
Читаю Порядок:
spoiler
Повідомлення про нещасні випадки
6. Лікувально-профілактичні заклади, до яких звернулися або
були доставлені потерпілі внаслідок нещасних випадків, протягом
доби надсилають письмове повідомлення за встановленою формою
(додаток 1):
про кожний нещасний випадок - до районної держадміністрації
(виконавчого органу міської, районної у місті ради);
Розслідування нещасних випадків
9. Районна держадміністрація (виконавчий орган міської,
районної у місті ради) протягом доби з часу надходження від
лікувально-профілактичного закладу повідомлення про нещасний
випадок (за винятком нещасних випадків із смертельним наслідком)
приймає рішення щодо утворення комісії з розслідування нещасного
випадку у складі не менш як трьох осіб.
До роботи комісії з розслідування нещасного випадку можуть
залучатися представники районної держадміністрації (виконавчого
органу міської, районної у місті ради), Фонду соціального
страхування з тимчасової втрати працездатності, організації, де
працюють або навчаються потерпілі, організації, на території чи
об'єкті якої стався нещасний випадок, а також представники органів
охорони здоров'я, освіти, захисту прав споживачів, експерти
страхової компанії (якщо потерпілий був застрахований).
До розслідування нещасних випадків, які сталися під час
прямування на роботу чи з роботи, залучаються представники
відповідного профспілкового органу або уповноважені трудового
колективу, якщо потерпілий не є членом профспілки.
6. Лікувально-профілактичні заклади, до яких звернулися або
були доставлені потерпілі внаслідок нещасних випадків, протягом
доби надсилають письмове повідомлення за встановленою формою
(додаток 1):
про кожний нещасний випадок - до районної держадміністрації
(виконавчого органу міської, районної у місті ради);
Розслідування нещасних випадків
9. Районна держадміністрація (виконавчий орган міської,
районної у місті ради) протягом доби з часу надходження від
лікувально-профілактичного закладу повідомлення про нещасний
випадок (за винятком нещасних випадків із смертельним наслідком)
приймає рішення щодо утворення комісії з розслідування нещасного
випадку у складі не менш як трьох осіб.
До роботи комісії з розслідування нещасного випадку можуть
залучатися представники районної держадміністрації (виконавчого
органу міської, районної у місті ради), Фонду соціального
страхування з тимчасової втрати працездатності, організації, де
працюють або навчаються потерпілі, організації, на території чи
об'єкті якої стався нещасний випадок, а також представники органів
охорони здоров'я, освіти, захисту прав споживачів, експерти
страхової компанії (якщо потерпілий був застрахований).
До розслідування нещасних випадків, які сталися під час
прямування на роботу чи з роботи, залучаються представники
відповідного профспілкового органу або уповноважені трудового
колективу, якщо потерпілий не є членом профспілки.
Дальше не понятно:
spoiler
11. Нещасні випадки (за винятком групових), які сталися з
працюючими особами, розслідуються комісією, утвореною
організацією, де працює потерпілий, у складі голови комісії -
посадова особа, яку визначає керівник організації, і членів
комісії - керівника відповідного структурного підрозділу,
представника профспілкової організації, членом якої є потерпілий,
або уповноваженого трудового колективу, якщо потерпілий не є
членом профспілки.
Рішення щодо розслідування нещасного випадку приймається
керівником організації на підставі звернення потерпілого або
особи, яка представляє його інтереси, листка непрацездатності або
довідки лікувально-профілактичного закладу.
У разі відмови організації провести розслідування нещасного
випадку потерпілий або особа, яка представляє його інтереси, може
звернутися до районної держадміністрації (виконавчого органу
міської, районної у місті ради), яка вирішує питання щодо
проведення цього розслідування.
працюючими особами, розслідуються комісією, утвореною
організацією, де працює потерпілий, у складі голови комісії -
посадова особа, яку визначає керівник організації, і членів
комісії - керівника відповідного структурного підрозділу,
представника профспілкової організації, членом якої є потерпілий,
або уповноваженого трудового колективу, якщо потерпілий не є
членом профспілки.
Рішення щодо розслідування нещасного випадку приймається
керівником організації на підставі звернення потерпілого або
особи, яка представляє його інтереси, листка непрацездатності або
довідки лікувально-профілактичного закладу.
У разі відмови організації провести розслідування нещасного
випадку потерпілий або особа, яка представляє його інтереси, може
звернутися до районної держадміністрації (виконавчого органу
міської, районної у місті ради), яка вирішує питання щодо
проведення цього розслідування.
В шапках форм, утвержденных этим Порядком (акт расследования, журнал регистрации несчастных случаев и т.д. и т.п.) в месте, где должно быть наименование организации, указано: (найменування лікувально-профілактичного закладу, місцевого органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування), т.е. эти формы утверджены никак не для предприятия-работодателя.
П.С. В проверенном ФСС периоде был больничный с причиной 5, никаких расследований я не оформляла, правда брала с сотрудника объяснительную о том, что травму получил не на рабочем месте.
Кто-то такое оформляет? Или я заморочилась какой-то ненужной фигней? #blush# Буду благодарна за Ваши опыт и мнения #thank2#
Добрый день, подскажите пожалуйста, человек уволен 23.09.2019, и в октябре принес больничный лист с 23.09.2019 - 05.10.2019 код 10 по уходу за ребенком, я его приняла отправила заявку в соцстрах, скажите можно было его принимать, и нараховувать ему на этот больничный лист ЕСВ.
-
Неслучайно
- Мастер

- Дякував (ла): 35 разів
- Подякували: 24 рази
Підкажіть, люди добрі, довгий час не мала лікарняних і от... за допомогою якої програми я можу здати заявку (маю ЕЦП) і я так зрозуміла, потрібно спочатку заключити договір з ФСС на ел.звітність? То це куди звертатись? Справа в тому, що ФОП прописаний в Миколаєві, а мешкає в Київській обл. Можна було б "ніжками" але ж трохи далекувато.,Медка не маю, всі звіти здаю через ел.кабінет.
-
Myproof
- Мудрец

Для укладення договору страхувальнику необхідно звернутися до робочого органу Фонду за місцем реєстрації. Разом із договором до робочого органу надаються посилені сертифікати відкритих ключів. З 01 жовтня 2018 року роботодавцям надано можливість подавати заяви-розрахунки у електронному вигляді із застосування електронного цифрового підпису. Крім того, у електронному вигляді також можуть подаватися повідомлення про виплату коштів застрахованим особам, що надсилаються упродовж місяця з дня здійснення виплат. Клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів до Фонду страхувальник обирає самостійно.Неслучайно писав:Підкажіть, люди добрі, довгий час не мала лікарняних і от... за допомогою якої програми я можу здати заявку (маю ЕЦП) і я так зрозуміла, потрібно спочатку заключити договір з ФСС на ел.звітність? То це куди звертатись? Справа в тому, що ФОП прописаний в Миколаєві, а мешкає в Київській обл. Можна було б "ніжками" але ж трохи далекувато.,Медка не маю, всі звіти здаю через ел.кабінет.
Через демо-медок не зможете відправити, з іншим прог.забезп. (Соната і т.п.) не працювала, тому не можу нічого Вам сказати про можливість відправки, не купуючи пакет послуг. ФСС планував запровадити електронний кабінет платника, але наразі не бачу інфо про діяльність оного.
-
mbamber
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 271 раз
- Подякували: 617 разів
Добрый день!
Коллеги, может кто сталкивался: если у работника нет отчества, как получить Довідку про трудовий та страховий стаж на портале ПФУ?
С незаполненным полем запрос не отправляется, с "відсутне" формирует отказ.
Коллеги, может кто сталкивался: если у работника нет отчества, как получить Довідку про трудовий та страховий стаж на портале ПФУ?
С незаполненным полем запрос не отправляется, с "відсутне" формирует отказ.