mus_lap писав:Дуже терміново. по рахунку 1 була відгрузка на суму 5000 грн 10 липня. Оплачено 14 липня 5000. по рахунку 2 була оплата 30000 10 липня. Відгрузка була 16 липня.
Я виписала податкові накладні: 10 липня 5000 і 10 липня 30000.
Дзвонить бухгалтер покупця і говорить, що я мала виписати на 30000 10 липня і на 5000 14 липня. Хто правий, бо я вже запуталась взагалі. Велике дякую.
праві ви. подивіться у призначенні платежу, який рахунок був вказаний, згідно нього ви і мали виписати податкову накладну.
а контрагент не бюджетник ндс-ник случайно, раз настаивает на НН по дате оплаты?
Ні, не бюджетник. Але вони відмовляються з нами працювати... якщо я не зроблю коригування. А я хочу відстояти свою правоту. Як мені вірно побудувати свої доводи?
READYN писав:помогите разобраться.
Например, в мае получили предоплату за товар 5000 выписали нн,
а в августе одним днем отгружает товар на 10000 тыс, но двумя расходными накладными на 3000 и на 7000 грн.
если предположить, что первым отгружаем товар на 7000 грн, то получается нужно выписать нн на 2000 и потом нн на 3000 грн.
а если предположить, что первым отгружаем товар на 3000, то нн не нужно выписывать, а потом только одну нн на 5000....
как здесь правильно поступить или можно и так и так?
Модно это хорошо было написано, можно, по факту смотрите по расходным как получается
а в августе одним днем отгружает товар на 10000 тыс, но двумя расходными накладными на 3000 и на 7000 грн.
если предположить, что первым отгружаем товар на 7000 грн, то получается нужно выписать нн на 2000 и потом нн на 3000 грн.
а если предположить, что первым отгружаем товар на 3000, то нн не нужно выписывать, а потом только одну нн на 5000....
Модно это хорошо было написано, можно, по факту смотрите по расходным как получается
#smile3# Вы имеете ввиду какая расходная по номеру выписана первая?
это суммы взяты премерные, а реальные во много раз больше...
#smile3# Вы имеете ввиду какая расходная по номеру выписана первая?
это суммы взяты премерные, а реальные во много раз больше...
Ну да, и не забудьте по номенклатуре НН мая что Вы зарегали, от этого и отталкивайтесь. Главное в номенклатуре не запутаться
mus_lap писав:Дуже терміново. по рахунку 1 була відгрузка на суму 5000 грн 10 липня. Оплачено 14 липня 5000. по рахунку 2 була оплата 30000 10 липня. Відгрузка була 16 липня.
Дзвонить бухгалтер покупця і говорить, що я мала виписати на 30000 10 липня і на 5000 14 липня. Хто правий, бо я вже запуталась взагалі. Велике дякую.
праві ви. подивіться у призначенні платежу, який рахунок був вказаний, згідно нього ви і мали виписати податкову накладну.
В призначення платежу від них стоїть "оплата по рахунку такому-то" . Мене ж звинуватили в тому, що я невірно визначила першу подію. Бо вони працюють по договору, а я виписала як по рахунках. Але ми працюємо по рахунках. І вони платили нам чіткі суми з вказуванням в призначенні платежу "оплата згідно рахунку такому то".
Їх бухгалтер каже, що згідно укр. законодавства, я не маю права вести облік по рахунках. а лише по договорах.
Вы правы на том и стоите, объясните тогда ей почему они платят не по договору, а по счету. Что значит не имеете права по счетам вести учет, для меня например легче тогда все разносить, да есть клиенты которым не надо счета, но обычно выписываю.
А платежка ни при чем, 1 событие отгрузка 10.07. от нее и НН
Якби замовник у призначенні платежу на 30000 написав оплата згідно рах 1 - 5000 і часткова оплата рах 2 - 25000, то тоді могли би бути претензії.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
В призначення платежу від них стоїть "оплата по рахунку такому-то" . Мене ж звинуватили в тому, що я невірно визначила першу подію. Бо вони працюють по договору, а я виписала як по рахунках. Але ми працюємо по рахунках. І вони платили нам чіткі суми з вказуванням в призначенні платежу "оплата згідно рахунку такому то".
Їх бухгалтер каже, що згідно укр. законодавства, я не маю права вести облік по рахунках. а лише по договорах.
1.То нехай їх бухгалтер скаже конкретний законодавчий документ, де є заборона вести облік по рахунках.
2. Подивіться договір з ними, що там прописано. Може там оплата прописана згідно виставлених рахунків. І тикнути носом.