Заробітна плата

@Лиса
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 413 разів
Подякували: 346 разів

Повідомлення @Лиса »

margadon писав:
svetabez писав:
margadon писав:Добрый день! Подскажите пожалуйста, работник в отпуске с 10 по 31.12.2016 вкл. Отпускные выплатила 7 числа. Выплачивать ли мне ему аванс за дни перед отпуском? Или за все отработанные дни выплатить за вторую половину месяца?
Выплачивать в аванс
Спасибо вам за ответ, но я считаю, что выплата отпускных приравнивается к выплате аванса, но найти официалку к своему мнению не могу, того и написала...может у кого есть официальное разъяснение, буду благодарна.
я всегда выплачиваю в аванс, хот и один день отработал в первой половине месяца, так же и называется ЗП за первою половину, а отпускные это отпускные, но это сугубо мое субъективное мнение, при проверке управление труда на это не смотрела, ну по крайней мере ничего мне не говорили

margadon
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 600 разів
Подякували: 239 разів

Повідомлення margadon »

@Лиса писав:
margadon писав:
svetabez писав: Выплачивать в аванс
Спасибо вам за ответ, но я считаю, что выплата отпускных приравнивается к выплате аванса, но найти официалку к своему мнению не могу, того и написала...может у кого есть официальное разъяснение, буду благодарна.
я всегда выплачиваю в аванс, хот и один день отработал в первой половине месяца, так же и называется ЗП за первою половину, а отпускные это отпускные, но это сугубо мое субъективное мнение, при проверке управление труда на это не смотрела, ну по крайней мере ничего мне не говорили
Спасибо и вам за ответ, но тогда у меня возникает другой вопрос: рассчитаю з/пл. за первую половину месяца, естественно без налоговой льготы. И отпускные выплатила без льготы. Тогда за месяц, сумма на руки и НДФЛ у меня неправильные будут.

@Лиса
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 413 разів
Подякували: 346 разів

Повідомлення @Лиса »

margadon писав:
@Лиса писав:
margadon писав: Спасибо вам за ответ, но я считаю, что выплата отпускных приравнивается к выплате аванса, но найти официалку к своему мнению не могу, того и написала...может у кого есть официальное разъяснение, буду благодарна.
Спасибо и вам за ответ, но тогда у меня возникает другой вопрос: рассчитаю з/пл. за первую половину месяца, естественно без налоговой льготы. И отпускные выплатила без льготы. Тогда за месяц, сумма на руки и НДФЛ у меня неправильные будут.
в данном конкретном случае, у Вас это будет окончательный расчет за месяц я бы льготу применила, Вы же ничего не нарушаете больше выплат за декабрь у Вас нету и не будет

Діна 1977
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 440 разів
Подякували: 271 раз

Повідомлення Діна 1977 »

Добрий вечір. Підскажіть будь ласка, якщо працівник в січні буде у відпустці за свій рахунок, потрібно нараховувати мінзарплату і податки? Я не бухгалтер я тільки вчусь.

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

Діна 1977 писав:Добрий вечір. Підскажіть будь ласка, якщо працівник в січні буде у відпустці за свій рахунок, потрібно нараховувати мінзарплату і податки? Я не бухгалтер я тільки вчусь.
якщо відпустка без збереження з/п цілий місяць, тоді не нараховуємо і не сплачуємо,

якщо будуть нарахування з/п хоча б за один день- тоді єсв сплачуємо з мінім.з/п

ВолодимирМ
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення ВолодимирМ »

Доброго дня! Потрібна ваша допомога. Виникла конфліктна ситуація з гол.бух. Сьогодні отримав наказ про надання відпустки працівникам з 3 січня 2017 року. Я маю нарахувати і виплатити їх в грудні і включити їх в розрахунок за грудень. Ось на її думку це витрати 2017 року і ми їх не маємо включати у витрати і відповідно при поданні декларації на прибуток за 2016 рік ми ці суми виключаємо з витрат та включаємо в декларацію за 2017 рік. Якщо це не вірно і ми їх включаємо у витрати цього року, то підскажіть закон, де це вказано. Дуже вдячний за допомогу.

nikolaevna858585
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 24 рази

Повідомлення nikolaevna858585 »

добрый день! нужна ваша помощь, приняли зарплату 3200 налоги с такой зарплаты не потянем, как можно обдурить судьбу чтобы меньше платить налоги, переводить на полставки, или почасовую оплату, или всех уволить и в тень?без вас не разберусь#wall#

Діна 1977
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 440 разів
Подякували: 271 раз

Повідомлення Діна 1977 »

Nadiy писав:
Діна 1977 писав:Добрий вечір. Підскажіть будь ласка, якщо працівник в січні буде у відпустці за свій рахунок, потрібно нараховувати мінзарплату і податки? Я не бухгалтер я тільки вчусь.
якщо відпустка без збереження з/п цілий місяць, тоді не нараховуємо і не сплачуємо,

А ще таке питання, якщо в січні не нараховується зарплата ну і не платиться податок то цей місяць не враховується в стаж для пенсії? Буде розрив так я розумію?

Ребекка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 7198 разів
Подякували: 2402 рази

Повідомлення Ребекка »

ВолодимирМ писав:Доброго дня! Потрібна ваша допомога. Виникла конфліктна ситуація з гол.бух. Сьогодні отримав наказ про надання відпустки працівникам з 3 січня 2017 року. Я маю нарахувати і виплатити їх в грудні і включити їх в розрахунок за грудень. Ось на її думку це витрати 2017 року і ми їх не маємо включати у витрати і відповідно при поданні декларації на прибуток за 2016 рік ми ці суми виключаємо з витрат та включаємо в декларацію за 2017 рік. Якщо це не вірно і ми їх включаємо у витрати цього року, то підскажіть закон, де це вказано. Дуже вдячний за допомогу.
Ви я так розумію резерв відпусток не створюєте? Був би резерв і ніякого конфлікту не було і в майбутньому не буде з податківцями

Ребекка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 7198 разів
Подякували: 2402 рази

Повідомлення Ребекка »

Діна 1977 писав:
Nadiy писав:

А ще таке питання, якщо в січні не нараховується зарплата ну і не платиться податок то цей місяць не враховується в стаж для пенсії? Буде розрив так я розумію?
розрив буде, а для чого зараз потрібен безперервний стаж?
І відпустка без збереження з/п не може перевищувати 15 днів за рік.

Відповісти

Повернутись до “Зарплата, індексація”