останетсяИИИИИИИИ писав:Спасибо.В балансе свернется сальдо,а в оборотно-сальдовой на 683 эта сумма останется?YuliyaDol писав:не зависнет. в другой базе делается проводка на передаче товара Дт683-Кт 281. При консолидации баланса сальдо свернетсяИИИИИИИИ писав: А с 683 сч потом как?куда эта сумма денется? Зависнет на 683?
Не понимаю
= Бухгалтерские ПРОВОДКИ: спрашиваем, помогаем, уточняем =
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 741 раз
- Подякували: 1787 разів
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Добрий день! Є фірмочка, здає в оренду адмін. приміщення, під офіси, єдиний податок без пдв. Хочу правильно формувати собівартість. Комуналку і з/п двірників і прибиральниць пропускати через 23 рах.
Ми ще частково відшкодовуємо оренду землі і податок з нерухомості. їх можна лишити на 92?
ПДВ від постачальників теж включати у собівартість? Коли формуються рахунки, то сума комуналки повністю із пдв розкидається на орендарів.
Ми ще частково відшкодовуємо оренду землі і податок з нерухомості. їх можна лишити на 92?
ПДВ від постачальників теж включати у собівартість? Коли формуються рахунки, то сума комуналки повністю із пдв розкидається на орендарів.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
- Natalenna
- Светоч Мысли
Колеги, підкажіть, чи правильно я поступаю в даній ситуації?Natalenna писав:Добрий день! Є фірмочка, здає в оренду адмін. приміщення, під офіси, єдиний податок без пдв. Хочу правильно формувати собівартість. Комуналку і з/п двірників і прибиральниць пропускати через 23 рах.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 959 разів
- Подякували: 1175 разів
А коммуналка у вас в сумме арендной платы или отдельными счетами выставляете?
- Natalenna
- Светоч Мысли
окремо іде в рахунку орендна плата і відшкодування комунальних послуг по пунктах.@Nika@ писав:А коммуналка у вас в сумме арендной платы или отдельными счетами выставляете?
-
- Светоч Мысли
Тоді комуналку не треба проводити через 23 рахунок. По суті, ці суми взагалі транзитні: спожили орендарі ел.енергію - заплатили вам - ви заплатили постачальнику.
Я до собівартості відношу амортизацію приміщення (частини, що в оренді) та оренду землі (також пропорційно). Податок на нерухомість спочатку теж розподілила, а потім почитала, подумала і вирішила залишити всю суму на 92 рах. У нас немає двірників і т.п., є тільки директор та головбух, то зарплата вся на 92 рах. А прибирання у вас в одному з пунктів по ком.послугам чи в сумі оренди? Якщо в сумі оренди - то так, на 23. Якщо як ком.послуга, то не варто її відносити на собівартість оренди.
Я до собівартості відношу амортизацію приміщення (частини, що в оренді) та оренду землі (також пропорційно). Податок на нерухомість спочатку теж розподілила, а потім почитала, подумала і вирішила залишити всю суму на 92 рах. У нас немає двірників і т.п., є тільки директор та головбух, то зарплата вся на 92 рах. А прибирання у вас в одному з пунктів по ком.послугам чи в сумі оренди? Якщо в сумі оренди - то так, на 23. Якщо як ком.послуга, то не варто її відносити на собівартість оренди.
- Natalenna
- Светоч Мысли
Дякую! Ні, у нас іде окремо як послуга. Просто у такому випадку виходить, що собівартості нема взагалі. Оренду землі я вирішила віднести на 92.@Nika@ писав:Тоді комуналку не треба проводити через 23 рахунок. По суті, ці суми взагалі транзитні: спожили орендарі ел.енергію - заплатили вам - ви заплатили постачальнику.
-
- Светоч Мысли
Ну, можете провести через 23, але як собівартість не оренди, а прибирання)). Так ще причепляться, що у вас немає такого виду діяльності на єдиному податку... Ви ж компослуги (дохід від орендаря) показуєте не по 70, а по 719. Я б провела витрати через 949, виділила б для цього окрему статтю витрат.
- Natalenna
- Светоч Мысли
Ну, так, може і таке бути. Певно, далі буду на 23 все вести і не заморочуватися.@Nika@ писав:Ну, можете провести через 23, але як собівартість не оренди, а прибирання)). Так ще причепляться, що у вас немає такого виду діяльності на єдиному податку... Ви ж компослуги (дохід від орендаря) показуєте не по 70, а по 719. Я б провела витрати через 949, виділила б для цього окрему статтю витрат.
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 54 рази
- Подякували: 5 разів
Добрый день.подскажите пожалуйста по такой ситуации...в результате повреждения машины клиента(юрлица) директор договорился,что они будут обслуживаться(мы автомойка) за 50% стоимости.Теперь зашли деньги на счет и соответственно после проведения б/в остается "долг" перед нами,т.е оставшиеся 50%.С самого начала я предлагала выставлять счета и акты конкретно на эти 50%-не захотели. какими проводками теперь закрыть этот "искуственный хвост"?