пушка писав:Добрый день.подскажите пожалуйста по такой ситуации...в результате повреждения машины клиента(юрлица) директор договорился,что они будут обслуживаться(мы автомойка) за 50% стоимости.Теперь зашли деньги на счет и соответственно после проведения б/в остается "долг" перед нами,т.е оставшиеся 50%.С самого начала я предлагала выставлять счета и акты конкретно на эти 50%-не захотели. какими проводками теперь закрыть этот "искуственный хвост"?
Колеги, підкажіть як правильно та як часто (щомісячно, щокварталу чи за рік) показати нарахування та сплату податку на нерухомість. Який субрахунок відкрити на 64 для податку на нерухомість? Читала статті журналу Все про б/о та Бухгалтер911, то наводять різні підходи для відображення даного податку. Як хто робить на практиці? У мене основна діяльнісь - надання в оренду нежитлового приміщення. По даному приміщенню і платимо в 2016 р. податок на нерухомість.
Натали_87 писав:Колеги, підкажіть як правильно та як часто (щомісячно, щокварталу чи за рік) показати нарахування та сплату податку на нерухомість. Який субрахунок відкрити на 64 для податку на нерухомість? Читала статті журналу Все про б/о та Бухгалтер911, то наводять різні підходи для відображення даного податку. Як хто робить на практиці? У мене основна діяльнісь - надання в оренду нежитлового приміщення. По даному приміщенню і платимо в 2016 р. податок на нерухомість.
Я делаю так: в начале года при подаче декларации начисляю годовую сумму налога на 39 счет.
Счет использую 6414 Местные налоги (1с7). Затем в конце каждого квартала списываю на расходы с 39 сумму квартальную. 64 оплатой закрывается.
У нас тоже аренда, кстати.
Натали_87 писав:Колеги, підкажіть як правильно та як часто (щомісячно, щокварталу чи за рік) показати нарахування та сплату податку на нерухомість. Який субрахунок відкрити на 64 для податку на нерухомість? Читала статті журналу Все про б/о та Бухгалтер911, то наводять різні підходи для відображення даного податку. Як хто робить на практиці? У мене основна діяльнісь - надання в оренду нежитлового приміщення. По даному приміщенню і платимо в 2016 р. податок на нерухомість.
Поделюсь своим опытом... Предприятие-единщик, основной квед 68.20. Начисляю налог на недвижимость поквартально (как в декларации), Дт 92 Кт 6414.
Подскажите) при покупки оборудывания, ОС относили на 1521 или 1531 (от стоимости зависило), а модули памяти на 221. Как правильно доукомплектовать ноуты модулями. С 221 перенести ручной проводкой на 1541, а потом акт модернизации? Или как?
на яких субрахунках ви обліковуєте держ. та місц. податки? Питання виникло, прочитавши статтю http://combuh.com/magazines/articles/34 ... iya-8.html ,де вказано, що держ.податки обліковуються на рах.642, а місц. - на 6415. Я ж обліковувала і держ., і місц. податки на 6415 з розбивкою на субконто (зем.податок, орендна плата, рентна плата за спец.використання води, екологічний податок і т.д.). Порадьте, як зараз краще поступити - з 2016 р. розподілити заново держ. і місц. податки і вести так як написано в статті???
Натали_87 писав:Питання до користувачів 1С:Підприємство 8.2:
на яких субрахунках ви обліковуєте держ. та місц. податки? Питання виникло, прочитавши статтю http://combuh.com/magazines/articles/34 ... iya-8.html ,де вказано, що держ.податки обліковуються на рах.642, а місц. - на 6415. Я ж обліковувала і держ., і місц. податки на 6415 з розбивкою на субконто (зем.податок, орендна плата, рентна плата за спец.використання води, екологічний податок і т.д.). Порадьте, як зараз краще поступити - з 2016 р. розподілити заново держ. і місц. податки і вести так як написано в статті???
Ну ваше питання стосується бух.обліку взагалі , як на мене....
Ссилка не відкривається... але то таке.
На 641 ведуться всі податки: і місцеві і державні....
642 - обов"язкові платежі, типу ВЗ...
В принципі ви вели вес вірно. Хіба що вам треба трішки "розібратися" з вашим, як ви вказали 6415 рахунком - краще використовувати субрахунки другого порядку- наприклад 6411 - прибуктовий податок, 6412 - акциз, 6415 - пдв.... (субрахунки вказала для прикладу).
Ну ваше питання стосується бух.обліку взагалі , як на мене....
Ссилка не відкривається... але то таке.
На 641 ведуться всі податки: і місцеві і державні....
642 - обов"язкові платежі, типу ВЗ...
В принципі ви вели вес вірно. Хіба що вам треба трішки "розібратися" з вашим, як ви вказали 6415 рахунком - краще використовувати субрахунки другого порядку- наприклад 6411 - прибуктовий податок, 6412 - акциз, 6415 - пдв.... (субрахунки вказала для прикладу).
Силку відкоригувала, має відкриватися. Я розумію щодо субконто до 641 - в мене так в обліку і є (6411-пдфо, 6412-пдв,6413-ПП,6415 - розрахунки по інших податках). Я запитувала чи не буде помилкою,якщо я на 6415 віднесла і держ. (екоподаток, рентна плата) та місцеві (земля, нерухомість) чи буде краще вже з 2016 р. розподілити державні та місцеві податки між рахунками 642 (державні податки) та 6415 (місцеві).
У нас є "інструкція до плану рахунків". Користуйтесь нею, бо ці "розумники" до добра не доведуть. Ви все правильно робили #smile3#
Ребекка, знайшла Вашу відповідь на форумі щодо відображення податку на нерухомість в б/о:
нарахування податку на нерухомість
Дт6413 Кт6415 - податок на нерухомість,
Якою датою Ви робите дану проводку? На початок 2016 р. чи в кінці 2016 року зробите? Сплата Д6415 К311 як розумію щокварталу? На витратних рахунках (напр.92) взагалі не показуєте, щоб не задвоювалося в кінці в деці з податку на прибуток?