Податок на землю і оренда землі

Розділ XII ПКУ
ANKO
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 415 разів
Подякували: 537 разів

Повідомлення ANKO »

Zeka писав:
Al Shurshun писав:
ANKO писав:Всім доброго дня! Хто знає яким нормативним документом передбачена сплата земельного податку по комерційній оцінці, при здачі частини приміщення в оренду? Дякую!!
Гражданским кодексом Украины
При сдаче в оренду брать оценочную стоимость как для земли "комерційного прізначення" даже если сдаешь под производство? Там сразу в 2.5 раза дороже.
В "ПОРЯДКе нормативної грошової оцінки земель населених пунктів" Кф - коєфициент функционального назначения определяется от того что находится на єтой земле. Например: - Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі Кф=2.5
- Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури Кф= 2.5
- Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості Кф=1,2

Я считаю,что брать оценочную стоимость как для земли "комерційного прізначення" нужно если здаешь под магазин. Может я не права.
Поправьте, кто знает!
Держгеокадастр в цьому році не видає довідку про вартість землі "комерційного" призначення.

Nikol
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 8 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Nikol »

Доброго дня, колеги!
Така ситуація! У ЮО у власності земля. По договору куплі-продажу вказано, що земля для ведення особистого селянського господарства, склад угідь - пасовища.
Земля знаходиться поза межами населеного пункту. НГО не проводилась.
Яким чином розрахувати плату за землю? Потрібно брати за основу НГО одиниці площі ріллі по області? на основі ст. 277 Податкового кодексу України встановлено, що ставка податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, встановлюється у розмірі не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області.
Ці дані надає Держгеокадастр, оприлюднює показники нормативної грошової оцінки 1 гектара сільськогосподарських угідь. НГО є і конкретно для пасовищ.
Потрібно все ж таки брати НГО ріллі чи угідь? Може хтось зтикався з таким?
Дякую!

Nikol
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 8 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Nikol »

Помилилась в попередньому повідомленні

Потрібно все ж таки брати НГО ріллі чи пасовищ? Може хтось зтикався з таким?
Дякую!

Al Shurshun
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 34 рази
Подякували: 614 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Al Shurshun »

Уважаемый коллега Nikol
Nikol писав:Помилилась в попередньому повідомленні

Потрібно все ж таки брати НГО ріллі чи пасовищ? Може хтось зтикався з таким?
Дякую!
Кодекс писав:Стаття 277. Ставки земельного податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено

277.1. Ставка податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, встановлюється у розмірі не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області, а для сільськогосподарських угідь - не менше 0,3 відсотка та не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області.

С уважением Зображення

Бухгалтер1С,8,2
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Бухгалтер1С,8,2 »

Добрый день!
Получила оценку земли по Юр.лицу т.к. гос акт права собственности выдан в 2001г.
в нем не указано категория земли и целевое назначение ее
что на данный момент важно при оценке земли. Держгеокадастр провел переоценку земли
по коефициенту 1,06, где категория земли и целевое назначение ее написано данные отсутствуют.
Цена земли в два раза больше в прошлом году 7 млн. сейчас 15 млн.
где же взять эти данные чтоб цена земли была правильно проиндексирована.
И как же быть с декларацией?
У нас земли связи (13) т.к. я понимаю. Днепр.

ANKO
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення ANKO »

Бухгалтер1С,8,2 писав:Добрый день!
Получила оценку земли по Юр.лицу т.к. гос акт права собственности выдан в 2001г.
в нем не указано категория земли и целевое назначение ее
что на данный момент важно при оценке земли. Держгеокадастр провел переоценку земли
по коефициенту 1,06, где категория земли и целевое назначение ее написано данные отсутствуют.
Цена земли в два раза больше в прошлом году 7 млн. сейчас 15 млн.
где же взять эти данные чтоб цена земли была правильно проиндексирована.
И как же быть с декларацией?
У нас земли связи (13) т.к. я понимаю. Днепр.
[/quote

Не зрозуміла, які дані де потрібно брати. Але у вас є нор. грошова оцінка.З вище написаного я зрозуміла, що норм. оцінка не змінилась, а лише проіндексувалась на 1,06 за 2016 р.- це вірно. А збільшення в 2 раза це можливо у вас застосували коеф 2,0 згідно постанови ( я наводила вище там і перевірте свої коеф.),тому, що дані не внесені до Державного реєстру земель.

Бухгалтер1С,8,2
Гуру
Гуру

Действительно т.к. данные отсутствуют применили коеф. 2,0, а как же внести данные в Держгеокадастр
чтоб применили другой коеф.? И на основании чего я могу судить о целевом назначении земли и
категории?

ANKO
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення ANKO »

Бухгалтер1С,8,2 писав:Действительно т.к. данные отсутствуют применили коеф. 2,0, а как же внести данные в Держгеокадастр
чтоб применили другой коеф.? И на основании чего я могу судить о целевом назначении земли и
категории?
Практично не знаю. Зателефонуйте в Держгеокадастр, можливо вони підкажуть....

Бухгалтер1С,8,2
Гуру
Гуру

А на данный момент я понимаю нужно сдать декларацию с завышенной ценой земли? А как же потом быть?
Держгеокадастр сказал приходить через пару недель, а сейчас они сами незнают как быть.

ANKO
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення ANKO »

Бухгалтер1С,8,2 писав:А на данный момент я понимаю нужно сдать декларацию с завышенной ценой земли? А как же потом быть?
Держгеокадастр сказал приходить через пару недель, а сейчас они сами незнают как быть.
Фактично вони правильно вам видали довідку зг. діючої постанови ( думаю і ДФС буде за) .І оцінка землі завищена.Якомога скоріше внести відомості в реєстр.А так рішення приймати вам.

Відповісти

Повернутись до “Податок на майно”