Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

tomassa, т.е. поставщик решил проблемы законодательства сделать Вашими проблемами???? А если суд им пообещать, сумма того стоит?

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

Зменшення суми податкових зобов'язань платника податку - постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, наданих особам, що не були платниками цього податку на дату такого постачання, дозволяється лише при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, у тому числі при перегляді цін, пов'язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або договору.
у Вас и происходит возврат полной стоимости. Что им еще надо?

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1103 рази
Подякували: 2360 разів

Повідомлення tomassa »

ArinaArina писав:tomassa, т.е. поставщик решил проблемы законодательства сделать Вашими проблемами???? А если суд им пообещать, сумма того стоит?
Коллеги, спасибо... Начинаю склоняться к тому, что у меня с головой таки в порядке... А сумма суда не стоит... Тут больше принцип и торжество справедливости... уж очень не люблю, когда из меня лоха делают... В нашей стране таких желающих и так хватает... А если мы ещё друг друга......#g_cray2# #rrul#

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

tomassa писав:
ArinaArina писав:tomassa, т.е. поставщик решил проблемы законодательства сделать Вашими проблемами???? А если суд им пообещать, сумма того стоит?
Коллеги, спасибо... Начинаю склоняться к тому, что у меня с головой таки в порядке... А сумма суда не стоит... Тут больше принцип и торжество справедливости... уж очень не люблю, когда из меня лоха делают... В нашей стране таких желающих и так хватает... А если мы ещё друг друга......#g_cray2# #rrul#
Гляньте, я выделила чуть по другому...
Знаю, что причина в этом пункте, но просто слегка ошиблась в выделении...

natusja
УченикУченик

Повідомлення natusja »

не хотілося в дод.8, але переробляти вони відказуються, то буду до них так як вони до мене. Дуже Вам дякую!

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

tomassa писав:Зменшення суми податкових зобов'язань платника податку - постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, наданих особам, що не були платниками цього податку на дату такого постачання, дозволяється лише при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, у тому числі при перегляді цін, пов'язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або договору.

Да. Об этом я знаю, но здесь не произошло никаких возвратов товаров/услуг, никаких изменений цены. Здесь просто тупо возврат предоплаты и всё...

192.2. Норма пункту 192.1 цієї статті не поширюється на випадки, коли постачальник товарів/послуг не є платником податку на кінець звітного (податкового) періоду, в якому був проведений такий перерахунок.

В данном случае поставщик всегда был и есть плательщиком НДС...
Налоговая в таких случаях, действительно, не хочет видеть РК и Ваш контрагент перестраховывается, чтобы никому ничего не доказывать (так уж написан п. 192 НК). Я в таких случаях выписываю товар на всю сумму. Потом возврат части товара ( по документам), возврат денег, РК. И овцы целы ,и волки - сыты.

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

natusja писав:Доброго дня! Підкажіть будь ласка: в січні ми платили гроші і була виписана податкова накладна на цю суму, в лютому нам відгружають товар і також виписують податкову накладну. Я звернулась до контрагента щоб виключили податкову за лютий,оскільки її не потрібно виписувати. Вони мені надіслали розрахунок коригування на податкову яка була виписана в січні та не написала причину коригування, Підкажіть будь ласка яку причину коригування написати???
А у Вас разве улетучилось первое событие??
Что значит не написали причину?? Значит док неправильно оформлен.
Опять же первое событие предоплата=дата НН
Может при отгрузке что-то изменилось?? Цена?? Количество?? Номенклатура??
Ой, извините, увидела, что Вам ответили..
Дод 8 и не мучайтесь..
Хотя у меня есть ИНК, в которой при изменении цены, номенкл и прочего и наличии предоплаты, мне ответили, что необходимо
выписать РК на минус и новую НН датой отгрузки..
Может у них такая же есть??

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення tomassa »

Любознательная писав:
tomassa писав:
Гляньте, я выделила чуть по другому...
Знаю, что причина в этом пункте, но просто слегка ошиблась в выделении...
Спасибо, но статья закона рассчитана на возврат товара покупателем +возврат денег поставщиком и только тогда РК... но вынуждена повториться: .... в данном случае не произошло никаких возвратов товаров/услуг, никаких изменений цены. Здесь просто тупо возврат предоплаты и всё...

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

tomassa писав:Здесь просто тупо возврат предоплаты и всё...
Вот за этим "тупо" налоговики и охотятся...

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення tomassa »

cometa писав:
tomassa писав:Зменшення суми податкових зобов'язань платника податку - постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, наданих особам, що не були платниками цього податку на дату такого постачання, дозволяється лише при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, у тому числі при перегляді цін, пов'язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або договору.

Да. Об этом я знаю, но здесь не произошло никаких возвратов товаров/услуг, никаких изменений цены. Здесь просто тупо возврат предоплаты и всё...

192.2. Норма пункту 192.1 цієї статті не поширюється на випадки, коли постачальник товарів/послуг не є платником податку на кінець звітного (податкового) періоду, в якому був проведений такий перерахунок.

В данном случае поставщик всегда был и есть плательщиком НДС...
Налоговая в таких случаях, действительно, не хочет видеть РК и Ваш контрагент перестраховывается, чтобы никому ничего не доказывать (так уж написан п. 192 НК). Я в таких случаях выписываю товар на всю сумму. Потом возврат части товара ( по документам), возврат денег, РК. И овцы целы ,и волки - сыты.
Ага... т.е. получается, что поставщик не имеет права на корректировку НО в случае простого возврата предоплаты... и единственным основанием для корректировки является только случаи возврата товара + возврат денег.... Ё-МА-Ё... Это же надо так закрутить... и перевернуть...

cometa и Любознательная, спасибо, что просветили... а то уже раз 10 прочитала ст.192.2... а между строк так и не увидела... мне такое и в голову прийти не могло, да, собственно, даже с вашей помощью и то с трудом пришло...#g_hospita А я ведь тоже являюсь поставщиком и от такой ситуации не застрахована...

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”