Ще раз прочитала ст.187.10 ПКУ (на яку й силається дана графа дод.5 про ознаку касового методу) та визначення касового методу:Natalenna писав:у мене є ПН від обленерго, водоканалу, але там не касовий метод, а зведені на місяць останнім днем місяця виписані. Я їх ще не включала, відклала до кращих часів, але думаю, що + не потрібно ставити по цих ПНtatjana_65 писав:У меня НН на тепло выписана по кассовому методу. Я ее в дод.5 внесла и в гр.4 поставила "+" , также суммы без НДС и НДС расписала внизу табл. 2 раздела II.Natalenna писав: Я поки що не ставлю. Думаю, коли буде нова податкова накладна, тоді щось і проясниться.
14.1.266. касовий метод для цілей оподаткування згідно з розділом V цього Кодексу - метод податкового обліку, за яким дата виникнення податкових зобов'язань визначається як дата зарахування (отримання) коштів на банківський рахунок (у касу) платника податку або дата отримання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) ним товарів (послуг), а дата виникнення права на податковий кредит визначається як дата списання коштів з банківського рахунку (видачі з каси) платника податку або дата надання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) йому товарів (послуг);
То в ст.187.10 не знайшла згадку про звичайні ПДВшників (типу ТОВ) та ПК ми не визнаємо як дата списання коштів з банківського рахунку (видачі з каси) (це якщо аналізувати визначення) .