Податкова декларація з ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
Натали_87
Гений
Гений
Дякував (ла): 130 разів
Подякували: 51 раз

Повідомлення Натали_87 »

Natalenna писав:
tatjana_65 писав:
Natalenna писав: Я поки що не ставлю. Думаю, коли буде нова податкова накладна, тоді щось і проясниться.
У меня НН на тепло выписана по кассовому методу. Я ее в дод.5 внесла и в гр.4 поставила "+" , также суммы без НДС и НДС расписала внизу табл. 2 раздела II.
у мене є ПН від обленерго, водоканалу, але там не касовий метод, а зведені на місяць останнім днем місяця виписані. Я їх ще не включала, відклала до кращих часів, але думаю, що + не потрібно ставити по цих ПН
Ще раз прочитала ст.187.10 ПКУ (на яку й силається дана графа дод.5 про ознаку касового методу) та визначення касового методу:

14.1.266. касовий метод для цілей оподаткування згідно з розділом V цього Кодексу - метод податкового обліку, за яким дата виникнення податкових зобов'язань визначається як дата зарахування (отримання) коштів на банківський рахунок (у касу) платника податку або дата отримання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) ним товарів (послуг), а дата виникнення права на податковий кредит визначається як дата списання коштів з банківського рахунку (видачі з каси) платника податку або дата надання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) йому товарів (послуг);

То в ст.187.10 не знайшла згадку про звичайні ПДВшників (типу ТОВ) та ПК ми не визнаємо як дата списання коштів з банківського рахунку (видачі з каси) (це якщо аналізувати визначення) .

buh2016
УченикУченик

Повідомлення buh2016 »

Колеги допоможіть з додатком 2 #wall# . В січні в мене був мінус 1200 грн який я вказав в додатку 2 в розрізі постачальників. В лютому в мене також нінус але вже меньший 1100 грн тоб то за рахунок більше зобовязання за лютий. Як заповнити додаток 2 в розірі постачальників ? Не можуш я по якомусь постачальнику зменьшити суму ПДВ?#cray# #help#

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

buh2016 писав:Колеги допоможіть з додатком 2 #wall# . В січні в мене був мінус 1200 грн який я вказав в додатку 2 в розрізі постачальників. В лютому в мене також нінус але вже меньший 1100 грн тоб то за рахунок більше зобовязання за лютий. Як заповнити додаток 2 в розірі постачальників ? Не можуш я по якомусь постачальнику зменьшити суму ПДВ?#cray# #help#
перенесите какаю-то НН на след. период и вопрос о заполнении дод. 2 отпадет

buh2016
УченикУченик

Повідомлення buh2016 »

Люлик писав:
buh2016 писав:Колеги допоможіть з додатком 2 #wall# . В січні в мене був мінус 1200 грн який я вказав в додатку 2 в розрізі постачальників. В лютому в мене також нінус але вже меньший 1100 грн тоб то за рахунок більше зобовязання за лютий. Як заповнити додаток 2 в розірі постачальників ? Не можуш я по якомусь постачальнику зменьшити суму ПДВ?#cray# #help#
перенесите какаю-то НН на след. период и вопрос о заполнении дод. 2 отпадет
в мене за лютий одна податкова по зобовязанню на 100 грн пдв

irina_i
УченикУченик
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення irina_i »

Заполняю декларацию за февраль, получается к оплате 200, но в январе заполняла дод2 (со своим ИНН), там на будущие перирды +1200. Заполняю дод 2 за февраль, где +1000. В итоге в медке - ошибка в декларации и ошибка в дод2, исправила вручную, все равно- ошибка,хоть тресни! Заполняла на основе рееста нн. Кто-нибудь сталкивался с таким? За январь сдала, есть квит№2 по декл , дод5, дод2, но в медке декл и дод2 выделены красным.

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 800 разів
Подякували: 3799 разів

Повідомлення Елена_П »

irina_i писав:Заполняю декларацию за февраль, получается к оплате 200, но в январе заполняла дод2 (со своим ИНН), там на будущие перирды +1200. Заполняю дод 2 за февраль, где +1000. В итоге в медке - ошибка в декларации и ошибка в дод2, хоть тресни! Заполняла на основе рееста нн. Кто-нибудь сталкивался с таким? За январь сдала, есть квит№2 по декл , дод5, дод2, но в медке декл и дод2 выделены красным.
Оставьте открытыми дод 2 и декларацию, и сначала в дод 2 нажмите - пересчитать, обновить, проверить, сохранить,- а потом так же в декларации и должно все нормализоваться.

rubin
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2353 рази
Подякували: 1790 разів

Повідомлення rubin »

irina_i писав:Заполняю декларацию за февраль, получается к оплате 200, но в январе заполняла дод2 (со своим ИНН), там на будущие перирды +1200. Заполняю дод 2 за февраль, где +1000. В итоге в медке - ошибка в декларации и ошибка в дод2, хоть тресни! Заполняла на основе рееста нн. Кто-нибудь сталкивался с таким? За январь сдала, есть квит№2 по декл , дод5, дод2, но в медке декл и дод2 выделены красным.
итоговые циферки в Д2 должны быть равны итогу по деке, значит в Д2 что-то не так нарисовали.Если итоги одинаковые, то нужно закрыть все и по-очереди открыть дек, сделать проверку документа, закрыть, аналогично с Д2 проделать те же манипуляции.

irina_i
УченикУченик

Повідомлення irina_i »

Да уж кручу, верчу и декл и дод2!! ))) Сейчас по новой все попробую...

irina_i
УченикУченик

Повідомлення irina_i »

Странно, но на третий раз получилось! Бывает..))) Спасибо за отзывчивость!

tatjana_65
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 53 рази
Подякували: 48 разів

Повідомлення tatjana_65 »

Натали_87 писав:
Natalenna писав:
tatjana_65 писав: У меня НН на тепло выписана по кассовому методу. Я ее в дод.5 внесла и в гр.4 поставила "+" , также суммы без НДС и НДС расписала внизу табл. 2 раздела II.
у мене є ПН від обленерго, водоканалу, але там не касовий метод, а зведені на місяць останнім днем місяця виписані. Я їх ще не включала, відклала до кращих часів, але думаю, що + не потрібно ставити по цих ПН
Ще раз прочитала ст.187.10 ПКУ (на яку й силається дана графа дод.5 про ознаку касового методу) та визначення касового методу:

14.1.266. касовий метод для цілей оподаткування згідно з розділом V цього Кодексу - метод податкового обліку, за яким дата виникнення податкових зобов'язань визначається як дата зарахування (отримання) коштів на банківський рахунок (у касу) платника податку або дата отримання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) ним товарів (послуг), а дата виникнення права на податковий кредит визначається як дата списання коштів з банківського рахунку (видачі з каси) платника податку або дата надання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) йому товарів (послуг);

То в ст.187.10 не знайшла згадку про звичайні ПДВшників (типу ТОВ) та ПК ми не визнаємо як дата списання коштів з банківського рахунку (видачі з каси) (це якщо аналізувати визначення) .
п.187.10. Платники податку, які постачають теплову енергію, газ природний (крім скрапленого), надають послуги з водопостачання, водовідведення чи послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, фізичним особам, бюджетним установам, не зареєстрованим як платники податку, а також житлово-експлуатаційним конторам, квартирно-експлуатаційним частинам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим подібним платникам податку, які здійснюють збір коштів від зазначених покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів (надавачам послуг) у рахунок компенсації їх вартості (далі - ЖЕКи), визначають дату виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за касовим методом. { Абзац перший пункту 187.10 статті 187 в редакції Закону N 3609-VI від 07.07.2011 }

У меня именно поставка тепловой энергии и налоговые они выписывают по оплате. Акт январем, оплата в феврале и НН они выписали в феврале по оплате.

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”