Корректировка НН (часть 2)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Gusya
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 70 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Gusya »

Оптимист1 писав:
Gusya писав:
Nadiy писав: так, нехай дають лист на повернення помилково надмірно перерахованих коштів
Они написали письмо на возврат 630 грн. Я сегодня вернула. А как быть с корректировкой на возврат который сделал нам поставщик??? На какую сумму выписывать???
Поставщик вам выпишет кор-ку на" -4075 грн"
Т.е. если я вернула поставщику излишне возвращённые нам деньги 630 грн. в течение 5 дней, тогда корректировку выписывают на 4705-630=4075 грн.

svetabez
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 43 рази
Подякували: 445 разів

Повідомлення svetabez »

Gusya писав:
Оптимист1 писав:
Gusya писав: Они написали письмо на возврат 630 грн. Я сегодня вернула. А как быть с корректировкой на возврат который сделал нам поставщик??? На какую сумму выписывать???
Поставщик вам выпишет кор-ку на" -4075 грн"
Т.е. если я вернула поставщику излишне возвращённые нам деньги 630 грн. в течение 5 дней, тогда корректировку выписывают на 4705-630=4075 грн.
Якщо вже виписала ПН і зареєструвала, РК все одно прийдеться робити.

Gusya
Оракул
Оракул

Повідомлення Gusya »

svetabez писав:
Gusya писав:
Оптимист1 писав: Поставщик вам выпишет кор-ку на" -4075 грн"
Налоговая накладная пока выписана только от 14.12.16 на сумму 4075 грн. Больше ничего не выписывали. Поставщик ошибочно вернул сумму на 63 грн больше (4075+630=4705грн.). Я ему 63 грн. вернула сегодня. Вопрос в том на какую сумму выписывать коррекртировку от 23.12.16 (когда поставщик вернул нам деньги с ошибкой): на 4075 грн или на 4705 грн???

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

Gusya писав:
svetabez писав:
Gusya писав: Т.е. если я вернула поставщику излишне возвращённые нам деньги 630 грн. в течение 5 дней, тогда корректировку выписывают на 4705-630=4075 грн.
Налоговая накладная пока выписана только от 14.12.16 на сумму 4075 грн. Больше ничего не выписывали. Поставщик ошибочно вернул сумму на 63 грн больше (4075+630=4705грн.). Я ему 63 грн. вернула сегодня. Вопрос в том на какую сумму выписывать коррекртировку от 23.12.16 (когда поставщик вернул нам деньги с ошибкой): на 4075 грн или на 4705 грн???
рк від 23.12 до пн від 14.12 на -4075

якщо покупець оперативно надішле лист про факт помилкової оплати і постачальник поверне кошти у встановлені законодавчі терміни (в 5-денний термін), то їх можна вважати помилково отриманими і на такий «надлишок» ПЗ не нараховувати.

https://www.buh24.com.ua/na-rahunok-nad ... hho-z-pdv/

Gusya
Оракул
Оракул

Повідомлення Gusya »

Nadiy писав:
Gusya писав:
svetabez писав: Якщо вже виписала ПН і зареєструвала, РК все одно прийдеться робити.

якщо покупець оперативно надішле лист про факт помилкової оплати і постачальник поверне кошти у встановлені законодавчі терміни (в 5-денний термін), то їх можна вважати помилково отриманими і на такий «надлишок» ПЗ не нараховувати.

Gusya
Оракул
Оракул

Повідомлення Gusya »

Nadiy писав:
Gusya писав:
svetabez писав: Якщо вже виписала ПН і зареєструвала, РК все одно прийдеться робити.

СПАСИБО! Всё поняла.

Ihor
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 37 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Ihor »

Доброго дня!
Допоможіть розібратися в ситуації.
В 2014 році контрагенту відправили попередню оплату за послуги. В 2016 постачальник пройшов реорганізацію, змінився ІПН та ЄДРПОУ. В грудні 2016 року попередня оплата була повернута новим підприємством, як правонаступником. Наше підприємство повинно зменшити ПК на суму повернутого авансу. РК нам не відправляють, оскільки не можуть / не мають можливості. Оскільки, я так розумію, підприємство, яке отримало аванс вже не є платником ПДВ.
Про те як відкоригувати ПК є лист:
-------------------------------------
Таким чином, незалежно від того, що постачальника (продавця) на дату повернення ним авансу/йому неоплачених товарів анульовано як платника ПДВ, покупець повинен здійснити зменшення податкового кредиту за результатами податкового періоду, протягом якого був проведений такий перерахунок та відобразити суму зменшення в податковій декларації з ПДВ. Таке коригування відображається у рядку 12 розділу ІІ податкової декларації з ПДВ з обов’язковим поданням додатка 1 до декларації на підставі бухгалтерської довідки.
Залишилось незрозумілим - чи потрібно реєструвати щось в Єдиному реєстрі податкових накладних?

buhgalter Tanya
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 1255 разів
Подякували: 515 разів

Повідомлення buhgalter Tanya »

Ihor писав:Доброго дня!
Допоможіть розібратися в ситуації.
В 2014 році контрагенту відправили попередню оплату за послуги. В 2016 постачальник пройшов реорганізацію, змінився ІПН та ЄДРПОУ. В грудні 2016 року попередня оплата була повернута новим підприємством, як правонаступником. Наше підприємство повинно зменшити ПК на суму повернутого авансу. РК нам не відправляють, оскільки не можуть / не мають можливості. Оскільки, я так розумію, підприємство, яке отримало аванс вже не є платником ПДВ.
Про те як відкоригувати ПК є лист:
Таким чином, незалежно від того, що постачальника (продавця) на дату повернення ним авансу/йому неоплачених товарів анульовано як платника ПДВ, покупець повинен здійснити зменшення податкового кредиту за результатами податкового періоду, протягом якого був проведений такий перерахунок та відобразити суму зменшення в податковій декларації з ПДВ. Таке коригування відображається у рядку 12 розділу ІІ податкової декларації з ПДВ з обов’язковим поданням додатка 1 до декларації на підставі бухгалтерської довідки.
Залишилось незрозумілим - чи потрібно реєструвати щось в Єдиному реєстрі податкових накладних?
Віписіваете РК на неплатника и сами регестрируете в ЄДР

Ihor
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 37 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Ihor »

buhgalter Tanya писав: Віписіваете РК на неплатника и сами регестрируете в ЄДР
Може дасте лінк на те як виписати РК по бухгалтерській довідці?
Бо поки зовсім не зрозуміло як це робити....
В Медку можна створити РК, коли наше підприємство є постачальником. А як створити, коли ми є покупцями?

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

Ihor писав:
buhgalter Tanya писав: Віписіваете РК на неплатника и сами регестрируете в ЄДР
Може дасте лінк на те як виписати РК по бухгалтерській довідці?
Бо поки зовсім не зрозуміло як це робити....
В Медку можна створити РК, коли наше підприємство є постачальником. А як створити, коли ми є покупцями?
Норма п. 192.1 ст. 192 ПКУ не поширюється на випадки, коли постачальник товарів/послуг не є платником податку на кінець звітного (податкового) періоду, в якому був проведений такий перерахунок (п. 192.2 ст. 192 ПКУ).

нічого створювати і реєструвати вам не потрібно

Таке коригування відображається у рядку 12 розділу ІІ податкової декларації з ПДВ з обов’язковим поданням додатка 1 до декларації на підставі бухгалтерської довідки.

http://tr.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/274325.html

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”