Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

fgrubin писав:А в мене в електронному кабінеті платника податків ще й переплата рахується по "СУМИ ПДВ, ЩО ЗАЛИШАЮТЬСЯ У РОЗПОРЯДЖЕННI С/Г ПIДПР-ВА ЗГIДНО СТ.209 ПКУ".
То може треба перерахувати назад на поточний рахунок цю переплату?
Це маніпуляція термінами. Або проста неграмотність податкової. То сума, якою ми скористались з моменту реєстрації платником спецрежимного ПДВ. Ми її відображаємо у звітів по пільгах.

Денис Тарасюк
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 10 разів

Повідомлення Денис Тарасюк »

Бачу, в нас ціла дискусія з цього приводу розв'язалася. То давайте думати НЕЛОГІЧНО)))
"4. Сума податку на додану вартість, що акумулюється на спеціальному рахунку, не підлягає вилученню до державного бюджету і використовується сільськогосподарським підприємством відповідно до пункту 209.2 статті 209 Кодексу, а починаючи з 1 січня 2017 р. перераховується на поточний рахунок сільськогосподарського підприємства.

У разі нецільового використання суми податку на додану вартість сільськогосподарське підприємство несе відповідальність відповідно до законодавства."

Де написано, що залишки станом на 01 січня треба перерахувати? Там слово "акумулюються", тобто незавершена дія. А не "акумульовані".

Якби я був податківцем, я б вимагав, щоб мені довели цільове використання коштів ПДВ, які держава "подарувала" платнику на розвиток сільського господарства за період січень-грудень 2016 року. Тому що це пільгові кошти, за них треба відзвітувати.

Ну і трохи не по темі, але для аналогії: якщо новостворене СГ підприємство перший рік працює на загальній системі оподаткування, за підсумками поточного року подає декларацію з прибутку, а в лютому наступного року подає декларацію єдиного податку 4 групи і стає платником єдиного податку, то це ж не значить, що підприємство не платить податок на прибуток за попередній рік, хоча в кодексі чітко сказано, що платники єдиного податку звільняються від сплати податку на прибуток. Підприємство не буде платити податок на прибуток на наступний рік, а за попередній повинно сплатити згідно загальних правил оподаткування.

Коротше пишучи, щоб не переливати з пустого в порожнє, я ще трохи почекаю. В мене на рахунку 2604 ще з листопадової декларації залишилась сума 30 тисяч.
В Постанові не вказано, до якого числа треба перерахувати, тобто перерахувати чи потратити ці кошти я завжди встигну. Також дзвонив в банк, питався чи нічого вони не чули про закриття чи блокування цих спеціальних поточних рахунків 2604. Банк нічого не чув, а як буде щось чути - обов'язково повідомить.
А от після 20-го числа може щось буде більш зрозуміло.

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

voko писав:
fgrubin писав:А в мене в електронному кабінеті платника податків ще й переплата рахується по "СУМИ ПДВ, ЩО ЗАЛИШАЮТЬСЯ У РОЗПОРЯДЖЕННI С/Г ПIДПР-ВА ЗГIДНО СТ.209 ПКУ".
То може треба перерахувати назад на поточний рахунок цю переплату?
Це маніпуляція термінами. Або проста неграмотність податкової. То сума, якою ми скористались з моменту реєстрації платником спецрежимного ПДВ. Ми її відображаємо у звітів по пільгах.
Це я в 2015 році поповнював ліміт для реєстрації ПН, а по декларації в мене до сплати було "0".

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

Денис Тарасюк писав:
Якби я був податківцем, я б вимагав, щоб мені довели цільове використання коштів ПДВ, які держава "подарувала" платнику на розвиток сільського господарства за період січень-грудень 2016 року. Тому що це пільгові кошти, за них треба відзвітувати.
Ми звітуємось, здаючи звіт про суми податкових пільг, графа 9 і 10.

Kassy79 писав:
voko писав:Щодо кварталу, то законодавці переборщили, спецрежимників це не стосується.
Чому не стосується? Спецрежимники що не можуть бути квартальниками?
Не можу знайти підтвердження в ПКУ, але хіба хтось з нас, спецрежимників, звітувався поквартально?

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Ви говорите як Южаніна, яка каже, що малі аграрії не постраждали від скасування спецрежиму по ПДВ, бо вони всі не платники ПДВ.)))))

Kassy79
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 64 рази

Повідомлення Kassy79 »

voko писав: Не можу знайти підтвердження в ПКУ, але хіба хтось з нас, спецрежимників, звітувався поквартально?
Якщо не звітувалися то це не значить,що не можуть бути такими платниками
Усі платники єдиного податку можуть бути квартальними платниками (п. 202.2 ПКУ)
До речі, вибрати квартальний період можна 1 раз на рік. Тож хто з єдинників (у тому числі 4 групи) бажає перейти на сплату поквартально, встигніть подати заяву разом з декларацією за грудень

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

До речі, у звіті про суми податкових пільг змінились коди і найменування пільг. Якщо працюєте у Медку, то там просто вибрати.

Тепер так (принаймні, у мене):

1 - 14061000

2 - Податок на додану вартість
сільськогосподарських
підприємств за операціями із
зерновими і технічними
культурами,

3 - 14060450

4 - Позитивна різниця між сумою
податкових зобов'язань звітного
(податкового) періоду та сумою
податкового кредиту звітного
(податкового) періоду суб'єкта
спеціального режиму
оподаткування ПДВ, який
провадить діяльність у сфері
сільського господарства, у
розмірах визначених пунктом
209.2 статті 209 Податкового
кодексу України, підлягає
перерахуванню на спеціальні
рахунки, відкриті йому в
установах банків та/або в
органах, що здійснюють
казначейське обслуговування
бюджетних коштів

olichkaflower
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення olichkaflower »

Підкажіть,якщо працюю не в Медку і мені потрібно самій набивати,то в 4 -му стовбчику так і написати цей весь текст? " Позитивна різниця між сумою
спеціального режиму
оподаткування ПДВ, який
рахунки, відкриті йому в
установах банків та/або в
органах, що здійснюють
казначейське обслуговування
бюджетних коштів

Yasha
УченикУченик
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення Yasha »

Добрый день,Всем.Подскажите пожалуйста,в спец.декларации по с/г за декабрь 2016 года нужно указывать счет на который должны вернуться деньги,банковский 2604?? и куда перечислять НДС? в налоговой просто разводят руками и не дают никакого ответа...помогите ....

Kassy79
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 64 рази

Повідомлення Kassy79 »

olichkaflower писав:Підкажіть,якщо працюю не в Медку і мені потрібно самій набивати,то в 4 -му стовбчику так і написати цей весь текст? " Позитивна різниця між сумою
спеціального режиму
оподаткування ПДВ, який