Материальная помощь

Mayusik
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 105 разів
Подякували: 29 разів

Повідомлення Mayusik »

подскажите, если в 2015 году неправомерно начислялась и выплачивалась зп во время декретного отпуска. Можно такие выплаты оформить задним числом как мат.помощь на время декретного отпуска?) налоги перечислялись, исправления только в отчетности получается? должен ли сотрудник подавать годовую декларацию о дополнительных доходах и вообще реально ли это все провернуть?#g_hospita

jul_kap
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 1075 разів
Подякували: 270 разів

Повідомлення jul_kap »

Tasa писав:
Unnak писав:Підскажіть, який розмір неопод. матдопомоги в 2017р.?
2240,00
Правильно ли я понимаю, что если выплатить хотим 4600, то 2240 не облагаем, а то что свыше облагаем?

АЛЮШКА
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 250 разів
Подякували: 775 разів

Повідомлення АЛЮШКА »

jul_kap писав:
Tasa писав:
Unnak писав:Підскажіть, який розмір неопод. матдопомоги в 2017р.?
2240,00
Правильно ли я понимаю, что если выплатить хотим 4600, то 2240 не облагаем, а то что свыше облагаем?
Верно. Хорошая статейка https://buhgalter911.com/uk/news/news-1027747.html

asv
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 663 рази
Подякували: 80 разів

Повідомлення asv »

прошу сказати нецільова мат допомога може виплатитись працівникові 2240 грн. незалежно від розміру зп, не має межі як колись?

Вик@
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 451 раз
Подякували: 264 рази

Повідомлення Вик@ »

asv писав:прошу сказати нецільова мат допомога може виплатитись працівникові 2240 грн. незалежно від розміру зп, не має межі як колись?
може виплатитись незалежно від з/плати

blize
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2057 разів
Подякували: 611 разів

Повідомлення blize »

Nadiy писав:
blize писав:Подскажите, каким документом в 1С8 Бухгалтерия начислить материальную помощь? Чтобы с нее не считались налоги и ЕСВ.
нарахування організації- добавити- назва"мат допомога" спосіб розрахунку- фіксованою, категорія розрахунку-первинне, відображення в бух.обл.-
створюєте -"мат.допомога" рах дт949 кт663, пдфо-169, рахунок-663(якщо для працівників, для всіх інших 685), все більше ніде галочок ставимо.

доумент "введення відомостей про планові нарахування"- заповняєте згідно списку працівник, нарахування обираємо "мат.допом" дія-почати

якщо потрібно провести нарахування разом зі з/п, тоді документом "нарахування з/п" в кінці місяця, або тим самим документом, тільки видаляєте норму годин і днів вверху документа, тоді заповниться тільки по матеріальній допомозі
Підкажіть, будь ласка, все зробила, як ви написали, але у документі Нарахування зп все одно проводиться утримання ПДФО та ВЗ з суми мат.допомоги - що я роблю не так?((

blize
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2057 разів
Подякували: 611 разів

Повідомлення blize »

blize писав:
Nadiy писав:
blize писав:Подскажите, каким документом в 1С8 Бухгалтерия начислить материальную помощь? Чтобы с нее не считались налоги и ЕСВ.
нарахування організації- добавити- назва"мат допомога" спосіб розрахунку- фіксованою, категорія розрахунку-первинне, відображення в бух.обл.-
створюєте -"мат.допомога" рах дт949 кт663, пдфо-169, рахунок-663(якщо для працівників, для всіх інших 685), все більше ніде галочок ставимо.

доумент "введення відомостей про планові нарахування"- заповняєте згідно списку працівник, нарахування обираємо "мат.допом" дія-почати

якщо потрібно провести нарахування разом зі з/п, тоді документом "нарахування з/п" в кінці місяця, або тим самим документом, тільки видаляєте норму годин і днів вверху документа, тоді заповниться тільки по матеріальній допомозі
Підкажіть, будь ласка, все зробила, як ви написали, але у документі Нарахування зп все одно проводиться утримання ПДФО та ВЗ з суми мат.допомоги - що я роблю не так?((
У документі "Нарахування зп", на вкладці ПДФО, вручну змінюю Вид ставки на "Не оподатковується" - тоді все ОК) Це штучне втручання взагалі доречне?..#blush#

UmaTurman
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення UmaTurman »

Попробуйте (у меня 1С 8.3 УТП) в Видах доходов НДФЛ, где 169 код выставляем "не облагается"

asv
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 663 рази
Подякували: 80 разів

Повідомлення asv »

перепитаю чи можу я у грудні 2017 р.виплатити нецільову благ мат допомогу 2240 чи потрібно чекати закінчення року....?

mbamber
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 271 раз
Подякували: 617 разів

Повідомлення mbamber »

asv писав:перепитаю чи можу я у грудні 2017 р.виплатити нецільову благ мат допомогу 2240 чи потрібно чекати закінчення року....?
А що по закінченні?

Відповісти

Повернутись до “Зарплата, індексація”