мюсля писав:Shim писав:мюсля писав: простите не поняла, какие сроки и рег.документы?
Если ваше мед.изделие входит в Перечень Кабмина для 7%-го НДС, то оно должно быть зарегистрировано на территории Украины - должно быть свидетельство регистрации и сан.-гиг. высновок. Здесь много нюансов в связи с отменой старых правил рег-ции и введением технических регламентов, которые все время переносятся. В результате возник некий вакуум, в котором пытаются разобраться заинтересованные в этой теме продавцы.
Если ваш поставщик поставил НДС 20% - значит у него есть на это основание и вам нужно было сначала разобраться со ставкой НДС.
я правильно понимаю, что в любом случае есть св-во и высновок или его нет, продать именно эту партию товара я могу только по ставке 20%? а вот мне должны были поставить по ставке 7% или 20% и правильная у меня НН или нет, это уже второй вопрос?#sigh#
Я не могу вам дать компетентный ответ. Регистрацией у нас занимаются специально обученные люди за отдельную плату.
Но по опыту продаж знаю, что если у вас товар левый, без регистрации, то вы его можете продать какому-нибудь физ.лицу для частного использования (по ставке 20%) и надеяться, что эта операция потеряется среди других ваших продаж. Никакая клиника, аптека... у вас его не возьмет.
Я не знаю что вы купили. У нас мед.изделия и мы в первую очередь предоставляем регистрацию на товар.
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Лист від 12.03.2016 р. № 18.02-04/813/6062
Вимоги до медичних виробів, в тому числі до маркування
Міністерство охорони здоров'я України на лист Державної фіскальної служби України від 04.02.2016 № 1762/5/99-99-25-01-01-16 в межах компетенції повідомляє.
Вимоги до медичних виробів, в тому числі до маркування,
умови введення їх в обіг та/або експлуатацію встановлені в Технічному регламенті ...
Відповідно до абзацу першого пункту 9 Технічного регламенту
введення в обіг та/або в експлуатацію медичних виробів дозволяється тільки в разі, коли вони повністю відповідають вимогам цього Технічного регламенту, за умови належного постачання, встановлення, технічного обслуговування та застосування їх за призначенням.
Водночас згідно з пунктом 21 Технічного регламенту
не поширюється на медичні вироби, які пройшли державну реєстрацію, внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення і
дозволені для застосування на території України і введення в обіг та/або експлуатацію без проходження процедур оцінки відповідності та маркування національним знаком відповідності:
до 1 липня 2016 р. - для медичних виробів, строк дії свідоцтва про державну реєстрацію яких необмежений чи закінчується після 1 липня 2016 р.;
до закінчення строку дії свідоцтва про державну реєстрацію - для медичних виробів, строк дії свідоцтва про державну реєстрацію який закінчується до 1 липня 2016 року.