Общую суммуlera111 писав:помогите если в ноябре было зарегистрировано рк(возврат товара) то в додатке 1 я показываю общую сумму или каждую позицию отдельно и если у меня знак минус то в графе 14 показывать + или -?
В графе 14 "+"
Общую суммуlera111 писав:помогите если в ноябре было зарегистрировано рк(возврат товара) то в додатке 1 я показываю общую сумму или каждую позицию отдельно и если у меня знак минус то в графе 14 показывать + или -?
Они сами его читали? В НКУ не написано КАК заполнять декларацию.нанашка писав:позвонили с налоговой сказали строка 16.1 колонка Б - это Итоговая сумма по колонке 14 Додатка 1. Я сказала медок автоматически ставит. сказали читайте налоговый кодекс.у них на сайте в налоговой горит красным.В следующую декларацию поставить строку 16,1 колонка Б с +. Что делать?
И раньше красным не горело, а теперь горит?нанашка писав:У нас тоже каждый месяц РК и всегда 16,1 стоит минус в А и Б колонках.
в ПКУ немає порядку заповненнянанашка писав:позвонили с налоговой сказали строка 16.1 колонка Б - это Итоговая сумма по колонке 14 Додатка 1. Я сказала медок автоматически ставит. сказали читайте налоговый кодекс.у них на сайте в налоговой горит красным.В следующую декларацию поставить строку 16,1 колонка Б с +. Что делать?
дод1У рядку 16.1 відображається коригування згідно із ст. 192 ПКУ обсягів придбання товарів/послуг та податкового кредиту, який було включено до рядка 10.1.1 (пп. 5 п. 4 розд. V Порядку № 966).
При заповненні рядка 16.1 декларації обов'язковим є заповнення додатка 1 (Д1), що заповнюється в розрізі контрагентів та розрахунків коригування до податкових накладних (пп. 5 п. 4 розд. V Порядку № 966)
До графи 11 переносяться дані про збільшення ("+") або зменшення ("-") суми ПДВ за обсягами постачання, що оподатковуються за основною ставкою, за кожним розрахунком коригування (значення рядка "Сума коригування податкового зобов'язання та податкового кредиту" графи 10 розрахунку коригування).
До графи 14 переносяться суми коригування ПДВ, що відображені у графі 11, але за умови, що ПДВ за такими операціями раніше було включено до податкового кредиту у рядку 10.1.1 декларації
При заповненні графи 14 необхідно орієнтуватись на відображення в декларації з ПДВ податкової накладної, до якої складено розрахунок коригування:
– якщо податкова накладна була включена до рядка 10.1.1 декларації, то суми, зазначені в розрахунку коригування до неї (як збільшення так і зменшення суми ПДВ) відображаються у графі 14 таблиці 2 додатка Д1;
– якщо податкова накладна не була включена до рядка 10.1.1 декларації (наприклад, була включена до рядка 10.2.1 декларації) то суми ПДВ, зазначені в розрахунку коригування до такої податкової накладної не відображаються у графі 14 таблиці 2 додатка Д1 та графа 14 прокреслюється
Они пишут, что графа 14 у Вас с "-"нанашка писав:Вот сбросили что пишет на сайте в налоговой у нас красным : рядок 16.1 колонка Б= рядок "усьго коригування згідно зі стат.192 роз.V кодексу ( рядки 16.1-16.1.4)" Колонка 14 таблицы 2 из Додатка 1 ("-1160", а повинно бути"1160"). Может тогда если Д1 графа 11 стоит -1160, то в графу 14 тоже ставить с -1160(а не с +1160 как я сделала).
Повернутись до “Звітність з ПДВ”