Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

fgrubin писав:Ви скажіть свою думку, яку суму перераховувати на 2604? З врахуванням переплати, що виникла в вересні 2015 коли діяв ще 100 % режим, чи таку, як в декларації за грудень 2016, коли діяла ст. 209?
Як складно жити в цьому світі: у вас і недоїмка, і переплата...

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Статус недоїмки з'явився в електронному кабінеті сьогодні, хоча за логікою повинен тільки завтра. Суми нарахувань по грудневій декларації рознесли сьогодні, тому вже й недоїмка авансом.

chudo
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 41 раз

Повідомлення chudo »

fgrubin писав:Статус недоїмки з'явився в електронному кабінеті сьогодні, хоча за логікою повинен тільки завтра. Суми нарахувань по грудневій декларації рознесли сьогодні, тому вже й недоїмка авансом.

так цікаво, згідно електроного кабінету, у нас вийшла усушка і утряска сплачених коштів на рах.3751, платіжка на 358390грн., а дійшло 358304,50 грн. містика!!!!#search#

chudo
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення chudo »

fgrubin писав:Ви скажіть свою думку, яку суму перераховувати на 2604? З врахуванням переплати, що виникла в вересні 2015 коли діяв ще 100 % режим, чи таку, як в декларації за грудень 2016, коли діяла ст. 209?

Якщо у Вас була переплата, то навіщо Вам її примножувати, заплатіть недоїмку, і закриєте рахунок повністю.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Так все ж таки, враховувати переплату на 2604 чи ні?
Мені здається, що не можна враховувати, бо 2016 та 2015 не коректно порівнювати, там були різні редакції ст. 209 і відповідно різний режим оподаткування. Тому за грудень 2016 року треба мабуть закривати свої зобов'язання на 100 %.

Денис Тарасюк
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 10 разів

Повідомлення Денис Тарасюк »

fgrubin писав:А шо робить з переплатою на рахунку 2604?
Вона виникла в мене ще у вересні 2015 року, коли потрібно було збільшувати ліміт для реєстрації ПН. Тоді всі 100 % повертались на 2604. В 2016 році я її не міг врахувати, так як потрібно було всю суму по декларації переганяти через 3753, 3754 ...
Аналогічна ситуація в мене.
Якщо повернутися в недалекий жовтень 2015-го року, то навесні 2016-го ми планували укласти форвардний контракт на 3-4 млн. грн.
Щоб убезпечити себе від незапланованої прогонки через спецрахунок в СЕА ПДВ, з якого 100% повертаються на 2604, (бо буває таке, що директору треба вже негайно платити і день-два він чекати не буде на якусь там реєстрацію накладної), наприкінці 2015 року я близько 1,5 млн. грн. перегнав через спецрахунок, проплатив за ЗЗР, добрива, насіння.
Радився зі "старшими" бухгалтерами, консультувався з податковою, читав законодавство - порушень з цього приводу немає.
Вся сума, яка надміру сплачена на спецрахунок 3752, зараховується в переплату і, відповідно, збільшує реєстраційний ліміт.
А в 2016 році такий подарунок. Спец ПДВ ділять на 3 податки.
А от з приводу декларації за грудень 2016 року у січні 2017-го до мене податкова подзвонила (перша, до речі), сказала, що ту суму, що в бюджет, платіть на 3751, а суму, що "собі" нікуди перекидати не треба, бо у вас там переплата і так висить. Я так і зробив.
Заходив в е-кабінет, все вже рознесено:
ПДВ 50% / 50% закрито,
ПДВ загальне закрито.
ПДВ, що залишається в розпорядженні підприємства - відмінусувало суму. Тепем там переплати трохи менше.
Ну і на рахунку 3751 двісті гривень валяється, бо я чуть більше перерахував. Не пропаде, на майбутнє буде))

chudo
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення chudo »

Денис Тарасюк писав:
fgrubin писав:А шо робить з переплатою на рахунку 2604?
Вона виникла в мене ще у вересні 2015 року, коли потрібно було збільшувати ліміт для реєстрації ПН. Тоді всі 100 % повертались на 2604. В 2016 році я її не міг врахувати, так як потрібно було всю суму по декларації переганяти через 3753, 3754 ...
Аналогічна ситуація в мене.
Якщо повернутися в недалекий жовтень 2015-го року, то навесні 2016-го ми планували укласти форвардний контракт на 3-4 млн. грн.
Щоб убезпечити себе від незапланованої прогонки через спецрахунок в СЕА ПДВ, з якого 100% повертаються на 2604, (бо буває таке, що директору треба вже негайно платити і день-два він чекати не буде на якусь там реєстрацію накладної), наприкінці 2015 року я близько 1,5 млн. грн. перегнав через спецрахунок, проплатив за ЗЗР, добрива, насіння.
Радився зі "старшими" бухгалтерами, консультувався з податковою, читав законодавство - порушень з цього приводу немає.
Вся сума, яка надміру сплачена на спецрахунок 3752, зараховується в переплату і, відповідно, збільшує реєстраційний ліміт.
А в 2016 році такий подарунок. Спец ПДВ ділять на 3 податки.
А от з приводу декларації за грудень 2016 року у січні 2017-го до мене податкова подзвонила (перша, до речі), сказала, що ту суму, що в бюджет, платіть на 3751, а суму, що "собі" нікуди перекидати не треба, бо у вас там переплата і так висить. Я так і зробив.
ПДВ 50% / 50% закрито,
ПДВ загальне закрито.

ПДВ, що залишається в розпорядженні підприємства - відмінусувало суму. Тепем там переплати трохи менше.
Ну і на рахунку 3751 двісті гривень валяється, бо я чуть більше перерахував. Не пропаде, на майбутнє буде))

ми також закрили трохи більше але у нас 85,5 грн. пропали, передивилась всі рахунки ніде ці гроші не з'явились.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Денис Тарасюк писав: А от з приводу декларації за грудень 2016 року у січні 2017-го до мене податкова подзвонила (перша, до речі), сказала, що ту суму, що в бюджет, платіть на 3751, а суму, що "собі" нікуди перекидати не треба, бо у вас там переплата і так висить. Я так і зробив.
ПДВ 50% / 50% закрито,
ПДВ загальне закрито.
То всьго лиш таке налаштування програми. А якщо дивитись відповідно до закону, то там не все так однозначно. То для перестраховки, мабуть я всю суму по грудневій декларації закину на 2604.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

А ліміти нікому не добавились після того, як платіжку про прерахування 2604 принесли в ДФС?

chudo
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення chudo »

fgrubin писав:А ліміти нікому не добавились після того, як платіжку про прерахування 2604 принесли в ДФС?

Звысно ні. Цей платіж на ліміт вже не вплине.

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”