Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Денис Тарасюк писав:Аналогічна ситуація в мене.
Якщо повернутися в недалекий жовтень 2015-го року, то навесні 2016-го ми планували укласти форвардний контракт на 3-4 млн. грн.
Щоб убезпечити себе від незапланованої прогонки через спецрахунок в СЕА ПДВ, з якого 100% повертаються на 2604, (бо буває таке, що директору треба вже негайно платити і день-два він чекати не буде на якусь там реєстрацію накладної), наприкінці 2015 року я близько 1,5 млн. грн. перегнав через спецрахунок, проплатив за ЗЗР, добрива, насіння.
Радився зі "старшими" бухгалтерами, консультувався з податковою, читав законодавство - порушень з цього приводу немає.
Вся сума, яка надміру сплачена на спецрахунок 3752, зараховується в переплату і, відповідно, збільшує реєстраційний ліміт.
А в 2016 році такий подарунок. Спец ПДВ ділять на 3 податки.
А от з приводу декларації за грудень 2016 року у січні 2017-го до мене податкова подзвонила (перша, до речі), сказала, що ту суму, що в бюджет, платіть на 3751, а суму, що "собі" нікуди перекидати не треба, бо у вас там переплата і так висить. Я так і зробив.
Заходив в е-кабінет, все вже рознесено:
ПДВ 50% / 50% закрито,
ПДВ загальне закрито.
ПДВ, що залишається в розпорядженні підприємства - відмінусувало суму. Тепем там переплати трохи менше.
Ну і на рахунку 3751 двісті гривень валяється, бо я чуть більше перерахував. Не пропаде, на майбутнє буде))
Денис Тарасюк, а ви в 2016 всю різницю між ПЗ та ПК по деклараціям проганяли через 3753, 3754 ...? І таким чином ще збільшили свою переплату на 2604?

Денис Тарасюк
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 10 разів

Повідомлення Денис Тарасюк »

fgrubin писав:
Денис Тарасюк писав:Аналогічна ситуація в мене.
Якщо повернутися в недалекий жовтень 2015-го року, то навесні 2016-го ми планували укласти форвардний контракт на 3-4 млн. грн.
Щоб убезпечити себе від незапланованої прогонки через спецрахунок в СЕА ПДВ, з якого 100% повертаються на 2604, (бо буває таке, що директору треба вже негайно платити і день-два він чекати не буде на якусь там реєстрацію накладної), наприкінці 2015 року я близько 1,5 млн. грн. перегнав через спецрахунок, проплатив за ЗЗР, добрива, насіння.
Радився зі "старшими" бухгалтерами, консультувався з податковою, читав законодавство - порушень з цього приводу немає.
Вся сума, яка надміру сплачена на спецрахунок 3752, зараховується в переплату і, відповідно, збільшує реєстраційний ліміт.
А в 2016 році такий подарунок. Спец ПДВ ділять на 3 податки.
А от з приводу декларації за грудень 2016 року у січні 2017-го до мене податкова подзвонила (перша, до речі), сказала, що ту суму, що в бюджет, платіть на 3751, а суму, що "собі" нікуди перекидати не треба, бо у вас там переплата і так висить. Я так і зробив.
Заходив в е-кабінет, все вже рознесено:
ПДВ 50% / 50% закрито,
ПДВ загальне закрито.
ПДВ, що залишається в розпорядженні підприємства - відмінусувало суму. Тепем там переплати трохи менше.
Ну і на рахунку 3751 двісті гривень валяється, бо я чуть більше перерахував. Не пропаде, на майбутнє буде))
Денис Тарасюк, а ви в 2016 всю різницю між ПЗ та ПК по деклараціям проганяли через 3753, 3754 ...? І таким чином ще збільшили свою переплату на 2604?
В 2016 році я платив вже точні суми, згідно декларації на рахунки 3753, 3754, 3755, наперед нічого не кидав. Тому переплата не змінилася. Сума зобов'язання нараховувалася згідно декларації і гасилася згідно оплати, в електронному кабінеті це видно. Переплата стала менша тільки на грудневу суму, бо я її не перекинув, вона списалася автоматом. Взагалі цікаво, бо переплатити загальне ПДВ не так вже й легко (вийняток, коли сплатив по декларації, а потім подав уточнення до декларації на зменшення зобов'язання), а по Спец ПДВ - можна, хоч пару мільйонів в переплату загнати.
Звісно, я не виключаю такий варіант, що в майбутньому, при перевірці, податківці почнуть вимагати платіжку про перерахунок коштів на 2604...
Але, чесно кажучи, цей перехід зі спец ПДВ на загальне ПДВ був дуже дивним... з якою метою блокувались рахунки в казначействі - залишається тільки догадуватися.
З листів ДФС:
"Щодо закриття додаткових електронних рахунків

Додаткові електронні рахунки будуть закриті після проведення розрахунків з бюджетом за деклараціями з ПДВ із позначками 0121 - 0123, за результатами останнього звітного періоду 2016 року:

для сільськогосподарських товаровиробників, які застосовують місячний податковий період, - починаючи з 31 січня 2017 року;

для сільськогосподарських товаровиробників, які застосовують квартальний податковий період, - починаючи з 20 лютого 2017 року.

Починаючи із зазначених дат усі розрахунки з бюджетом за результатами поданої податкової звітності сільгоспвиробниками здійснюються із застосуванням виключно основного електронного рахунка в СЕА ПДВ"

А казначейство чхало на листи ДФС, заблокувало рахунки, а самі кажуть - звертайтеся до ДФС.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Доставив в районну ДФС супровідний лист копії платіжок про перерахування ПДВ з поточного на спеціальний рахунок 2604, на моє запитання, а коли вони заведуть мої платежі в систему, відповіли, що взагалі ще нікого не заводили, а складають всі платіжки в теку. :)

Нитокрис
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 14 разів

Повідомлення Нитокрис »

fgrubin писав:Доставив в районну ДФС супровідний лист копії платіжок про перерахування ПДВ з поточного на спеціальний рахунок 2604, на моє запитання, а коли вони заведуть мої платежі в систему, відповіли, що взагалі ще нікого не заводили, а складають всі платіжки в теку. :)
Дуже на те схоже. Віднесла до податкової платіжку, але в електронному кабінеті "висить" недоїмка!

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Нитокрис писав: Віднесла до податкової платіжку, але в електронному кабінеті "висить" недоїмка!
Давно віднесли?

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

fgrubin писав:Доставив в районну ДФС супровідний лист копії платіжок про перерахування ПДВ з поточного на спеціальний рахунок 2604, на моє запитання, а коли вони заведуть мої платежі в систему, відповіли, що взагалі ще нікого не заводили, а складають всі платіжки в теку. :)
Розповідайте тепер, що ви робитимете з грошима на 2604 - використаєте за цільовим призначенням, чи виконаєте постанову Кабміну?

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Поки що буду телефонувати кожен день на гарячу лінію ДФС, а далі буде видно. Можна звісно й проплатити за щось на виробничі потреби, але ж хотілось би не порушувати вимоги постанови КМУ.

АлександРРО
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 63 рази

Повідомлення АлександРРО »

voko писав:
Розповідайте тепер, що ви робитимете з грошима на 2604 - використаєте за цільовим призначенням, чи виконаєте постанову Кабміну?
Перепрошую, але про яку саме вимогу постанови йде мова?

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

АлександРРО писав:
voko писав:
Перепрошую, але про яку саме вимогу постанови йде мова?

Колега fgrubin вивчав це питання. На сторінці https://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst26873p83.aspx можна переглянути кульмінацію дискусії про те, що первинне: Закон, чи дишло :) Перепрошую, Закон, чи постанова Кабміну.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

АлександРРО писав: Перепрошую, але про яку саме вимогу постанови йде мова?
Постанова КМУ № 11 від 2011 року:
4. Сума податку на додану вартість, що акумулюється на спеціальному рахунку, не підлягає вилученню до державного бюджету і використовується сільськогосподарським підприємством відповідно до пункту 209.2 статті 209 Кодексу, а починаючи з 1 січня 2017 р. перераховується на поточний рахунок сільськогосподарського підприємства.
У разі нецільового використання суми податку на додану вартість сільськогосподарське підприємство несе відповідальність відповідно до законодавства.
Ми на сьогодні вже не можемо використати ці акумульовані суми, бо пункт 209.2 статті 29 ПК вже не діє.
Тільки якось воно по дурному виходить, вчора я перерахував кошти на 2604, а сьогодня назад буду повертати. #dntknw#

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”