Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

fgrubin писав: Але ж ви вирішили не слідувати п. 4 Постанови КМУ і замість прямої вказівки про перерахування залишків зі спецрахунку на поточний, витратили їх на виробничі потреби з 2604.
А отже порушення вже у вас є і начебто за це штрафів не передбачено, але всяке може бути ...
Ключова фраза - витратили їх на виробничі потреби з 2604. І при детальному аналізі виявиться, що сума витрачених мною коштів тотожна сумі з 9 та 10 стовпчиків звіту про суми податкових пільг.

А отже, ніякого всякого бути не може! :)

Nataska
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 37 разів

Повідомлення Nataska »

Доброго вечора! Допоможіть!!!
Маю таку ситуацію.
Подавала спец деку за Червень. Мала по ній 60тис до сплати по іншим операціям. Сплатила на 3753: 30тис пішло на 3751, а 30тис повернулося на 2604. Так ці 30 тис і висіли у мене на 3751 аж до 31.01.2017р. і лише учора у системі щось зробили і вони списалися. З цим начеб-то все добре.
Але я подавала ще у липні Уточнюючу за Червень, уточняла ПК по зерновим. На суму моїх зобов1язань по ін операціям це ніяк не вплинуло. Однак у мене зобов'язання задвоїлися. Чому? У Уточнюючій в 6 стовбчику Різниця у мене стоять прочерки, а от у додатку 10 я залишила ті значення, що були у звітному додатку. Я зробила неправильно? Потрібно було у додатку 10 залишити ці рядки пустими?

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Nataska писав:Доброго вечора! Допоможіть!!!
Маю таку ситуацію.
Подавала спец деку за Червень. Мала по ній 60тис до сплати по іншим операціям. Сплатила на 3753: 30тис пішло на 3751, а 30тис повернулося на 2604. Так ці 30 тис і висіли у мене на 3751 аж до 31.01.2017р. і лише учора у системі щось зробили і вони списалися. З цим начеб-то все добре.
Але я подавала ще у липні Уточнюючу за Червень, уточняла ПК по зерновим. На суму моїх зобов1язань по ін операціям це ніяк не вплинуло. Однак у мене зобов'язання задвоїлися. Чому? У Уточнюючій в 6 стовбчику Різниця у мене стоять прочерки, а от у додатку 10 я залишила ті значення, що були у звітному додатку. Я зробила неправильно? Потрібно було у додатку 10 залишити ці рядки пустими?
Раніше я писала про цю проблему з уточненою декою , така ж ситуація була , зателефонувала в податкову ікспектору щоб поставила " до відома" цю уточнену що задвоїла нарахування і подала нову з додатком 10 в якому заповнила тільки різницю ,в податковій програма нараховує по додатку 10 а не по деці , так що прийшлось на ровному місці непросто , хоч за порядком заповнення все ми зробили правильно , но кому це потрібно недоїмка то в нас

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

voko писав:
fgrubin писав: Але ж ви вирішили не слідувати п. 4 Постанови КМУ і замість прямої вказівки про перерахування залишків зі спецрахунку на поточний, витратили їх на виробничі потреби з 2604.
А отже порушення вже у вас є і начебто за це штрафів не передбачено, але всяке може бути ...
Ключова фраза - витратили їх на виробничі потреби з 2604. І при детальному аналізі виявиться, що сума витрачених мною коштів тотожна сумі з 9 та 10 стовпчиків звіту про суми податкових пільг.

А отже, ніякого всякого бути не може! :)
Я нерозумію яка тут проблема , ще до відміни спец ПДВ було прописано що якщо хто "зі скакує" зі спецрежиму то в період 30 днів повинен закрити спец рахунок а залишок коштів перерахувати на основний , ключове слово " залишок " При відміні спецрежиму так спішили , ночью , пропустили мабуть це слово , і тепер хто як зробить так і буде відстоювати свою позицію , звичайно я використала кошти за цільовим призначенням і закрила рахунок

Nataska
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 37 разів

Повідомлення Nataska »

Бабушка писав:
Nataska писав:Доброго вечора! Допоможіть!!!
Маю таку ситуацію.
Раніше я писала про цю проблему з уточненою декою , така ж ситуація була , зателефонувала в податкову ікспектору щоб поставила " до відома" цю уточнену що задвоїла нарахування і подала нову з додатком 10 в якому заповнила тільки різницю ,в податковій програма нараховує по додатку 10 а не по деці , так що прийшлось на ровному місці непросто , хоч за порядком заповнення все ми зробили правильно , но кому це потрібно недоїмка то в нас
Добре, що Ви звернули увагу на це в минулому році і змогли подати нову уточнену.
Зараз уже дод. 10 не уточниш.

Але щойно дзвонила у свою податкову, щоб розібратися. Адже це неіснуюча заборгованість. Сказали, що найближчим часом і заборгованість і пеню самі приберуть, працюють над програмним забезпеченням.
Нам потрібно не лише робити все згідно законодавства і згідно роз'яснень, а ще й вгадувати наперед як же програмне забезпечення у податковій це все зрозуміє. ЖАХ на рівному місці.

Цікаво, а як тепер мені бути з єдиним 4 групи. Адже у мене на 01.01.17 світиться заборгованість, хоч і неіснуюча#wall#

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Бабушка писав: ще до відміни спец ПДВ було прописано що якщо хто "зі скакує" зі спецрежиму то в період 30 днів повинен закрити спец рахунок а залишок коштів перерахувати на основний
Де це прописано, особливо про 30 днів? Я щось такого не зустрічав.

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Бабушка писав: Я нерозумію яка тут проблема , ще до відміни спец ПДВ було прописано що якщо хто "зі скакує" зі спецрежиму то в період 30 днів повинен закрити спец рахунок а залишок коштів перерахувати на основний , ключове слово " залишок " При відміні спецрежиму так спішили , ночью , пропустили мабуть це слово , і тепер хто як зробить так і буде відстоювати свою позицію , звичайно я використала кошти за цільовим призначенням і закрила рахунок

У 2012-му ми не були платниками ПДВ, але рахунок 2604 у нас був. Голова завагітнів дружину дитиною, дружина була в штаті господарства, на цей рахунок отримували допомогу ФСС з ТВП. Правда, потім ми цю лавочку прикрили, тобто, рахунок закрили, бо з дітьми керівництво вирішило - досить.

Що, хіба рахунок обов’язково треба закрити?

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Запитав людей, що рік тому перейшли на загальну систему, ніхто ще не закривав і про 30 днів не чули.

Ves2016
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення Ves2016 »

Мені теж цікава інформація про закриття в 30 денний термін спец. рахунків. Мабуть треба дзвонити в податкову інспекцію.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Та немає такої вимоги наразі в законодавсті.

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”