Уточнююча по ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Доброго дня всім. Допоможіть, хто в курсі. подавала в жовтні самостійний УР, коригувала зобов"язання. Зараз вношу в реєстр ці податкові, вони мають попасти в рядок той що в кінці там де виданоні податкові накладні - "З НИХ ВКЛЮЧЕНО ДО УТОЧНЮЮЧИХ РОЗРАХУНКІВ ЗА ЗВІТНИЙ ПЕРІОД" ???? Бо в мене вони туди не потрапляють ..... сума правильна - поточне зобов"язання + те що по Уру самостійному.... #wall#

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Зараз подзвонила інспектору, нічого не вияснила, почула "милу" відповідь, що вона не бухгалтер, а інспектор....

aLisa1910
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 212 разів
Подякували: 324 рази

Повідомлення aLisa1910 »

Подивіться чи всі відмітки Ви поставили, вони мають бути в рядку для уточнюючих. А ще якою програмою Ви користуєтесь?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

aLisa1910 писав:Подивіться чи всі відмітки Ви поставили, вони мають бути в рядку для уточнюючих. А ще якою програмою Ви користуєтесь?
Дякую... Вже розібралась ))) Медок... Подзвонила на підтримку, сама б ніколи не знайшла, це ж треба так було приховати...

Olia123
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 159 разів
Подякували: 11 разів

Повідомлення Olia123 »

Будь ласка, підкажіть, як правильно заповниити уточнюючий додаток 5. Треба знати задвоєну податкову накладну від клієнта. От, для прикладу, по контрагенту було показано, 10000 пдв. А треба, щоб було без помилкової податкової накладної 9900 грн. Мені в уточн. додатку 5 показувати рядок з мінусом "-" 10.000 і з плюсом "+" 9900? В рядку всього за звітни період тоді відобразиться "-" 100 грн?
І ще питання, в самій уточньонці ця сума 100 грн в колонці 6, рядки 10.1 і 17 будуть з "-", а в колонка 6 рядки 18, 25 і 25.1 з "+", вірно? Дякую за відповідь!

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

Olia123 писав:Будь ласка, підкажіть, як правильно заповниити уточнюючий додаток 5. Треба знати задвоєну податкову накладну від клієнта. От, для прикладу, по контрагенту було показано, 10000 пдв. А треба, щоб було без помилкової податкової накладної 9900 грн. Мені в уточн. додатку 5 показувати рядок з мінусом "-" 10.000 і з плюсом "+" 9900? В рядку всього за звітни період тоді відобразиться "-" 100 грн?
І ще питання, в самій уточньонці ця сума 100 грн в колонці 6, рядки 10.1 і 17 будуть з "-", а в колонка 6 рядки 18, 25 і 25.1 з "+", вірно? Дякую за відповідь!
В Додатке 5 надо по клиенту отражать СРАЗУ "-" 100 грн. ОДНОЙ строчкой.
В итоговой отобразится "-" 100 грн.
В Уточнялке (в декларации) в 6 графе строки 10.1 и объем будет указан с минусом, и НДС будет указан с минусом, типа, "-" 100.
Если Вы исправляете в декларации, которая по итогу была положительной, то, да, 100 (без знака) отобразится в 18, 25, 25.1 и еще программа начислит сумму штрафа в строке 26.

Olia123
Оракул
Оракул

Повідомлення Olia123 »

Любознательная писав:
Olia123 писав:Будь ласка, підкажіть, як правильно заповниити уточнюючий додаток 5. Треба знати задвоєну податкову накладну від клієнта. От, для прикладу, по контрагенту було показано, 10000 пдв. А треба, щоб було без помилкової податкової накладної 9900 грн. Мені в уточн. додатку 5 показувати рядок з мінусом "-" 10.000 і з плюсом "+" 9900? В рядку всього за звітни період тоді відобразиться "-" 100 грн?
В Уточнялке (в декларации) в 6 графе строки 10.1 и объем будет указан с минусом, и НДС будет указан с минусом, типа, "-" 100.
Если Вы исправляете в декларации, которая по итогу была положительной, то, да, 100 (без знака) отобразится в 18, 25, 25.1 и еще программа начислит сумму штрафа в строке 26.
А возможен ли вообще такой вариант, как я написала , чтобы сначала все снять по клиенту, а потом показать всю сумму правильную? Я просто когда-то уже подавала уточненку, и тогда показывала "-" все снимала, а "+" показывала сумму, которая должна была быть с учетом моих исправлений и теперь я задумалась, не задвоила я таким образом?

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Olia123 писав:
Любознательная писав:
А возможен ли вообще такой вариант, как я написала , чтобы сначала все снять по клиенту, а потом показать всю сумму правильную? Я просто когда-то уже подавала уточненку, и тогда показывала "-" все снимала, а "+" показывала сумму, которая должна была быть с учетом моих исправлений и теперь я задумалась, не задвоила я таким образом?
Ну, задвоения точно нет...
Очень давно использовался именно тот метод, которым Вы отразили. Просто потом методику отображения изменили...

Olia123
Оракул
Оракул

Повідомлення Olia123 »

Любознательная, спасибо! А не могли бы Вы меня тыкнуть носом где мне найти эту методику в законодательстве? А то я уже весь интернет обрыла, а нашла только вот это ЛИСТ від 09.09.2011 р. N 14/7/15-3417-04 Щодо виправлення помилок у звітності з ПДВ. Но я не пойму, нашла здесь вроде бы свою ситуацию, но вот как здесь написано про рядок Усього: 2) у підсумковому рядку "Усього за місяць" відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або він не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді)... ? Может есть что-то еще поновее, где почитать про заполнение уточненок?

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Olia123 писав:Любознательная, спасибо! А не могли бы Вы меня тыкнуть носом где мне найти эту методику в законодательстве? А то я уже весь интернет обрыла, а нашла только вот это ЛИСТ від 09.09.2011 р. N 14/7/15-3417-04 Щодо виправлення помилок у звітності з ПДВ. Но я не пойму, нашла здесь вроде бы свою ситуацию, но вот как здесь написано про рядок Усього: 2) у підсумковому рядку "Усього за місяць" відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або він не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді)... ? Может есть что-то еще поновее, где почитать про заполнение уточненок?
Ну, я примеры заполнения уточненок и разных Додатков к ним хранила в бумажном варианте из "Вестника налоговой службы Украины" (пока работала в консультационном отделе) #blush#

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z2094-13/page2
VI. Порядок заповнення уточнюючого розрахунку
1. У графі 4 відображаються відповідні показники декларації звітного періоду, який виправляється. У разі якщо до декларації за цей звітний період раніше вносилися зміни, у графі 4 відображаються відповідні показники графи 5 останнього уточнюючого розрахунку, який подавався до декларації звітного (податкового) періоду, що виправляється.
2. У графі 5 уточнюючого розрахунку відображаються відповідні показники з урахуванням виправлення.
3. У графі 6 відображається сума помилки (абсолютне значення).
4. У разі виправлення значення рядка 24 декларації, яке у майбутніх звітних періодах не вплинуло на значення рядка 25 чи рядка 23 (23.1 чи 23.2), уточнюючий розрахунок подається за один звітний період, в якому вносяться відповідні зміни. Такий уточнюючий розрахунок може бути поданий як самостійний документ або у складі декларації (як додаток до неї). Значення графи 6 рядка 24 уточнюючого розрахунку (як збільшення, так і зменшення) враховується при визначенні значень рядків 21.2 та 24 декларації за звітний період, у якому подано такий уточнюючий розрахунок.
5. У разі виправлення значення рядка 24 декларації, яке у майбутніх звітних періодах впливало на значення рядка 25 чи рядка 23, уточнюючий розрахунок подається за кожний звітний період, у якому значення рядка 24 декларації впливало на значення рядка 25 чи рядка 23. Такі уточнюючі розрахунки можуть бути подані лише як самостійні документи, оскільки форма декларації передбачає можливість подання уточнюючого розрахунку як додатка до неї лише за один звітний період, помилки якого виправляються.
6. У разі виправлення показника рядка 20.2 декларації значення графи 6 такого рядка враховується при визначенні значення рядка 21.1 декларації за звітний період, у якому подано відповідний уточнюючий розрахунок.
7. Платник податків, який самостійно виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, зобов'язаний сплатити штраф, нарахований відповідно до пункту 50.1 статті 50 глави 2 розділу II Кодексу. Сума нарахованого штрафу відображається у графі 6 рядка 26.
8. У разі виправлення помилок у рядках поданої раніше декларації, до яких повинні додаватися додатки, до уточнюючого розрахунку повинні бути подані відповідні додатки, що містять інформацію щодо уточнених показників.

Вот, что пока нашла:
http://club.dtkt.com.ua/read.php?14,1194460,1194460

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”