Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
Kassy79
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 64 рази

Повідомлення Kassy79 »

voko писав: Теж кількох мерших власників земельних часток (паїв) щороку включаю у ф. 1-ДФ. Досі повідомлень щодо них не було.
А навіщо ви їх включаєте? ))

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

lana1*** писав:Добрийч день.Питання не зовсім по темі, проте відобразила я пайовиків в1 дф,звіт прийнято,через 2 дні прийшло повідомлення,що ІПН деяких людей закриті у звязку з повідомленням про смерть. Рахувати це як попередження...чи подавати уточнюючі.. Чи стикались ви з таким,Підкажіть будь ласка?

Я перевіряю відомості по виплаті хто отримав оренду ? Орендодавець до його смерті чи спадкоємець ? якщо виявляю що спадкоємець подаю уточнений так як в звіті порушення не відображення а отримання доходу спадкоємцем ....

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

lana1*** писав:Добрийч день.Питання не зовсім по темі, проте відобразила я пайовиків в1 дф,звіт прийнято,через 2 дні прийшло повідомлення,що ІПН деяких людей закриті у звязку з повідомленням про смерть. Рахувати це як попередження...чи подавати уточнюючі.. Чи стикались ви з таким,Підкажіть будь ласка?
Ця "помилка " під шифром 77 .Стикався з таким не раз , Нові звітні .чи уточнюючі подавати не потрібно.Штрафу не буде.

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Kassy79 писав:
voko писав: Теж кількох мерших власників земельних часток (паїв) щороку включаю у ф. 1-ДФ. Досі повідомлень щодо них не було.
Буває, я навіть не знаю, хто вже вмер. Потенційні спадкоємці можуть роками оформляти спадщину. Або не оформляти. Керівник господарства орендну плату проводить за зверненням таких спадкоємців зерном або грошима у довільний час, може навіть через рік. Я теж викручуюсь, як можу :)

Ksena_K
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 73 рази
Подякували: 43 рази

Повідомлення Ksena_K »

voko писав:
Kassy79 писав:
Буває, я навіть не знаю, хто вже вмер. Потенційні спадкоємці можуть роками оформляти спадщину. Або не оформляти. Керівник господарства орендну плату проводить за зверненням таких спадкоємців зерном або грошима у довільний час, може навіть через рік. Я теж викручуюсь, як можу :)
Та сама історія, деякі горе-спадкоємці не оформлюють спадщину роками,
Моя логіка - договір оренди - існує, мій обов'язок нарахувати орендну плату. Якщо нарахований дохід - необхідно утримати ПДФО, якщо ПДФО утримано - його необхідно сплатити. В 1 ДФ показую Нараховано дохід, там де виплата сталю Нуль, Утримано по сплачено ПДФО. Коли нарешті зявляються спадкоємці -відображаю в 1ДФ виплачений доход з ознакою 127. Якщо приходе вибраковка по 1ДФ, пишу лист пояснення, що пайщик помер, спадкоємців не знаємо, не можемо знайти, дохід нараховано та не виплачено, податок утриманота сплачено. (саме головне для фіскалів - щоб бюджет отримав гроші)

chudo
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 41 раз

Повідомлення chudo »

Ksena_K писав:
voko писав:
Kassy79 писав: А навіщо ви їх включаєте? ))
Та сама історія, деякі горе-спадкоємці не оформлюють спадщину роками,
Моя логіка - договір оренди - існує, мій обов'язок нарахувати орендну плату. Якщо нарахований дохід - необхідно утримати ПДФО, якщо ПДФО утримано - його необхідно сплатити. В 1 ДФ показую Нараховано дохід, там де виплата сталю Нуль, Утримано по сплачено ПДФО. Коли нарешті зявляються спадкоємці -відображаю в 1ДФ виплачений доход з ознакою 127. Якщо приходе вибраковка по 1ДФ, пишу лист пояснення, що пайщик помер, спадкоємців не знаємо, не можемо знайти, дохід нараховано та не виплачено, податок утриманота сплачено. (саме головне для фіскалів - щоб бюджет отримав гроші)
А чому ознака доходу 127, а не 106?

Ksena_K
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 73 рази
Подякували: 43 рази

Повідомлення Ksena_K »

Спадкоємець отримав спадщину, а не орендну плату, (тому я рахую, що це інші доходи. Інспектор також згоден)

Татьяна Т.
Гений
Гений
Дякував (ла): 218 разів
Подякували: 139 разів

Повідомлення Татьяна Т. »

Подскажите, пожалуйста, сельхозники, если мы нанимаем комбайн для уборки своей продукции и заправляем его своим дизтопливом, являемся ли мы плательщиками акцизного налога? Что-то об этом в 2016 году говорилось, я не могу найти.

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Татьяна Т. писав:Подскажите, пожалуйста, сельхозники, если мы нанимаем комбайн для уборки своей продукции и заправляем его своим дизтопливом, являемся ли мы плательщиками акцизного налога? Что-то об этом в 2016 году говорилось, я не могу найти.
Коротко по памяті : якщо оренда комбайна то ні , якщо послуги то да, так як заправляємо транспорт який ніяким боком не відноситься до господарства так вважає податкова

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

Татьяна Т. писав:Подскажите, пожалуйста, сельхозники, если мы нанимаем комбайн для уборки своей продукции и заправляем его своим дизтопливом, являемся ли мы плательщиками акцизного налога? Что-то об этом в 2016 году говорилось, я не могу найти.
Щоб стати цим платником потрібно було зареєструватись минулого року .тепер цей платіж відмінено. Щоб не нарватись на штраф варто переписати договір.на оренду комбаайна ,або списати солярку на інші обєкти.

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”