Заява про приєднання до Договору в електронному вигляді
-
Бабушка
- Гений

- Дякував (ла): 139 разів
- Подякували: 120 разів
Доброго дня! Ви все правильно обсуждаєте , но я не розумію цієї ситуації , договір я відправила 24.11.2015р квитанція № 1 прийшла відразу , а квитанція № 2 немає і на сьогодні , Ви розписали що податківцям дано 5 днів для розгляду..... розгляду чого їхнього договору який є стандартним і розроблений податківцями ? Чому в 2014 році коли не було запроваджено ел.адміністрування ПДВ договір підтверджували в період 1 сутки , зараз коли потрібно реєструвати кожну податкову податківці розглядають свій же договір 5 суток ? Тому що за несвоєчасну реєстрацію бубе штраф а їм премія , а Ви про закони ,похоже у нас закон як дишло все в одну сторону повернутий . Потрібно звертатись із цією нашою проблемою до вищих держорганів , а обсуждать які в податківців є права проблему нашу нерішить
-
opz
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 11 разів
- Подякували: 914 разів
Мы можем только констатировать факты - сейчас на подписание договора у ГНИ есть 5 рабочих дней. При чем это не закон - это какие-то внутренние документы ГФС. Т.к. в вообще нет ни одного слова про подписание договора в электронном виде - только на бумаге!!!Бабушка писав:Доброго дня! Ви все правильно обсуждаєте , но я не розумію цієї ситуації , договір я відправила 24.11.2015р квитанція № 1 прийшла відразу , а квитанція № 2 немає і на сьогодні , Ви розписали що податківцям дано 5 днів для розгляду..... розгляду чого їхнього договору який є стандартним і розроблений податківцями ? Чому в 2014 році коли не було запроваджено ел.адміністрування ПДВ договір підтверджували в період 1 сутки , зараз коли потрібно реєструвати кожну податкову податківці розглядають свій же договір 5 суток ? Тому що за несвоєчасну реєстрацію бубе штраф а їм премія , а Ви про закони ,похоже у нас закон як дишло все в одну сторону повернутий . Потрібно звертатись із цією нашою проблемою до вищих держорганів , а обсуждать які в податківців є права проблему нашу нерішить
А по хорошему: принцип подачи электронных налоговых документов должен быть как в ПФУ: отправил карточку с сертификатами - и сразу имеешь право отправлять отчеты, договор - это атавизм от большого желания ГФС контролировать все и вся (ну и конечно пользоваться в своих целях отключение от электронки).
Кстати - срок в 5 рабочих дней существует с первых дней появления возможности подписывать договор в электронном виде. Вам просто раньше везло и квитанцию №2 вы получали быстрее.
- SonataEvol
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 54 рази
- Подякували: 1445 разів
Ну звичайно, у нас же ОПЗ - це абсолютно-монархічний флагман електронної звітності... Дарма, що на сказано "з 25 листопада 2015 року".Capitoshechka писав:Брехня. з 01.12 вони будуть діяти. Ви ставили останнє оновлення ОПЗ? Бачили які там зміни? Там чітко вказано, що дана форма буде застосовуватися з 1 грудняanna1 писав:Когда закончились сертификаты, было 24е число. Эти новые правила действуют с 25го.
ПС. На практиці вже учора при спробі подання Договору повторно, податкова надсилала помилку з вказівкою реєструвати ключі через Повідомлення (тобто за новою схемою).
Наразі з договорами велика проблема.
Якщо договір вже є, то податкова не дає зареєструвати інший, а пропонує відправити Повідомлення про реєстрацію ЕЦП.
При цьому, відправивши Повідомлення, підписане старим і новим ключем (як сказано в описі цього "сервісу") отримуємо відповідь, що "документ не підписано ЕЦП з ДРФО ХХХХХХХХХХ". При цьому на документі навіть два підписи з таким ДРФО.
#wall#
Соната - просте та зручне подання звітності
https://sonata.biz.ua/download
Автор системи шлюзу ДПС - власниця Медка Олеся Линник:
https://buhgalter911.com/forum/viewtopic.php?p=693354#p693354
Тож, не кажіть мені про чесну конкуренцію))
-
Capitoshechka
- Высший разум

- Дякував (ла): 74 рази
- Подякували: 570 разів
Справа в тому, що при оформленні заявок на ключі, в заявках ДПІ відсутні такі поля як "дата початку терміну дії сертифікату" і "дата закінчення"opz писав:Возможно у коммерческих АЦСК такое возможно.
А вот с бесплатными ключами от ГФС такой вариант НЕ ПРОЙДЕТ: только что узнавал в пункте регистрации и на 0-800-501-007 - все хором говорят, что получить сертификаты до окончания срока действия старых ЭЦП никак нельзя: срок действия старых должен завершиться или их надо "скасувати". Т.е. при использовании бесплатных ЭЦП продлить срок действия договора не получится - надо заключать НОВЫЙ договор.

В той же час, в заявках деяких комерційних центрів такі поля є. І саме завдяки цьому можна зробити ЕЦП заздалегідь, не чекаючи закінчення ключів
Ви, байстрюки катів осатанілих,
Не забувайте, виродки, ніде:
Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров клекоче і гуде!
Не забувайте, виродки, ніде:
Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров клекоче і гуде!
- SonataEvol
- Светоч Мысли

Проблема не у полях дати.Capitoshechka писав:Справа в тому, що при оформленні заявок на ключі, в заявках ДПІ відсутні такі поля як "дата початку терміну дії сертифікату" і "дата закінчення"
В той же час, в заявках деяких комерційних центрів такі поля є. І саме завдяки цьому можна зробити ЕЦП заздалегідь, не чекаючи закінчення ключів
Якщо навіть сертифікат оформлюється "заздалегідь", то це означає, що у даний момент він ще не дійсний, тобто ним неможливо нічого підписати.
Щоб підписати документ і старим, і новим сертифікатом (як блажить податкова), треба щоб обидва вони у якийсь момент були дійсними, тобто, щоб їхні строки дії перекривалися. А це не можна зробити за регламентом будь-якого поважаючого себе АЦСК. Тому єдиний варіант, за яким можна скористатися цим божевільним нововведенням від ДФС - оформляти нові ключі у іншому АЦСК (натяк на платні комерційні ключі, чи не так?).
-
opz
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 11 разів
- Подякували: 914 разів
Официальных документов от ГФС не смог найти, но МеДОК тут пишет, что повидомленя надо подписать только старыми-действующими ключами, а новые только указать #coffee#SonataEvol писав:Проблема не у полях дати.Capitoshechka писав:Справа в тому, що при оформленні заявок на ключі, в заявках ДПІ відсутні такі поля як "дата початку терміну дії сертифікату" і "дата закінчення"
Якщо навіть сертифікат оформлюється "заздалегідь", то це означає, що у даний момент він ще не дійсний, тобто ним неможливо нічого підписати.
Щоб підписати документ і старим, і новим сертифікатом (як блажить податкова), треба щоб обидва вони у якийсь момент були дійсними, тобто, щоб їхні строки дії перекривалися. А це не можна зробити за регламентом будь-якого поважаючого себе АЦСК. Тому єдиний варіант, за яким можна скористатися цим божевільним нововведенням від ДФС - оформляти нові ключі у іншому АЦСК (натяк на платні комерційні ключі, чи не так?).
-
Виктор Бабин
- Профи
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 14 разів
Не верится мне, что ДФС будет так резать под собой сук. Скореее или просто недодумали, или ждем платные ключи от ГФС.SonataEvol писав:Проблема не у полях дати.
-
cometa
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 2642 рази
- Подякували: 1922 рази
В медке при отправке почты появилась функция выбора сертификата. Зачем то это сделали. У меня есть сертификаты Украины и Минздоха. И при отправке я могу выбрать какими подписать. Не знаю, правда, как это воспримется в налоговой. Но функция такая с некоторых пор существует.SonataEvol писав:Проблема не у полях дати.Capitoshechka писав:Справа в тому, що при оформленні заявок на ключі, в заявках ДПІ відсутні такі поля як "дата початку терміну дії сертифікату" і "дата закінчення"
- SonataEvol
- Светоч Мысли

Неуважно читали медка: "В Уведомление вносится информация о новых сертификатах руководителя/бухгалтера, после чего оно подписывается сертификатами, указанными в табличной части документа, и сертификатом руководителя предприятия, который на момент получения Уведомления уже обработан в системе подачи документов (в учетной системе ГФСУ – Налоговый блок) как действующий сертификат руководителя налогоплательщика – то есть действующим предыдущим сертификатом!"opz писав:Официальных документов от ГФС не смог найти, но МеДОК тут пишет, что повидомленя надо подписать только старыми-действующими ключами, а новые только указать #coffee#
Тобто, старим і новим.
ПС .Від ДФС тільки новина на сайті - . Там також пишуть, що повідомлення треба підписувати вказаним сертифікатом, а також тим, що наразі діє.
#g_haha# Який ще сук? Ви так кажете, ніби податковій є якась користь з обслуговування купи безкоштовних електронних ключів) Вони навпаки раді були б їх здихатися.Виктор Бабин писав:Не верится мне, что ДФС будет так резать под собой сук.
Безкоштовні ключі передбачені законодавством, тому офіційно ДФС не може їх прибрати чи перетворити на платні. І вони все дуже добре обдумали - за допомогою нових "сервісів" фактично унеможливити реєстрацію нових безкоштовних ключів на шлюзі, і тим самим спонукати громадян звертатися до комерційних АЦСК.Виктор Бабин писав:Скореее или просто недодумали, или ждем платные ключи от ГФС.
І як ця ненав'язлива реклама функцій медка стосується нового порядку оформлення ключів?В медке при отправке почты появилась функция выбора сертификата. Зачем то это сделали. У меня есть сертификаты Украины и Минздоха. И при отправке я могу выбрать какими подписать. Не знаю, правда, как это воспримется в налоговой. Но функция такая с некоторых пор существует.