Блокування реєстрації ПН/РК (частина 3️⃣)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1930 разів
Подякували: 6618 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Інна Щербатюк писав:
18 липня 2023, 16:17
Так, знаходимось в ризикових.
Дякую.

Спойлер
Tasa писав:
18 липня 2023, 16:10
Інна Щербатюк писав:
18 липня 2023, 15:32
На укр. мові. Це тендерна закупівля через Прозорро. Товар замовляли спеціально під покупця, оборотку по товару не надавала, але всі документи на придбання прикріпляла(договір, рахунок, ВН, ПН, ТТН, платіжне доручення). З покупцем раніше не співпрацювали, тому також не прикріплювала оборотку по 361
Не зовсім ясно з ваших відповідей - ви зараз знаходитесь в ризикових ?
Щось у ваших відмовах не те....
Можливо з покупцем щось не так ?
Спробувати вияснити реальну причину відмов... Знайти телефони відділу розблокування ДПІ у вашому регіоні ?
Співчуваю ( знаю що це за "біда"....
Грубо кажучи - поки не вийдете з ризикових - таке буде (
У мене в 2020 було, поки не вийшли - жодного розблока та задоволення скарги....
Вам треба працювати над виведенням з ризикових... Не вам особисто (хоча зазвичай на нас і це "вішають"...)
Найкраще все ж вияснить причину і планомірно все зібрати та вийти.
Подавали вже пояснення щодо невідповідності ризиковим ?

STO Iryna
Гений
Гений
Дякував (ла): 90 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення STO Iryna »

Інна Щербатюк писав:
18 липня 2023, 14:10
Доброго дня. До заблокованих податкових накладних не приймають пояснення з причини: копії документів складені з порушенням ПКУ, а саме: оформлення первинних документів без фактичного наміру здійснення господарської операції. Всі документи для підтвердження здійснення господарської операції прикріпляла, можливо хтось знає як підтвердити "намір здійснення ГО". Дякую.
если из перечислкнных в пояснении есть участник операции с рызиковостью, то откзывают и в разблокировке и в скарге

O'Rybka
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 85 разів
Подякували: 99 разів

Повідомлення O'Rybka »

Наразі в рішенні про визнання ризиковим платника податку пишуть, за якими саме операціями (товарами) вони (податківці) начепили ризиковість платнику податку. Багато чого (що не увійшло до пояснень в рішенні) розповідають в телефонній розмові безпосередньо.
Маю ризиковість підприємства. Заблоковані ПН до дати встановлення ризиковості - місцева ДПІ розблоковує при поданні пояснення. Між іншим, пропозиції про надання фотофіксацій ГО були, але де ж їх взяти "після бою". При цьому підприємство пояснення щодо своєї ризиковості не надавало. Щодо скарг - маю негативний досвід при неризиковому (іншому) підприємству з однієї і тієї ж причини "не надано документів" (тобто відвертий нерозгляд, оскільки рішення приходили практично блискавично, а обсяг наданих документів у мегабайтах солідний. Просто "не змогли відкрити файли"). Тобто скарга, для мене, то глухий кут (хоча подавати треба аби вжити всіх досудових пропонованих заходів).
Підсумовуючи, напевно, ризиковість присутня в обох контрагентів (із вищевикладеної ситуації), причина ризиковості, нерозблока - примус платника до "очищення" в спосіб, запропонований ДПІ після "мирних переговорів". На жаль, це досвід, а не фантазії.

AVI
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 32 рази

Повідомлення AVI »

як зараз приходять рішення на скаргу про відмову у реєстрації?

vika_pro
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 51 раз

Повідомлення vika_pro »

O'Rybka писав:
19 липня 2023, 14:51
Наразі в рішенні про визнання ризиковим платника податку пишуть, за якими саме операціями (товарами) вони (податківці) начепили ризиковість платнику податку. Багато чого (що не увійшло до пояснень в рішенні) розповідають в телефонній розмові безпосередньо.
Маю ризиковість підприємства. Заблоковані ПН до дати встановлення ризиковості - місцева ДПІ розблоковує при поданні пояснення. Між іншим, пропозиції про надання фотофіксацій ГО були, але де ж їх взяти "після бою". При цьому підприємство пояснення щодо своєї ризиковості не надавало. Щодо скарг - маю негативний досвід при неризиковому (іншому) підприємству з однієї і тієї ж причини "не надано документів" (тобто відвертий нерозгляд, оскільки рішення приходили практично блискавично, а обсяг наданих документів у мегабайтах солідний. Просто "не змогли відкрити файли"). Тобто скарга, для мене, то глухий кут (хоча подавати треба аби вжити всіх досудових пропонованих заходів).
Підсумовуючи, напевно, ризиковість присутня в обох контрагентів (із вищевикладеної ситуації), причина ризиковості, нерозблока - примус платника до "очищення" в спосіб, запропонований ДПІ після "мирних переговорів". На жаль, це досвід, а не фантазії.
в мене є ризиковий контрагент. мирні перемовини дійшли до того, що податківці наполягають на коригуванні податкового кредиту за таким контрагентом, по всіх операціях.

O'Rybka
Оракул
Оракул

Повідомлення O'Rybka »

vika_pro писав:
19 липня 2023, 20:02
в мене є ризиковий контрагент. мирні перемовини дійшли до того, що податківці наполягають на коригуванні податкового кредиту за таким контрагентом, по всіх операціях.
Так, саме це вони і вимагають: що хочете робіть, але у вас цього кредиту не повинно бути на ліміті - нам прямим текстом це і було сказано. Мусили коригувати шляхом "використання не в господарській діяльності", оскільки коригування "контрагент із журналу, який надав Київ" не оформив би, бо його теж "ризикукнули". Сума значна була, але життя підприємства було коштовніше. А чого "мирні перемовини" - бо без опису складів, виїзду опергрупи тощо.

Dgiva
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Dgiva »

Подскажите, какого-то специалиста по разблокировке налоговых, постоянно блочат, ни одну не разблокировали, таблицу не принимают, задолбалась…
Директор думает, что я дурочка. Хочу найти кого-то кто будет делать это, и сколько это стоит примерно?

O'Rybka
Оракул
Оракул

Повідомлення O'Rybka »

Dgiva писав:
20 липня 2023, 09:35
Подскажите, какого-то специалиста по разблокировке налоговых, постоянно блочат, ни одну не разблокировали, таблицу не принимают, задолбалась…
Директор думает, что я дурочка. Хочу найти кого-то кто будет делать это, и сколько это стоит примерно?
Вам не людину на цю роботу треба шукати, а для початку наживо (або телефоном) поспілкуватись з вашою місцевою ДПІ, чого вони так "люблять" ваше підприємство. Те, що написано у рішенні про відмову у реєстрації - верхівка айсбергу. Набагато важливіше знати (розуміти) ставлення місцевої ДПІ, бо те, що вище - ґрунтується на місцевому рівні.

Щодо таблиці. В моїх ситуаціях було сказано, що таблиці нам не погодять скільки б ви їх не подавали, бо у вас і те не так, і се не туди... А на розблокування подавайте, будемо розглядати. Через те цю забаву для себе я облишила.

Подання пояснення на розблокування - це завжди рулетка. І ніхто вам не гарантуватиме 100% результат. Рівень інтелекту має значення, але якщо це не командна гра. Якщо це лебідь, рак і щука, то і результат - як в байці. Але якщо підприємство майже прозоре, і перш ніж провести якусь операцію, керівництво думає про те, щоб і логічно, і документально все трималося купи, то і захиститись буде легше. В своїй роботі керуюсь з тих позицій, як я буду доводити свою правоту в контролюючих органах навіть якщо блокування ще не сталося (так, дму на холодне, але це краще, ніж не мати відповіді на просте і логічне питання).
Щодо вартості. Я нещодавно розблоковувала ПН, в якій сума ПДВ 15,00 грн. А пояснення потягло 12 аркушів друкованого тексту шрифтом 12, 13 додатків до 2Мб сканованих документів у жорстко стиснутому форматі і 1,5 дні роботи над цим всим. ПН розблокували, але ж трудові і моральні витрати далеко не 15,00 грн. Така ось математика.

Симпа
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1948 разів
Подякували: 570 разів

Повідомлення Симпа »

Dgiva писав:
Поки не зв'яжетесь з ДПІ і вони Вам не розкажуть чого хочуть і що треба робити, нічого не вийде. Зазвичай дають якогось інспектора і він Вам поясняє Ваші дії.

zoltan
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 900 разів
Подякували: 621 раз

Повідомлення zoltan »

Симпа писав:
20 липня 2023, 11:39
Dgiva писав:
Поки не зв'яжетесь з ДПІ і вони Вам не розкажуть чого хочуть і що треба робити, нічого не вийде. Зазвичай дають якогось інспектора і він Вам поясняє Ваші дії.
І зв"язуватися має директор а не бухгалтер,це дає кращий результат

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”