= ІНДЕКСАЦІЯ ЗАРПЛАТИ: питання, відповіді, поради =
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 413 разів
- Подякували: 346 разів
Помогите пожалуйста разобраться, работница вышла с декрета, последнее повышение ЗП у нее было в апреле 2010г. ее при выходе сразу переводят на другую должность, но с идентичным окладом. Вопрос база для индексации остается апрель или уже август 2015 ???
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
базовий період- квітень 2010,@Лиса писав:Помогите пожалуйста разобраться, работница вышла с декрета, последнее повышение ЗП у нее было в апреле 2010г. ее при выходе сразу переводят на другую должность, но с идентичным окладом. Вопрос база для индексации остается апрель или уже август 2015 ???
при переведенні на іншу посаду без підвищення окладу базовий період не міняється
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 83 рази
- Подякували: 897 разів
Це якщо нараховується тільки один оклад.Nadiy писав:базовий період- квітень 2010,@Лиса писав:Помогите пожалуйста разобраться, работница вышла с декрета, последнее повышение ЗП у нее было в апреле 2010г. ее при выходе сразу переводят на другую должность, но с идентичным окладом. Вопрос база для индексации остается апрель или уже август 2015 ???
при переведенні на іншу посаду без підвищення окладу базовий період не міняється
Колеги, хто що знає про індексацію з 01.07.2015 для бюджетників....виплачувати чи ні? Тому що фінуправління в усній формі порекомендувало не виплачувати, так як пізніше можливо прийдеться її назад повертати!
-
- Светоч Мысли
При перевірці "в усній формі" не приложиш, потрібно щось вагоміше. А назад повертати виплачені кошти заборонено законом, тільки з письмового дозволу працівника.bodya_93 писав:Колеги, хто що знає про індексацію з 01.07.2015 для бюджетників....виплачувати чи ні? Тому що фінуправління в усній формі порекомендувало не виплачувати, так як пізніше можливо прийдеться її назад повертати!
Я це прекрасно розумію, можливо у когось ще такі випадки були....ну а про індексацію хтось щось чув окрім ЛИСТА МІНІСТЕРСТВА ФІНАНСІВ УКРАЇНИ від 24.06.2015 р. N 31-09010-09-8/21023?eMelya писав:При перевірці "в усній формі" не приложиш, потрібно щось вагоміше. А назад повертати виплачені кошти заборонено законом, тільки з письмового дозволу працівника.bodya_93 писав:Колеги, хто що знає про індексацію з 01.07.2015 для бюджетників....виплачувати чи ні? Тому що фінуправління в усній формі порекомендувало не виплачувати, так як пізніше можливо прийдеться її назад повертати!
Щодо письмового дозволу, я знаю, але якщо працівник відмовится - прийдеться відшкодовувати за рахунок бухгалтера((
-
- Светоч Мысли
На якій підставі? Це просто залякування бухгалтерів. Ніколи не бійтися відстоювати свої права. Якщо бухгалтер розраховує заробітну плату, то він не повинен нічого робити без наказу керівництва та положень закону. Для індексації наказу керівництва не потрібно - це державна гарантія, вона нараховується згідно закону. Якщо немає вказівки керівника не проводити індексацію (хоча вона б і не мала юридичної сили, але була б керівництвом для бухгалтера), то припиняти нарахування індексації є незаконним для бухгалтера. Вся відповідальність лежить на керівникові підприємства. Якщо керівник все "звалює" на бухгалтера - то єдина порада, яку можна дати, "звалювати" від такого керівника. #thank2#bodya_93 писав:Щодо письмового дозволу, я знаю, але якщо працівник відмовится - прийдеться відшкодовувати за рахунок бухгалтера((
Дякую за інформацію, а що за індексацію скажете, вилачувати й далі і не паритись, допоки не буде офіційних документів, чи постанови КМУ, чи Мінфіну?eMelya писав:На якій підставі? Це просто залякування бухгалтерів. Ніколи не бійтися відстоювати свої права. Якщо бухгалтер розраховує заробітну плату, то він не повинен нічого робити без наказу керівництва та положень закону. Для індексації наказу керівництва не потрібно - це державна гарантія, вона нараховується згідно закону. Якщо немає вказівки керівника не проводити індексацію (хоча вона б і не мала юридичної сили, але була б керівництвом для бухгалтера), то припиняти нарахування індексації є незаконним для бухгалтера. Вся відповідальність лежить на керівникові підприємства. Якщо керівник все "звалює" на бухгалтера - то єдина порада, яку можна дати, "звалювати" від такого керівника. #thank2#bodya_93 писав:Щодо письмового дозволу, я знаю, але якщо працівник відмовится - прийдеться відшкодовувати за рахунок бухгалтера((
-
- Светоч Мысли
Якщо Ви бухгалтер з розрахунку зарплати - ставте до відома керівника, нехай робить висновки. Якщо коштів на виплату індексації не має, нехай ставить до відома працівників підприємства про погіршення умов праці з відповідним наказом та підписами працівників, що вони ознайомлені і не проти, що через відповідний строк (зазвичай 2 місяці) нарахуваня та виплата індексації буде припинено.bodya_93 писав:Дякую за інформацію, а що за індексацію скажете, вилачувати й далі і не паритись, допоки не буде офіційних документів, чи постанови КМУ, чи Мінфіну?eMelya писав:На якій підставі? Це просто залякування бухгалтерів. Ніколи не бійтися відстоювати свої права. Якщо бухгалтер розраховує заробітну плату, то він не повинен нічого робити без наказу керівництва та положень закону. Для індексації наказу керівництва не потрібно - це державна гарантія, вона нараховується згідно закону. Якщо немає вказівки керівника не проводити індексацію (хоча вона б і не мала юридичної сили, але була б керівництвом для бухгалтера), то припиняти нарахування індексації є незаконним для бухгалтера. Вся відповідальність лежить на керівникові підприємства. Якщо керівник все "звалює" на бухгалтера - то єдина порада, яку можна дати, "звалювати" від такого керівника. #thank2#bodya_93 писав:Щодо письмового дозволу, я знаю, але якщо працівник відмовится - прийдеться відшкодовувати за рахунок бухгалтера((
Якщо ж кошторис дозволяє - то звичайно нараховуєте індексацію і чекаємо офіційних документів.
Добрый день! Подскажите пожалуйста,на сегодняшний день ведется ли еще книга учета движения трудовых книжек? Закон потерял силу по ведению....как тогда быть? начинающий бухгалтер