Ксюшик писав:Выписываю НН сразу при оформлении ГТД, т.к. подтверждение от таможни о пересечении можно ждать несколько дней, а за это время идут текущие отгрузы.Т.о образом не нарушается порядок нумерации НН
тоже Выписываю НН сразу при оформлении ГТД,
но нарушается порядок нумерации , так как отгрузка , например 15 числа- я зарегистрировала, а пересечение 17-переделала и 16 число сбилось.
считаю, пусть ето будет единственная ошибка - нумерация НН - при проверке
сейчас, они вообще внимания не обращают на нумерацию
Я ничего не переделываю-отгрузила и баста, выписала налоговую.Не меняю дату на пересечение.У меня есть письменный запрос к нашим корифеям- они там запутались в ответе, потому что...)))Это же сложно)))
тепер вже теж не буду переробляти дату
тільки проблемними будуть відправки в останні дні місяця, а особливо кварталу
я думаю ,что в таких случаях, чтобы не гадать и не ошибиться, можно спросить у своего покупателя о дате пересечения границы. у них же есть такая информация. Ну это конечно если с покупателем нормальные отношения.
luga11 писав: я думаю ,что в таких случаях, чтобы не гадать и не ошибиться, можно спросить у своего покупателя о дате пересечения границы. у них же есть такая информация. Ну это конечно если с покупателем нормальные отношения.
думаємо домовлятися з митницею про відмітки на таких відправках
luga11 писав: я думаю ,что в таких случаях, чтобы не гадать и не ошибиться, можно спросить у своего покупателя о дате пересечения границы. у них же есть такая информация. Ну это конечно если с покупателем нормальные отношения.
На ж/д транспорте есть узловые станции.Там иногруз ждет попутный поезд)))Потом едет(неизвестно сколько ОТ ГРАНИЦЫ до ПОКУПАТЕЛЯ.Как Вы думаете, знает покупатель, когда груз ПЕРЕСЕК ГРАНИЦУ?
Добрый день! Еще нуна помощь........Подскажите пожалуйста, у меня экспорт инжиниринговых услуг,как я понимаю под обложение НДС не попадает, правильноли ли?
Відповідно до підпункту «б» п. 185.1 ст. 185 розділу V Податкового кодексу України від 02.12.10 № 2755-VI (із змінами та доповненнями, далі — Кодекс) об'єктом оподаткування податком на додану вартість є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 цього Кодексу.
Відповідно до п. 186.4 ст. 186 Кодексу місцем постачання послуг є місце реєстрації постачальника, крім операцій, зазначених у пунктах 186.2 і 186.3 цієї статті.
Згідно з п. 186.3 ст. 186 Кодексу місцем постачання зазначених у цьому пункті послуг вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб'єкт господарювання або — у разі відсутності такого місця — місце постійного чи переважного його проживання. До таких послуг, зокрема, належать:
— консультаційні, інжинірингові, інженерні, юридичні (у тому числі адвокатські), бухгалтерські, аудиторські, актуарій, а також послуги з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп'ютерних систем (пп. «в» п. 186.3 ст. 186 Кодексу).
Відповідно до пп. 14.1.85 п. 14.1 ст. 14 розділу II Кодексу інжиніринг — надання послуг (виконання робіт) із складення технічних завдань, проектних пропозицій, проведення наукових досліджень і техніко-економічних обстежень, виконання інженерно-розвідувальних робіт з будівництва об'єктів, розроблення технічної документації, проектування та конструкторського опрацювання об'єктів техніки і технології, надання консультації та авторського нагляду під час монтажних та пусконалагоджувальних робіт, а також надання консультацій, пов'язаних із такими послугами (роботами).
Таким чином, перелік інжинірингових послуг обмежено переліком, визначеним пп. 14.1.85 п. 14.1 ст. 14 розділу II Кодексу, незалежно від наявності більш широких визначень цього терміну іншими юридично-правовими актами, а тому з метою застосування норм розділу V Кодексу до інжинірингових послуг можуть бути віднесені лише:
— в галузі будівництва: надання послуг (виконання робіт) із складення технічних завдань, проектних пропозицій, проведення наукових досліджень і техніко-економічних обстежень, виконання інженерно-розвідувальних робіт з будівництва об'єктів:
— стосовно об'єктів техніки і технології: розроблення технічної документації, проектування та конструкторського опрацювання таких об'єктів;
— під час здійснення монтажних та пусконалагоджувальних робіт — надання консультацій та авторський нагляд. При; цьому самі монтажні та пусконалагоджувальні роботи згідно з пп. 14.1.85 п. 14.1 ст. 14 розділу II Кодексу під визначення терміну «інжиніринг» не підпадають.
Згідно з Кодексом платники податку зобов'язані самостійно декларувати свої податкові зобов'язання (ст. 36 Кодексу), платники податку повинні самостійно визначати і відповідність здійснюваних ними операцій тим, які перераховані ПК України. При цьому, зважаючи на те, що податкова звітність ґрунтується на даних бухгалтерського обліку (п. 2 ст. З Закону України від 16.07.1999 № 996-Х1У «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (далі — Закон № 996, з урахуванням змін і доповнень), при визначенні порядку оподаткування здійснюваних ними операцій платники повинні керуватися одним із основних принципів бухгалтерського обліку: превалювання сутності над формою — операції обліковуються відповідно до їх сутності, а не лише виходячи з їх юридичної форми (стаття 4 Закону № 996). Також слід враховувати умови, вказані в договорі про надання тієї чи іншої послуги, наявність у платника податку —: виконавця послуги працівників відповідних кваліфікацій, відповідних основних фондів, дозволів, ліцензій тощо, та результати виконання послуг (акти, висновки, звіти чи інші документи, які відображають результат їх виконання).
Таким чином, у разі надання нерезиденту послуг, визначених п. 186.3 ст. 186 Кодексу (в тому числі інжинірингових, зазначених в пп. «в» п. 186,3 ст. 186 Кодексу та в межах тих визначень, які надані пп. 14.1.85 п. 14 Кодексу), такі послуги не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість, оскільки місцем їх надання є місце реєстрації отримувача — нерезидента.
При цьому, платник самостійно визначає належність послуг, які ним надаються до того чи іншого виду.
Оподаткування ПДВ операцій з постачання інших послуг, не перерахованих в пп. «в» п. 186.3 ст. 186 Кодексу, здійснюється на загальних підставах за ставкою 20%.
MILANA писав:Что за такое письмо мне надо предоставить на таможню?мне так сказали но я что-то недопоняла... мне надо знать каким числом выписывать нн
Письмо произвольной формы. Примерно такого содержания "Просим Вас предоставить информацию о дате пересечения груза отправленого нашим предприятием такому-то предприятию (название,страна,адрес) согласно № ВМД.... от такого-то числа"
с письмом понятно,но я то его получу позже чем автомобиль пересек границу, оставлять № в реестре днем отправки? а потом куда письмо это нести куда-то надо?
и еще вопросик,регистрируется ли НН (при экспорт. поставке)?