Коллеги, вопрос такой: предприятие плательщик НДС поставило неплательщику НДС товар, выписали НН, оба экземпляра у продавца. Оплаты не было. Через несколько месяцев товар возвращают. Теперь вопрос, могу ли я выписать корректировку на этот возврат?. В 192.2 написано что только если была полная денежная компенсация.
Есть вариант просто аннулировать эту продажу и исправить как ошибку, но я не нашла способа как исправить в текущей декларации, и вижу только один выход - уточненка за тот месяц когда была продажа и уточнять тогда все последующие декларации. Очень не хочется, да и налоговая встанет на дыбы, у меня же полетит за пол года налоговая нагрузка.
Если поделитесь идеями, буду очень благодарна .
возврат и Реестр НН
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 1128 разів
повернення розумію /і до речі робила таке/Крім того, абзацом другим п. 192.2 ст. 192 Податкового кодексу визначено, що зменшення суми податкових зобов'язань постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, наданих особам, які не були платниками цього податку на дату такого постачання, дозволяється лише при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, у тому числі при перегляді цін, пов'язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або договору.
Отже, лише при обов'язковому одночасному виконанні двох умов – повернення товарів та надання повної грошової компенсації їх вартості – може відбуватися коригування податкових зобов'язань у разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, поставлених неплатникам ПДВ.
У такому випадку постачальник – платник ПДВ має право виписати розрахунок коригування до податкової накладної та зменшити нараховану суму податкових зобов'язань з ПДВ. При цьому обидва примірники розрахунку коригування залишаються у продавця без підпису покупця – неплатника ПДВ.
(Статті, Журнал "Вісник податкової служби України", від 27.06.2012, "Коригування податкового зобов'язання та податкового кредиту з ПДВ")
а от повна грош компенсація?????????? повернули товар в повній цінності - яка ще грош комп-ція
не знаю, я робила коригування#dance#