митниця, ТЕРМІНОВО!!!!

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1621 раз

Повідомлення Evelina »

Gella писав:В мене така ситуація що спочатку мені митниця дає тимчасову декларацію, щоб я мала змогу робити продаж. А потім на протязі місяця надасть ВМД. І тому в мене виникає питання як провести по обліку.На скільки я розумію суми в попередній не точні.#help#
це попередня декларація. за нею Ви не можете оприбуткувати товар, а також не маєте права на податковий кредит. Вона складається для прорахунку Ваших платежів на митницю, тобто Ви не можете продавати такий товар

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Evelina писав: тоді робити таблицю, в якій за позиціями (номенклатурою) прорахуєте контрактну вартість за курсом ВМД, розподілите транспорт за межами України (за вагою), пошліну (залежно від % та ваги), потім порахуєте курсову різницю, і теж її розподілите за вагою. отримаєте собівартість та ПДВ.
А услуги таможенника (иногда на ГТД пишут), услуги за утилизацию тары, прочее - тоже включать ?

Gella
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 146 разів
Подякували: 685 разів

Повідомлення Gella »

На митницю ми заплатили податки

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

popen писав:
Evelina писав: тоді робити таблицю, в якій за позиціями (номенклатурою) прорахуєте контрактну вартість за курсом ВМД, розподілите транспорт за межами України (за вагою), пошліну (залежно від % та ваги), потім порахуєте курсову різницю, і теж її розподілите за вагою. отримаєте собівартість та ПДВ.
А услуги таможенника (иногда на ГТД пишут), услуги за утилизацию тары, прочее - тоже включать ?
все что пишут на ГТД - полюбому включаете, иначе не выйдете на НДС, указанный в ГТД.
Утилизацию, брокеров, сертификацию, т.е. все, что можно конкретизировать к данной ГТД, все можно на себестоимость, только это не учитывается для расчета импортного НДС. П(С)БО 9 нам это разрешает делать (витрати, які безпосередньо пов'язані з придбанням запасів і доведенням їх до стану, в якому вони придатні для використання у запланованих цілях)

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

Gella писав:На митницю ми заплатили податки
це попередня декларація. за нею Ви не можете оприбуткувати товар, а також не маєте права на податковий кредит. Вона складається для прорахунку Ваших платежів на митницю, тобто Ви не можете продавати такий товар

Gella
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Gella »

Брокер сказав, що попередня декларація дає можливість для продажу. Я ж не можу чекати місяць щоб розпочати продаж.#g_cray2#

Gella
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Gella »

І ще скажіть будь-ласка на підставі ВМД потрібно виписувати податкову накладну і що її потрібно реєструвати в податковій??#help#

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

Gella писав:Брокер сказав, що попередня декларація дає можливість для продажу. Я ж не можу чекати місяць щоб розпочати продаж.#g_cray2#
Чи має право платник ПДВ формувати податковий кредит на підставі тимчасових вантажних митних декларацій (ВМД)?

25.08.2011

Діє з 01.01.2011 Згідно із п. 198.2 ст. 198 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для операцій із ввезення на митну територію України товарів та з постачання послуг нерезидентом на митній території України датою виникнення права на віднесення сум податку до податкового кредиту є дата сплати (нарахування) податку за податковими зобов'язаннями згідно з п. 187.8 ст. 187 ПКУ. Датою виникнення податкових зобов'язань у разі ввезення товарів на митну територію України відповідно до п. 187.8 ст. 187 р. V ПКУ є дата подання митної декларації для митного оформлення. Згідно із п. 198.6 ст. 198 р. V ПКУ не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені податковими накладними або оформлені з порушенням вимог чи не підтверджені митними деклараціями (іншими подібними документами згідно з п. 201.11 ст. 201 ПКУ). Відповідно до ст. 72 Митного кодексу України від 12.12.1991 р. № 1970-XII зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) митне оформлення розпочинається після подання митному органу митної декларації, а також усіх необхідних для здійснення митного контролю та оформлення документів, відомостей щодо товарів i транспортних засобів, які підлягають митному оформленню. Митна декларація подається митному органу, який здійснює митне оформлення, протягом 10 днів з дати доставлення товарів i транспортних засобів у митний орган призначення (ст. 85 МКУ). Згідно зі ст. 82 МКУ, якщо декларант з поважних причин, перелік яких визначається спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи, не може здійснити у повному обсязі декларування товарів i транспортних засобів, які ввозяться на митну територію України, безпосередньо під час переміщення їх через митний кордон України (крім товарів, які переміщуються транзитом через територію України), такі товари можуть бути випущені у вільний обіг у спрощеному порядку після подання митному органу тимчасової чи неповної декларації та під зобов'язання про подання митної декларації, заповненої у звичайному порядку не пізніше ніж через 30 днів з дня випуску товарів у вільний обіг. Порядок застосування тимчасової та неповної декларацій відповідно до митного режиму імпорту (при випуску у вільний обіг) затверджено наказом Держмитслужби України від 30.12.03 №932 зі змінами та доповненнями. Після завершення оформлення тимчасової та неповної декларацій вони беруться на контроль у підрозділі митного органу (ПМО), а їх електронні копії – в Єдиній автоматизованій інформаційній системі Держмитслужби України (ЄАІС Держмитслужби України). Зняття тимчасової чи неповної декларації з контролю в ПМО та ЄАІС Держмитслужби України здійснюється на підставі оформленої вантажної митної декларації (ВМД), у графі 40 якої зазначається номер відповідної тимчасової або неповної декларації. Враховуючи зазначене, датою виникнення права на податковий кредит вважатиметься дата видачі митницею повністю оформленої ВМД та, відповідно, зняття тимчасової чи неповної декларації з контролю в ПМО та ЄАІС Держмитслужби України (за умови дотримання інших вимог щодо формування податкового кредиту).

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

Gella писав:І ще скажіть будь-ласка на підставі ВМД потрібно виписувати податкову накладну і що її потрібно реєструвати в податковій??#help#
Ви нічого не виписуєте і ніде не реєструєте, просто в реєстре ПН робити відповідний запис. Стосовно документу "вхідна податкова накладна" я мала на увазі створення в 1с з метою відображення запису у реєстрі

Gella
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Gella »

Дякую за статтю. але в мене питання в іншому коли в мене буде ВМД чи потрібноїї реєструвати в податковій

Відповісти

Повернутись до “ЗЕД”