Перехід з Єдиного податку на загальну систему
-
СветланаИ
- Высший разум

- Дякував (ла): 651 раз
- Подякували: 179 разів
добрий день, фоп перейшов на загальну систему с 1 січня 2025 року, діяльність вести не планує. За 2024 рік доход складає більше 1 млн. Він повинен був також зраєструватсь платником пдв, але оскільки діяльності не веде, не зробив цього. Якщо він зробить це зараз, чи будуть штрафи?
- Analityk
- Просвещенный

- Подякували: 84 рази
- Контактна інформація:
Интересный вопрос.СветланаИ писав: ↑20 лютого 2025, 10:14добрий день, фоп перейшов на загальну систему с 1 січня 2025 року, діяльність вести не планує. За 2024 рік доход складає більше 1 млн. Він повинен був також зраєструватсь платником пдв, але оскільки діяльності не веде, не зробив цього. Якщо він зробить це зараз, чи будуть штрафи?
ДПС пишут так: "Будь-яка особа, яка підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку, й у випадках та в порядку, передбачених нормами Податкового кодексу, не подала до контролюючого органу реєстраційну заяву, несе відповідальність за ненарахування або несплату податку на додану вартість на рівні зареєстрованого платника без права нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування."
По логике, исходя из вышесказанного, если деятельности не будет, то и штрафовать нечего.
-
СветланаИ
- Высший разум

Получается так. То есть он сейчас зарегистрируется плательщиком ндс, год подает пустые отчеты, и через год его снимут с ндс? Или можно вообще не регистрироваться, если деятельности нет?Analityk писав: ↑20 лютого 2025, 13:06Интересный вопрос.СветланаИ писав: ↑20 лютого 2025, 10:14добрий день, фоп перейшов на загальну систему с 1 січня 2025 року, діяльність вести не планує. За 2024 рік доход складає більше 1 млн. Він повинен був також зраєструватсь платником пдв, але оскільки діяльності не веде, не зробив цього. Якщо він зробить це зараз, чи будуть штрафи?![]()
ДПС пишут так: "Будь-яка особа, яка підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку, й у випадках та в порядку, передбачених нормами Податкового кодексу, не подала до контролюючого органу реєстраційну заяву, несе відповідальність за ненарахування або несплату податку на додану вартість на рівні зареєстрованого платника без права нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування."
По логике, исходя из вышесказанного, если деятельности не будет, то и штрафовать нечего.
-
СветланаИ
- Высший разум

Закрываться не хочет, получается либо зарегистрироваться с опозданием, либо вообще не регистрироваться. Если регистрироваться сейчас, какую указывать Дата досягнення загальної суми оподатковуваних операцій?
- Яков
- Гигант Мысли

- Дякував (ла): 14237 разів
- Подякували: 28077 разів
додаток ЄСВ треба було подати (якщо нема "звільнення" як особи з інвалідністю, або, якщо "пенсіонер", або якщо роботодавець сплачував не менш 1760грн). Можливо, «велика переплата по ЄСВ» виникла через те, що не подавали (коли треба було подавати) додатки з нарахування ЄСВunitydssssddd1 писав: ↑04 січня 2026, 22:24Доброго дня!
1го квітня 2025го я перейшов на загальну систему з єдиної (я був ФОП 3 група)
Також в перших числах квітня подав декларацію за перший квартал як ФОП на 3 групі на єдиній системі все з нулями так як доходу не було,
додаток 1 я не подавав так як ЄСВ не сплачував бо були великі переплати по ЄСВ
ствердження «додаток 1 не добавляв бо доходу не було» не зовсім вірне. Так, якщо на ЗСО не було доходів, то можна не подавати додаток по ЄСВ (або подати з "нулями"); АЛЕ, так само, якщо не було доходів, і ФОП бажає, щоб був стаж, то він подає додаток та вказує нарахування ЄСВ за відповідні місяціunitydssssddd1 писав: ↑04 січня 2026, 22:24на початку 2026 я подав декларацію про майновий стан та доходи річну за 2025 як фоп на загальній, також додаток 1 не добавляв бо доходу не було
Так, за 1 квартал мали подати додаток; річну декларацію для 3гр. подавати не можна.unitydssssddd1 писав: ↑04 січня 2026, 22:24Питання в тому чи потрібно подавати якусь уточнюючу декларацію за 1 квартал 2025го з додатком один
де вписати ЄСВ за 1й квартал? (в першому кварталі Есв я не сплачував так як були великі переплати за ЄСВ і я думав що воно з переплати візьме)
Що робити? Подавати уточнюючу за перший квартал з додатком 1 чи подавати річну як єдинщік і додати додаток 1, алеж я на єдиному до 1го квітня2025го тільки був і воно майбуть не прийме річну декларацію і чи будуть штрафи?

- Яков
- Гигант Мысли

- Яков
- Гигант Мысли

Дека за 1 квартал (з відмиткою в рядку 8.2 + Додаток ЄСВ (з відміткою в рядку 5 "перехід на сплату інших податків і зборів")