Коригування ПН (частина 3️⃣)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
ИринаОД31
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 54 рази
Подякували: 14 разів

Повідомлення ИринаОД31 »

полистала посл 20 стр, не увидела, подскажите в октябре зарегила нн на неплательщика, и сег выяснила что они плательщик НДС, подскажите верен ли алгоритм исправления
региструю новую нн на покупателя октябрем и делаю РК на неплательщика, вопрос : какой код в РК (просто код 103 или что то другое) и дата РК какая? могу ли я сделать ее октябрем? (чтобы НДС не лез)

marina11
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 621 раз
Подякували: 1519 разів

Повідомлення marina11 »

ИринаОД31 писав:
03 грудня 2020, 13:04
полистала посл 20 стр, не увидела, подскажите в октябре зарегила нн на неплательщика, и сег выяснила что они плательщик НДС, подскажите верен ли алгоритм исправления
региструю новую нн на покупателя октябрем и делаю РК на неплательщика, вопрос : какой код в РК (просто код 103 или что то другое) и дата РК какая? могу ли я сделать ее октябрем? (чтобы НДС не лез)
Алгоритм вірний. РК на неплатника має бути зареєстровано протягом 14 днів з дати виписки РК (дата отримання=дата виписки), код 103, тож за жовтень не варто. А ПДВ "лізтиме" у будь-якому разі, так як маєте різні звітні періоди.

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 833 рази
Подякували: 695 разів

Повідомлення Asia Svetlova »

[/quote]
РК на неплатника має бути зареєстровано протягом 14 днів з дати виписки РК (дата отримання=дата виписки),
[/quote]

ПОдскажите пожалуйста, а про 14 дней -это откуда, я какие-то изменения пропустила? Вроде в 19 году в такой же ситуации регила РК 19.06 к НН от 03.05 и проблем не было.
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 398 разів
Подякували: 906 разів

Повідомлення Nelli-Nelli »

Asia Svetlova писав:
03 грудня 2020, 15:03
РК на неплатника має бути зареєстровано протягом 14 днів з дати виписки РК (дата отримання=дата виписки),
[/quote]

ПОдскажите пожалуйста, а про 14 дней -это откуда, я какие-то изменения пропустила? Вроде в 19 году в такой же ситуации регила РК 19.06 к НН от 03.05 и проблем не было.
[/quote]
Так, трохи змінилось в лютому 20. Преславуту електронну систему підкрутили. тепер якщо реєструєш РК на мінус неплатнику ПДВ пізніше аніж 14 днів після виписки ПН, можут блоконути. Хтось додумався приліпити ті РК до повернення товару в гарантійний строк :swoon: . І якщо РК виписана пізніше - то порушення прав кінцевого споживача :stars: Я впевнена , що у Вас, як і в більшості практикуючих бухів, багато виникло питань :o Але це правда :cry:

Діна 1977
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 440 разів
Подякували: 271 раз

Повідомлення Діна 1977 »

Добрий день. Допоможіть будь ласка. Як правильно зробити рк до однієї ПН ? Потрібно змінити назву продавця , номенклатуру, (яка всього на два слова не збігається з актом) і кількість. Сума не міняється. Дякую.

_oksana_
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 70 разів

Повідомлення _oksana_ »

Діна 1977 писав:
10 грудня 2020, 18:01
Добрий день. Допоможіть будь ласка. Як правильно зробити рк до однієї ПН ? Потрібно змінити назву продавця , номенклатуру, (яка всього на два слова не збігається з актом) і кількість. Сума не міняється. Дякую.
Если ИНН правильный, а только название неправильное, то делаете РК с правильным наименованием.В таблице код 104 (изменение номенклатуры) - первая строка с минусом как была ранее, вторая строка правильная. Если же ИНН меняется, то делаете правильную НН и делаете полностью минусовую КНН с кодом 103 на зарегистрированного Покупателя и ищите его, чтобы он зарегистрировал.

Massy
УченикУченик
Дякував (ла): 10 разів

Повідомлення Massy »

Popen писав:
15 червня 2020, 20:03
ju писав:
15 червня 2020, 16:17
Добрый день, коллеги! Кто дважды делал корректировку на одну и ту же НН с одной номенклатурой? Как правильно ее сделать?
Частями возвращаем аванс!
Ваша НН уже имеет вид с учетом всех предыдущих корректировок. Вот с учетом этого и нужно ваять очередной РК.
А ознакомиться с актуальной версией этой НН можно в Кабинете...
А как ознакомиться в кабинете? Я нахожу в кабинете исходную накладную, вижу первую корректировку к ней, а вторую корректировку отклоняет налоговая:
Документ не може бути прийнятий - рядок 2. Причина 102. Значення поля "зміна кількості, об'єму, обсягу"
розрахунку коригування (-9333) повинно дорівнювати значенню поля "Кількість (об'єм, обсяг)" податкової
накладної (0) із знаком "-"
Документ не може бути прийнятий - рядок 2. Причина 102. Значення поля "Обсяги постачання" розрахунку
коригування (-181993.50) повинно дорівнювати значенню поля "Обсяги постачання" податкової накладної
(0.00) із знаком "-"
Я название товара копировала из налоговой, чтобы все совпадало (пробелы и тд). А оно все отклоняет... :dash: Вот эти -9333 - с учетом первой корректировки. Было 9350, вернули 17, осталось 9333 шт. Теперь возвращают 3060 шт. Ставлю -9333, + 6273....Отклоняют. Что не так? У меня уже полная корзина в Медке этих отклоненных... Что делать?

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Massy писав:
14 грудня 2020, 20:55
Popen писав:
15 червня 2020, 20:03
ju писав:
15 червня 2020, 16:17
Добрый день, коллеги! Кто дважды делал корректировку на одну и ту же НН с одной номенклатурой? Как правильно ее сделать?
Частями возвращаем аванс!
Ваша НН уже имеет вид с учетом всех предыдущих корректировок. Вот с учетом этого и нужно ваять очередной РК.
А ознакомиться с актуальной версией этой НН можно в Кабинете...
А как ознакомиться в кабинете? Я нахожу в кабинете исходную накладную, вижу первую корректировку к ней, а вторую корректировку отклоняет налоговая:
Документ не може бути прийнятий - рядок 2. Причина 102. Значення поля "зміна кількості, об'єму, обсягу"
розрахунку коригування (-9333) повинно дорівнювати значенню поля "Кількість (об'єм, обсяг)" податкової
накладної (0) із знаком "-"
Документ не може бути прийнятий - рядок 2. Причина 102. Значення поля "Обсяги постачання" розрахунку
коригування (-181993.50) повинно дорівнювати значенню поля "Обсяги постачання" податкової накладної
(0.00) із знаком "-"
Я название товара копировала из налоговой, чтобы все совпадало (пробелы и тд). А оно все отклоняет... :dash: Вот эти -9333 - с учетом первой корректировки. Было 9350, вернули 17, осталось 9333 шт. Теперь возвращают 3060 шт. Ставлю -9333, + 6273....Отклоняют. Что не так? У меня уже полная корзина в Медке этих отклоненных... Что делать?
Перевіряйтесь в нумерації рядків. Графа 1.2. Десь там помилка .

STO Iryna
Гений
Гений
Дякував (ла): 90 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення STO Iryna »

Уважаемые коллеги, не понимаю с РК, помогите разобраться, а то так зачиталась уже, что не собрать мысли в кучу.
Если у меня РК выписана 30.11, к ПН от 10.11, зарегистрирована она 10.12, я же могу ее взять в деку листопад?

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли

STO Iryna писав:
15 грудня 2020, 12:09
Уважаемые коллеги, не понимаю с РК, помогите разобраться, а то так зачиталась уже, что не собрать мысли в кучу.
Если у меня РК выписана 30.11, к ПН от 10.11, зарегистрирована она 10.12, я же могу ее взять в деку листопад?
Рк зареєстрована в строки відведені для місячної реєстрації :)

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”