Уточненка по НДС.

декларація, уточнення, виправлення помилок
Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1621 раз

Повідомлення Evelina »

Лера+ писав:
Evelina писав:Вам нужно из декларации в УР перенести ПОЛНОСТЬЮ все заполненные строки, не только 10.1.

Спасибо Вам большое! #blush# еше один вопрос-в реестре надо исправлять инн?
если хотите соблюсти процедуру до конца, тогда в текущем реестре за октябрь (если будете УР сейчас подавать) методом сторно (т.е. так же как и в дод.5: неправильная строка с минус, правильная строка с плюс) делаете записи по накладным с неправильными ИНН. только вид документов и для неправильных и для правильных налоговых накладных у Вас будет не "ПН", а "ПНУ". дата - реальная дата выписки НН.

FireNN
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 149 разів

Повідомлення FireNN »

Подавала в сентябре 2012г. самостоятельный УР за август 2012г., где снимала кредит на 220грн и штраф по одной НН поставщика.

В деке по НДС и в ее приложениях необходимо эту НН указывать?#agree# #secret#

Оля-ля
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 496 разів
Подякували: 142 рази

Повідомлення Оля-ля »

Вы же к УР подавали додаток5? Теперь в реестре за сентябрь эту НН показывайте со знаком "-" с кодом ПНУ.

FireNN
Высший разум
Высший разум

Повідомлення FireNN »

Оля-ля писав:Вы же к УР подавали додаток5? Теперь в реестре за сентябрь эту НН показывайте со знаком "-" с кодом ПНУ.
Да подавала УР с дод.1, снимала по расчету корректировки к НН, поэтому сумма 220 стоит в реестре с - и значится как РКУ.
Я хочу знать в деке мне эту сумму нигде не надо указывать?

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

FireNN писав:
Оля-ля писав:Вы же к УР подавали додаток5? Теперь в реестре за сентябрь эту НН показывайте со знаком "-" с кодом ПНУ.
Да подавала УР с дод.1, снимала по расчету корректировки к НН, поэтому сумма 220 стоит в реестре с - и значится как РКУ.
Я хочу знать в деке мне эту сумму нигде не надо указывать?
нигде.Только не понятно что вы корректировали: стр. 10.1 (снятие НК) или стр.16 (снятие РК) ?

FireNN
Высший разум
Высший разум

Повідомлення FireNN »

Popen писав: нигде.Только не понятно что вы корректировали: стр. 10.1 (снятие НК) или стр.16 (снятие РК) ?
Спасибо. Корректировала стр. 10.1, забыла включить РК к налоговой накладной за август. Поэтому в сентябре сдавала самостоятельный УР с дод.1

M@RYN@
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 33 рази
Подякували: 27 разів

Повідомлення M@RYN@ »

Добрый День! Помогите кто может знает. Я пропустила две налоговых накладных в налоговых обязательствах и хочу исправить самостоятельной уточненкой вместе с Прилож. 5. Вопрос: Как я могу показать номера и даты этих пропущеных накладных. Это вообще делается или нет?

Басти
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 737 разів
Подякували: 2025 разів

Повідомлення Басти »

ОПОЗДАВШИН НН

Сайт ГНАУ:
# 2755 Який порядок відображення в податковій декларації з ПДВ податкових накладних, що надійшли із запізненням в інших податкових періодах?

# Коротка відповідь : Податкові накладні, обґрунтовано отримані платником ПДВ протягом 365 календарних днів з дати їх виписки, а для платників які застосовують касовий метод протягом 60 календарних днів з дати оплати отриманих товарів, у періодах, наступних за періодами їх виписки, відображаються у розділі IІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних на дату їх отримання. Податковий кредит, сформований на підставі таких податкових накладних, розшифровується у розділі II додатка 5 "Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)" до податкової декларації з ПДВ із зазначенням періоду виписки податкових накладних і відповідно декларується у рядку 10.1 податкової декларації з ПДВ.

# Повна відповідь : Згідно з п.201.6 ст.201 р.V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) податкова накладна є податковим документом і одночасно відображається у податкових зобов'язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця. Відповідно до п.198.6 ст.198 р. ПКУ не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені податковими накладними або оформлені з порушенням вимог чи не підтверджені митними деклараціями (іншими подібними документами згідно з п.201.11 ст.201 цього Кодексу). У разі якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму ПДВ на підставі отриманих податкових накладних, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів з дати виписки податкової накладної. Згідно з п.198.2 ст.198 р.V ПКУ датою виникнення права платника податку на віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг; дата отримання платником податку товарів/послуг, що підтверджено податковою накладною. Відповідно до пп.9.2 п.9 п.2 Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 №1002 отримані податкові накладні, відображаються у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних датою отримання зазначених документів. Отже, податкові накладні, обґрунтовано отримані платником ПДВ протягом 365 календарних днів з дати їх виписки, а для платників які застосовують касовий метод протягом 60 календарних днів з дати оплати отриманих товарів, у періодах, наступних за періодами їх виписки, відображаються у розділі IІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних на дату їх отримання. Податковий кредит, сформований на підставі таких податкових накладних, розшифровується у розділі II додатка 5 "Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)" до податкової декларації з ПДВ із зазначенням періоду виписки податкових накладних і відповідно декларується у рядку 10.1 податкової декларації з ПДВ.

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

M@RYN@ писав:Добрый День! Помогите кто может знает. Я пропустила две налоговых накладных в налоговых обязательствах и хочу исправить самостоятельной уточненкой вместе с Прилож. 5. Вопрос: Как я могу показать номера и даты этих пропущеных накладных. Это вообще делается или нет?
я на № в такому випадку не звертаю увагу, так як відновити номерацію неможливо. а дата повиина бути правильна - дата виникн ПЗ
ви ж ті ПН включите в поточний реєстр як ПНУ

Izuzumka
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 53 рази
Подякували: 5 разів

Повідомлення Izuzumka »

Добрый2 день! Я совсем запуталась, а надежда только на Вас!

Ситуация следующая: Была отгрузка в марте, в мае был возврат по данной отгрузке. В мае я сдала Декларацию и Додаток 1, в Дод.1 не указала месяц, за который корректировка. Теперь по данным налоговой у меня за отчетный период Март снялись обязательства, контрагент снял кредит за Май. т.е. по общим суммам идем, не идем по месяцам. Как мне исправить эту ситуацию? Спасибо!

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”