код УКТ ЗЕД/ДКПП в налоговой накладной

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
БУХГАЛТЕР_2012
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 422 рази
Подякували: 85 разів

Повідомлення БУХГАЛТЕР_2012 »

Ни у кого нету таких налоговых накладных?

Вик@
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 451 раз
Подякували: 264 рази

Повідомлення Вик@ »

elena_ma писав:Подскажите, пожалуйста. Поставщик дает коды на отечественный сок 10 цифр, могу ли я их продавать с 4-мя цифрами в коде УКТЗЕД?
я думаю, что можете продавать с 4-мя цифрами, т.к. нужно писать НЕ МЕНЬШЕ 4-х

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Вик@ писав:
elena_ma писав:Подскажите, пожалуйста. Поставщик дает коды на отечественный сок 10 цифр, могу ли я их продавать с 4-мя цифрами в коде УКТЗЕД?
Вважаю, що ні. Має бути стільки ж цифр, скільки було вказано постачальником.

alicaalena
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 137 разів
Подякували: 195 разів

Повідомлення alicaalena »

Tasa писав:
Вик@ писав:
Звісно, можна вказувати і 10-значний код, але ніхто не забороняє обмежитися і першими 4-ма цифрами.

Якщо податкова накладна складається на поставку товарів вітчизняного виробництва, тобто не імпортних та не підакцизних, код УКТ ЗЕД може проставлятися не повністю (10 цифр), а тільки перші чотири. Це пряма законодавча норма, яка міститься в останньому реченні підпункту «і» п. 201.1 ПКУ.

Вот было разъяснение Баланс клуба, это конечно не налоговая консультация...
У якому порядку вказувати коди в ПН
Код УКТЗЕД указується в ПН (п. 201.1 ПК, пп. 2 п. 16 Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.15 р. № 1307, далі - Порядок № 1307):
• суцільним порядком без розділових знаків;
• у повному обсязі, тобто на рівні товарної підкатегорії (10 цифр) обов'язково наводиться при постачаннях підакцизних та імпортних товарів;
• у неповному обсязі, але не менш ніж на рівні товарної позиції (перші 4 цифри) при постачаннях українських товарів. Важливо! Якщо при постачанні українських товарів код УКТЗЕД зазначено з більшою кількістю цифр (6, 8, 10), це не є помилкою, оскільки згідно з пп. «і» п. 201.1 ПК платник ПДВ для таких товарів може (але не зобов'язаний) указати код УКТЗЕД із 4 цифр; (думаю наоборот тоже не ошибка)
• на рівні 5 цифр, якщо це умовний код, установлений ДФС.

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

alicaalena писав:
Скрытый текст
Tasa писав:
Вик@ писав: я думаю, что можете продавать с 4-мя цифрами, т.к. нужно писать НЕ МЕНЬШЕ 4-х
Звісно, можна вказувати і 10-значний код, але ніхто не забороняє обмежитися і першими 4-ма цифрами.

Якщо податкова накладна складається на поставку товарів вітчизняного виробництва, тобто не імпортних та не підакцизних, код УКТ ЗЕД може проставлятися не повністю (10 цифр), а тільки перші чотири. Це пряма законодавча норма, яка міститься в останньому реченні підпункту «і» п. 201.1 ПКУ.

Код УКТЗЕД указується в ПН (п. 201.1 ПК, пп. 2 п. 16 Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.15 р. № 1307, далі - Порядок № 1307):
• у повному обсязі, тобто на рівні товарної підкатегорії (10 цифр) обов'язково наводиться при постачаннях підакцизних та імпортних товарів;
• у неповному обсязі, але не менш ніж на рівні товарної позиції (перші 4 цифри) при постачаннях українських товарів. Важливо! Якщо при постачанні українських товарів код УКТЗЕД зазначено з більшою кількістю цифр (6, 8, 10), це не є помилкою, оскільки згідно з пп. «і» п. 201.1 ПК платник ПДВ для таких товарів може (але не зобов'язаний) указати код УКТЗЕД із 4 цифр; (думаю наоборот тоже не ошибка)

До чого ця консультація ? Я говорю про позицію податківців про збереження кодів УКТ ЗЕД по всьому ланцюгу постачання ...
Ви ж не будете, отримавши товар з 10-значним кодом (вітчизняний), продавати його з 4-Ма ?
Вопрошант запитував саме про цей випадок, якщо я правильно зрозуміла.

БУХГАЛТЕР_2012
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 422 рази
Подякували: 85 разів

Повідомлення БУХГАЛТЕР_2012 »

Обратите внимание пожалуста на мой вопрос, спасиба.

alicaalena
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 137 разів
Подякували: 195 разів

Повідомлення alicaalena »

Tasa писав:
alicaalena писав:
Скрытый текст
Tasa писав:

Ната911119
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення Ната911119 »

Tasa писав:
Вик@ писав:
я вважаю, що це не помилка,якщо Ви продаєте вітчизняний товар, адже в п.п. "і" п.201.10 чітко вказано: і) код товару згідно з УКТ ЗЕД, для послуг - код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг; платники податків, крім випадків постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, мають право зазначати код товару згідно з УКТ ЗЕД або код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг неповністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду.

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Tasa писав:
alicaalena писав:
Скрытый текст
Tasa писав: Вважаю, що ні. Має бути стільки ж цифр, скільки було вказано постачальником.

До чого ця консультація ? Я говорю про позицію податківців про збереження кодів УКТ ЗЕД по всьому ланцюгу постачання ...
Ви ж не будете, отримавши товар з 10-значним кодом (вітчизняний), продавати його з 4-Ма ?
Вопрошант запитував саме про цей випадок, якщо я правильно зрозуміла.
Тяжело сказать какая позиція податківців про збереження кодів УКТ ЗЕД по ВСЬОМУ ланцюгу постачання ... У меня появились НН, которые регистрируются с ошибкой (понимаю так, что после тестового режима их будут блокировать). Так вот в этих НН отечественный товар с 10 знаками в УКТ ЗЕД, А в квитанции 1 к такой НН мне пишут, ПОМИЛКА: виявлено невідповіднысть обсягів постачання обсягам придбання по товарам згідно УКТ ЗЕД и указываются первые 4 знака этого кода, хотя в НН их 10.

Лариса0203
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 26 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення Лариса0203 »

Подскажите, пожалуйста. Код УКТ ЗЕД - Комісійна винагорода.? Спасибо!

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”