Грядуть нові реформи

Обговорюємо законопроекти та інші новини
Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

@Лиса писав:
Люлик писав:
Света 239 писав:По этому закону, если ты на ЕН - то нельзя всем (или есть исключение) работоть с нерезидентами? Это кошмар. Мы международные перевозчики и в осномном заказчики - нерезиденты.
что говорить о работе с не резидентами, если хотят запретить ЕН работать с юриками. А без юриков просто не реально...., те же закупки #hunter#
а я вот второй раз перечитала и не нашла, что нельзя работать с юриками, может не те статьи читаю??
не корректно написала
фізичних осіб – підприємців, які ведуть господарську діяльність з юридичними особами та одночасно перебувають з ними у трудових відносинах;

@Nika@
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 959 разів
Подякували: 1175 разів

Повідомлення @Nika@ »

По поводу запрета ВЭД для единщиков. Из обсуждения этой темы на Бухфоруме:

"Сообщение hela » Сегодня, 12:08
Я в ступоре. Из фейсбука Тараса Козака, одного из соавторов. И если я правильно разбираюсь в фейсбуке, подписано 11 членами авторского коллектива, включая Южанину.

Цього вечора зацікавлені громадяни вичитали, що в ліберальному проекті реформи податкової системи від Комітету є зовсім неліберальна норма про заборону ЗЕД (зовнішньоекономічної діяльності) для спрощенців.
На етапі розробки Концепції ми намагалися закрити "дірки", щоб великі компанії не використовували спрощенців для уникнення оподаткування. Але ці запобіжники ніяким чином не мали ускладнити життя малим підприємцям.
І ось, норма про заборону ЗЕД з'являється в зареєстрованому проекті.
В авторському колективі пробуємо знайти хто ж це написав‬.
Врешті-решт, опитавши всіх співавторів, з'ясували: ніхто цього не пропонував, не писав і більш того - ніхто не згоден з цією нормою.
Завтра буде розслідування, але попередній висновок: мабуть є сили, які не хочуть ухвалення нашого проекту. Оскільки документ майже на півтисячі сторінок, і працювало над ним два десятки людей, все проконтролювати не змогли."

Я тоже в ступоре. Одни не видят, что подают, другие не видят, за что голосуют... #wall#

Kas
Гений
Гений
Дякував (ла): 80 разів
Подякували: 39 разів

Повідомлення Kas »

Новости публикуются на языке оригинала

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації». Зміни, які пропонують унести депутати, не оминули й ПДВ-штрафів за ст. 1201 ПКУ.

По-перше, депутати пропонують підвищити розмір штрафу за відсутність реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН до 100% від суми ПДВ у такому документі.

По-друге, народні обранці хочуть увести штрафи за допущення помилок в обов’язкових реквізитах податкової накладної.

Так, допущення продавцем товарів/послуг помилок під час зазначення обов’язкових реквізитів податкової накладної, передбачених п. 201.1 ПКУ, виявлених контролюючим органом за результатами документальної позапланової виїзної перевірки, проведеної за заявою покупця, тягне за собою накладення на продавця штрафу в розмірі 170 грн і зобов’язання виправити такі помилки.

Невиконання після спливу строку, установленого проектним п. 56.3 ПКУ (10 днів), узгодженого податкового повідомлення-рішення про виправлення продавцем зазначених вище помилок тягне за собою накладення на такого платника податку штрафу в розмірі:

10% від суми ПДВ, зазначеної в такій податковій накладній, — у разі невиправлення помилок протягом 15 к.дн.;
20% — у разі невиправлення помилок від 16 до 30 к.дн.;
30% — у разі невиправлення помилок від 31 до 60 к.дн.;
40% — у разі невиправлення помилок від 61 до 90 к.дн.;
50% — у разі невиправлення помилок від 91 до 120 к.дн.;
60% — у разі невиправлення помилок від 121 до 150 к.дн.;
70% — у разі невиправлення помилок від 151 до 180 к.дн.;
100% — у разі невиправлення помилок після спливу 181 к.дн.

Света 239
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 221 раз
Подякували: 311 разів

Повідомлення Света 239 »

@Nika@ писав:
Я тоже в ступоре. Одни не видят, что подают, другие не видят, за что голосуют... #wall#
Нам за такое штраф не хилый, а они разберутся и польчиком сделают "Ну-ну" Смена власти ни к чему не привела. Обидно.

Oska1302
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 403 рази
Подякували: 326 разів

Повідомлення Oska1302 »

Kas писав:
Так, допущення продавцем товарів/послуг помилок під час зазначення обов’язкових реквізитів податкової накладної, передбачених п. 201.1 ПКУ, виявлених контролюючим органом за результатами документальної позапланової виїзної перевірки, проведеної за заявою покупця, тягне за собою накладення на продавця штрафу в розмірі 170 грн і зобов’язання виправити такі помилки.

Мда, штраф можно и на ровном месте влепить...У меня есть кадры, которым даешь НН на проверку - говорят все ОК, а когда уже зарегистрируешь начинается "ой, а мы не досмотрели"

@Лиса
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 413 разів
Подякували: 346 разів

Повідомлення @Лиса »

Люлик писав:
@Лиса писав:
Люлик писав: что говорить о работе с не резидентами, если хотят запретить ЕН работать с юриками. А без юриков просто не реально...., те же закупки #hunter#
а я вот второй раз перечитала и не нашла, что нельзя работать с юриками, может не те статьи читаю??
не корректно написала
фізичних осіб – підприємців, які ведуть господарську діяльність з юридичними особами та одночасно перебувають з ними у трудових відносинах;
я так поняла, что это работать наемным и работать как ФОП с работодателям нельзя

@Лиса
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 413 разів
Подякували: 346 разів

Повідомлення @Лиса »

@Nika@ писав:По поводу запрета ВЭД для единщиков. Из обсуждения этой темы на Бухфоруме:

"Сообщение hela » Сегодня, 12:08
Я в ступоре. Из фейсбука Тараса Козака, одного из соавторов. И если я правильно разбираюсь в фейсбуке, подписано 11 членами авторского коллектива, включая Южанину.

Цього вечора зацікавлені громадяни вичитали, що в ліберальному проекті реформи податкової системи від Комітету є зовсім неліберальна норма про заборону ЗЕД (зовнішньоекономічної діяльності) для спрощенців.
На етапі розробки Концепції ми намагалися закрити "дірки", щоб великі компанії не використовували спрощенців для уникнення оподаткування. Але ці запобіжники ніяким чином не мали ускладнити життя малим підприємцям.
І ось, норма про заборону ЗЕД з'являється в зареєстрованому проекті.
В авторському колективі пробуємо знайти хто ж це написав‬.
Врешті-решт, опитавши всіх співавторів, з'ясували: ніхто цього не пропонував, не писав і більш того - ніхто не згоден з цією нормою.
Завтра буде розслідування, але попередній висновок: мабуть є сили, які не хочуть ухвалення нашого проекту. Оскільки документ майже на півтисячі сторінок, і працювало над ним два десятки людей, все проконтролювати не змогли."

Будем надеяться, что они откроют глаза прочитают и отменят, но надо уже ухо востро держать и продумывать варианты

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14223 рази
Подякували: 28051 раз

Повідомлення Яков »

@Лиса писав:
Люлик писав:
@Лиса писав:а я вот второй раз перечитала и не нашла, что нельзя работать с юриками, может не те статьи читаю??
не корректно написала
я так поняла, что это работать наемным и работать как ФОП с работодателям нельзя
Подобные "запреты" в виде разъяснений фискалов попадались давно, но касалось это, на примере:
ФОПу-парикмахеру нельзя быть наёмным работником-парикмахером, а, например, уборщицей - можно; или ФОП, зарегистрированный как оказывающий услуги стоматолога не может быть наёмным работником именно стоматологом, а наёмным работником-парикмахером, или продавцом - может. И т.д. сейчас они это хотят из "разъяснений" перенести в НКУ. Я, правда, не читал, но фразу "фізичних осіб – підприємців, які ведуть господарську діяльність з юридичними особами та одночасно перебувають з ними у трудових відносинах" (если там только это написано и читать дословно) я понимаю так:
1. этот "запрет" не касается фізичних осіб – підприємців, які ведуть господарську діяльність з физичними особами та одночасно перебувають з ними у трудових відносинах (т.е. ФО-П+ФО-П);
2. этот "запрет" не касается фізичних осіб – підприємців, які не ведуть господарську діяльність з физичними та юридичними особами та одночасно перебувають з ними у трудових відносинах (т.е. ФО-П, который не ведёт хозяйственную деятельность может быть работником);
3. этот "запрет" не касается фізичних осіб – підприємців, які ведуть, или не ведуть господарську діяльність з физичними та юридичними особами та одночасно перебувають не з ними у трудових відносинах (т.е. ФО-П, независимо от того ведёт он, или не ведёт хозяйственную деятельность может быть работником при условии, что его предпринимательская деятельность не связана конкретно с данным работодателем. Другими словами, предприниматель Иванов не может быть работником ООО "Ромашка" или ФОПа Петрова, если он с ними ведёт свою хозяйственную деятельность. И может быть работником ООО "Счастье" или ФОПа Сидорова, если он с ними никак не связан по своей хоз.деятельности).
Зображення

Любослава
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 11443 рази
Подякували: 8955 разів

Повідомлення Любослава »

Совет предпринимателей поддержал в целом парламентский проект Налогового кодекса
Нарекания на то, что предложенная в законопроекте № 3357 система формирования упрощенцев по группам плательщиков
убьет весь МСБ, госпожа Южанина назвала «провокацией».
«Наш вариант направлен на сохранение упрощенной системы для настоящих упрощенцев.
Все знают, что 3-я группа – это своеобразная украинская гавань для оптимизации. Это очень плохо.
В 3-й группе есть, те кто на самом деле работает.

Действующий принцип отнесения в 3-ю группу – годовой доход в 20 млн грн – это неоправданный большой объем.
Предложенный в нашем проекте принцип отнесения в 3-ю группу годовой – доход в 5 млн грн,
как мы выяснили в ходе опросов и исследований, приемлем для 99% всех физлиц – субъектов упрощенной системы
http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=279595

Снежынка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 570 разів
Подякували: 83 рази

Повідомлення Снежынка »

Доброго вечора!!!
Прочитала цей лист ЛИСТ від 22.10.2015 р. N 22297/6/99-99-17-03-03-15,
але так і незрозуміла ,як це буде примінятасися на практиці
Може хтось наведе приклади зрозумілі ?

Бо я так поняла, що якщо в мене у видатковій вказана знижка, то п-сто повино стягнути за фіз. особи 15% ПДФО, і перерахувати в бюджет. Чи як?

Відповісти

Повернутись до “Новини законодавства”