і ще як правильно розібратися з проводками по цій операції, якщо я рк виписувати не будуInna Medvetska писав:гроші повертатися не будуть однозначно, так як це постійний покупець, то він нам платить на основі договора поставки.ArinaArina писав:Вы определитесь с деньгами, которые покупатель заплатил за возвращенный товар. Вы их будете возвращать? Если да - то при возврате денег выпишите РК. Если эти деньги пойдут в счет последующих поставок, то необходимо письмо от покупателя или соглашение о том, что оплату за то-то перенести как оплату за это. Если это еще не отгруженный товар, то при отгрузке делаете нулевой РК - отминусовываете тот товар, который возвращался и вписываете на эту сумму другой товар.Inna Medvetska писав:Як краще поступити:
31.10.14 покупець нам заплатив передоплату в сумі 38000 грн, була виписана ПН.
весь листопад відвантажувався товар по цій передоплаті і + ще товар з відстрочкою. 3.12 покупець погасив борг і знов заплатив передоплату 50000 грн і знов виписана ПН. до сьогодні у нас нічого не купував.
а сьогодні повернув товар, куплений 3.11.
от я тепер думаю: виписувати йому рк і нову податкову чи нічого не виписувати зовсім щоб не путатися потім з цим пдв і не занизити собі випадково пз.
покупець сказав, робіть як вам зручно.
я то і розумію, що перший варіант правильний, але документи в нас виписують менеджери і в мене не завжди є можливість контролю, а потім дуже тяжко виправляти
тому поки виписувати нічого не буду, а там видно буде
бо програма мані робить сторно проводку Дт 704 кт 6432 на суму пдв.
але ж то мінусувати фактично нічого.
бо щось я зовсім туплю уже