Витяг з реєстру платників ЄП

Розділ XIV ПКУ
Vlad-d
УченикУченик
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Vlad-d »

Дуже вдячний Вам за відповідь.

1. Перевірив на сайті https://usr.minjust.gov.ua/ там нова назва міста.
2. РРО не використовую і не планую. Всі розрахунки тільки безготівка, а останні мабуть 2 роки працюю тільки з фоп та юрособами.

А що Ви скажете стосовно цих моїх запитань:
"Чим більше намагаюсь з цим розібратись тим більше виникає питань.
4. Для того щоб змінити адресу реєстрації, адресу провадження діяльності, кведи, потрібно подавати три окремих заяви? Чи можна все зробити однією заявою?
В кабінеті платника податків бачу інформацію що в мене є податковий борг з 2021 року, ЗЕМЕЛЬНИЙ ПОДАТОК З ФIЗИЧНИХ ОСIБ ( сума боргу з 2021 року не змінюється), але в мене ні коли не було у власності земельних ділянок.
5. Чи може цей борг стати проблемою при поданні заяви на зміни в реєстрі платників єдиного податку? І що мені з цим робити?"

Vlad-d
УченикУченик

Повідомлення Vlad-d »

Доброго дня.
Прошу допомогти ще раз.

Що я зробив:
1.Отримав платний витяг на сайті мінюсту.
Там зазначено:
Місцезнаходження фізичної особи - підприємця:
Україна, 49000, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ
..., будинок хх, квартира хх
(тобто назва міста нова, назва району не вказана, я в свою чергу заяву на зміну назви міста на нову не подавав)

2.Подав заяву на застосування спрощеної системи оподаткування з відміткою "зміни" та проставив галочки в рядках:
- зміна видів господарської діяльності
- зміна податкової адреси
- зміна місця провадження господарської діяльності
При заповненні заяви податкова адреса підтягнулася автоматично: Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ
..., будинок хх, квартира хх
А місце провадження діяльності написав: код КОАТУУ Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ
...., будинок хх, квартира хх (індекс)
(обидві адреси співпадають і завжди співпадали)

Зачекав майже два тижні і сьогодні отримав витяг з реєстру платників єдиного податку, де маю таку картину:
1. Коди квед всі додались.
2. Місце провадження діяльності таке як я вказав в заяві (Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ
...., будинок хх, квартира хх (індекс))
3. Податкова адреса лишилась як раніше зі старою назвою міста, старою назвою району.

Це нормально?
Ці дві адреси в принципі одне і теж, тільки назви до перейменування та після перейменування.
Востаннє редагувалось 09 квітня 2025, 12:59 користувачем Vlad-d, всього редагувалось 1 раз.

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14220 разів
Подякували: 28050 разів

Повідомлення Яков »

Vlad-d писав:
02 квітня 2025, 14:54
Доброго дня.
Прошу допомогти ще раз.
Що я зробив:
1.Отримав платний витяг на сайті мінюсту.
Там зазначено:
Місцезнаходження фізичної особи - підприємця:
Україна, 49000, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ
Р...А, будинок хх, квартира хх
(тобто назва міста нова, назва району не вказана, я в свою чергу заяву на зміну назви міста на нову не подавав)

2.Подав заяву на застосування спрощеної системи оподаткування з відміткою "зміни" та проставив галочки в рядках:
- зміна видів господарської діяльності
- зміна податкової адреси
- зміна місця провадження господарської діяльності
При заповненні заяви податкова адреса підтягнулася автоматично: Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ
Р...А, будинок хх, квартира хх
А місце провадження діяльності написав: код КОАТУУ Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ
Р...А, будинок хх, квартира хх (індекс)
(обидві адреси співпадають і завжди співпадали)

Зачекав майже два тижні і сьогодні отримав витяг з реєстру платників єдиного податку, де маю таку картину:
1. Коди квед всі додались.
2. Місце провадження діяльності таке як я вказав в заяві (Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ
Р...А, будинок хх, квартира хх (індекс))
3. Податкова адреса лишилась як раніше зі старою назвою міста, старою назвою району.

Це нормально?
Ці дві адреси в принципі одне і теж, тільки назви до перейменування та після перейменування.
В ЕК в "Облікові дані платника" яка Адреса вказана (з новою назвою, чи старою)? Має бути нова назва (якщо в ЄДР нова). Але, якщо стара — дзвонить в відділ ДПС, що займається обліком та реєстрацією ФОПів
Якщо нова — дзвонить в відділ ДПС, що займається внесеннем змін по ЄП ФОПів, щоб виправили помилку
Зображення

Vlad-d
УченикУченик

Повідомлення Vlad-d »

Дякую Вам за відповідь.

1.
В ЕК в "Облікові дані платника" яка Адреса вказана (з новою назвою, чи старою)?" Має бути нова назва (якщо в ЄДР нова).
В ЕК в "Облікові дані платника" вказана адреса зі старими назвами. (у витягу з ЄДРПОУ нова назва)
скажу більше в "ЕК громадян" нова назва. (адреса реєстрації)

2.
Але, якщо стара — дзвонить в відділ ДПС, що займається обліком та реєстрацією ФОПів
Якщо нова — дзвонить в відділ ДПС, що займається внесеннем змін по ЄП ФОПів, щоб виправили помилку"
де мені брати ці телефони?

І чи можна полишити все так як є?
Чи можливі наслідки?

Наталія Солило
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення Наталія Солило »

Нажаль, наслідки можуть бути, бо на вас є обов'язок повідомити фіскальний орган про зміни, які у вас відбувались для цього є 10 днів від моменту змін.
Якщо ви змінили адресу,КВЕД, тощо, а зробили ви це через якийсь держорган чи нотаріуса, то відтоді мали б подати Заяву про застосування спрощеної сис....з позначкою "зміни" і вказати вашу актуальну адресу. І ви й контролюєте, яку саме інформацію "оновлює" податкова в електронному кабінеті. Чи є ваша актуальна там адреса, КВЕДи і якщо все фіскалами грамотно внесено подаєте запит на новий витяг з реєстру платників єдиного податку (достатньо електронного).
Щодо земельного податку, тут ви повинні дізнатись в телефонному режимі, чому і як утворився борг.
Заборгованість є основною причиною відмови внести зміни та й взагалі перебувати на спрощеній системі

Vlad-d
УченикУченик

Повідомлення Vlad-d »

Наталія Солило писав:
09 квітня 2025, 12:14
Нажаль, наслідки можуть бути, бо на вас є обов'язок повідомити фіскальний орган про зміни, які у вас відбувались для цього є 10 днів від моменту змін.
Якщо ви змінили адресу,КВЕД, тощо, а зробили ви це через якийсь держорган чи нотаріуса, то відтоді мали б подати Заяву про застосування спрощеної сис....з позначкою "зміни" і вказати вашу актуальну адресу. І ви й контролюєте, яку саме інформацію "оновлює" податкова в електронному кабінеті. Чи є ваша актуальна там адреса, КВЕДи і якщо все фіскалами грамотно внесено подаєте запит на новий витяг з реєстру платників єдиного податку (достатньо електронного).
Щодо земельного податку, тут ви повинні дізнатись в телефонному режимі, чому і як утворився борг.
Заборгованість є основною причиною відмови внести зміни та й взагалі перебувати на спрощеній системі
Дякую за відповідь.

В тому і справа що з 2012 року ні куди ні яких змін не подавав.
Останні зміни що я подавав до ЄДР це зміна кведів на квед2010. і тоді ж була остання заява на застосування спрощеної системи, на зміни КВЕДів в реєстрі платників єдиного податку (отримав свідоцтво ЄП).

І ось в 2025 році я вирішив отримати витяг реєстру платників єдиного податку а там:
1. кведів нема
2. адреси провадження нема (тільки код КОАТУУ)
3.адреса реєстрації зі старими назвами Міста та району.

У витягу з ЄДР (від березня 2025) зараз нова назва міста, я на зміну назви міста в ЄДР не подавав і коли там назва змінилась я навіть не здогадуюсь.

Зараз після подачі заяви на застосування спрощеної системи (зміни по трьох пунктах, кведи, адреса реєстрації та адреса провадження діяльності) отримав витяг:
1. кведи з'явились у витягу
2. адреса провадження з'явилася
3. адреса реєстрації залишилась зі старою назвою міста та району.

Крім того в електронному кабінеті платника
у вкладці "ЕК для громадян" - Нові назви міста та району
у вкладці "Облікові данні платника" - Старі назви міста та району
При заповненні декларації, запиту на витяг автоматично підтягується адреса реєстрації з новою назвою міста і новою назвою району.

Вже голова пухне від цього всього, що робить, куди звертатись?
P.S. нова стара назва міста та району - результат перейменувань. Фізично адреса в мене не змінювалась.

Оля-ля777
Гений
Гений
Дякував (ла): 123 рази
Подякували: 216 разів

Повідомлення Оля-ля777 »

Спойлер
Vlad-d писав:
09 квітня 2025, 12:58
Наталія Солило писав:
09 квітня 2025, 12:14
Дякую за відповідь.

В тому і справа що з 2012 року ні куди ні яких змін не подавав.
Останні зміни що я подавав до ЄДР це зміна кведів на квед2010. і тоді ж була остання заява на застосування спрощеної системи, на зміни КВЕДів в реєстрі платників єдиного податку (отримав свідоцтво ЄП).

І ось в 2025 році я вирішив отримати витяг реєстру платників єдиного податку а там:
1. кведів нема
2. адреси провадження нема (тільки код КОАТУУ)
3.адреса реєстрації зі старими назвами Міста та району.

У витягу з ЄДР (від березня 2025) зараз нова назва міста, я на зміну назви міста в ЄДР не подавав і коли там назва змінилась я навіть не здогадуюсь.

Зараз після подачі заяви на застосування спрощеної системи (зміни по трьох пунктах, кведи, адреса реєстрації та адреса провадження діяльності) отримав витяг:
1. кведи з'явились у витягу
2. адреса провадження з'явилася
3. адреса реєстрації залишилась зі старою назвою міста та району.

Крім того в електронному кабінеті платника
у вкладці "ЕК для громадян" - Нові назви міста та району
у вкладці "Облікові данні платника" - Старі назви міста та району
При заповненні декларації, запиту на витяг автоматично підтягується адреса реєстрації з новою назвою міста і новою назвою району.

Вже голова пухне від цього всього, що робить, куди звертатись?
P.S. нова стара назва міста та району - результат перейменувань. Фізично адреса в мене не змінювалась.
Облікові данні платника підтягується з ЄДР. Через Дію змініть адресу.

Vlad-d
УченикУченик

Повідомлення Vlad-d »

Оля-ля777 писав:
10 квітня 2025, 11:22
Через Дію змініть адресу.
Навіть незважаючи на те що у витягу з ЄДР і так вже нова назва міста? Що це дасть?

Оля-ля777
Гений
Гений
Дякував (ла): 123 рази
Подякували: 216 разів

Повідомлення Оля-ля777 »

Vlad-d писав:
10 квітня 2025, 12:16
Оля-ля777 писав:
10 квітня 2025, 11:22
Через Дію змініть адресу.
Навіть незважаючи на те що у витягу з ЄДР і так вже нова назва міста? Що це дасть?
Думаю, що так. Якщо адресу не вдасться змінити, додайте якийсь КВЕД або змініть електронну пошту або номер телефону, це дасть відправку ще раз до податкової вірної інформації про вас.

Відповісти

Повернутись до “Спрощена система оподаткування”