=Налоговая накладная=

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Ольга24
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 270 разів
Подякували: 349 разів

Повідомлення Ольга24 »

Ірця писав:
Ольга24 писав:
lilinet писав:Добрий день підскажіть чи потрібно реєструвати ПН виписану з кодом 07 експорт за межі митної території України. В листі ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ ЛИСТ від 17.02.2015 р. № 5292/7/99-99-19-03-02-17
За операціями з постачання товарів/послуг, що не є об’єктом оподаткування, або місце постачання яких визначено за межами митної території України, податкові накладні не складаються.. Тобто реєструвати в ЄДРПН не потрібно правильно.
Я выписываю и регистрирую все налоговые накладные на экспорт с причиной 07.
З 01.02.2015 обов’язковій реєстрації в ЄРПН підлягають всі податкові накладні та розрахунки коригування до них, складені починаючи з 01.02.2015, в тому числі податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування, а також податкові накладні, що не надаються покупцю, незалежно від суми ПДВ, вказаній в такій податковій накладній.
З порядка заповнення податкової накладної
"У разі здійснення операцій з вивезення товарів за межі митної території України у рядку "Особа (платник податку) - покупець" зазначається найменування (П. І. Б.) нерезидента, у рядку "Місцезнаходження (податкова адреса) покупця" зазначається країна, в якій зареєстрований покупець (нерезидент), а у рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" відображається умовний ІПН "300000000000". "
Вопрос в связи с экспортом.

1. Дата возникновения обязательства? Дата пересечение границы, которая указана в ГТД?
2. База налогообложения НДС (в гривнах) по нулевой ставке по какому курсу считаете, если была предоплата от покупателя?
1. Дата по пересечению границы не из ГТД, а брокер должен Вам скинуть "підтвердження про перетин кордону". Там будет указана дата.

2. В налоговой накладной сумма из ГТД (и курс из ГТД).

Налоговую накладную выписываете по дате пересечения границы, а сумму в НН забиваете из ГТД , т.е. по курсу на момент оформления ГТД из ГТД.
Учет в 1С(по бух.учету) по курсу даты предоплаты.

Анни
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 2708 разів
Подякували: 675 разів

Повідомлення Анни »

Только что получила зарегистрированную НН с Видом договора "Договір-заявка".... вот думаю, если принять, могут потом не признать НК?
ей-богу нет сил уже на выяснения, такое впечатление, что люди впервые выписывали НН...
я новым заказчикам отправляю сначала на согласование, а потом уже без согласования следующие.... и у поставщиков также прошу, но вот некоторые спешат...

karmen2011
Гений
Гений
Дякував (ла): 676 разів
Подякували: 178 разів

Повідомлення karmen2011 »

Подскажите пожалуйста .обратила внимание на то .что если НН присылает контрагент -она с печатью ЕЦП.а если приходит из реестра ЕРНН то без
печати ЕЦП .это вообще играет какую то роль печать на НН .и как стогда сделать .чтобы они все были с печатью..

Financier
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 617 разів
Подякували: 1104 рази

Повідомлення Financier »

karmen2011, я думаю, что это не играет никакой роли. Получая НН из ЕРНН Вы уже гарантированно знаете, что она зарегистрирована. Зачем Вам там еще печать ЕЦП? А когда получаете от контрагента, то она приходит с квитанцией о регистрации и обозримым ЕЦП. Сверить подписанта и ФИО должностного лица выписавшего НН можно в квитанции, или табличной части реестра первичных документов.

Financier
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 617 разів
Подякували: 1104 рази

Повідомлення Financier »

Анни писав:Только что получила зарегистрированную НН с Видом договора "Договір-заявка".... вот думаю, если принять, могут потом не признать НК?
ей-богу нет сил уже на выяснения, такое впечатление, что люди впервые выписывали НН...
я новым заказчикам отправляю сначала на согласование, а потом уже без согласования следующие.... и у поставщиков также прошу, но вот некоторые спешат...
У меня такие же траблы с моим наименованием в НН. Мне поставщики присылают НН с наименованием контрагента сокращенно. Себя они не поленились написать полностью #g_haha# Я попросила всех в письменном виде в следующем месяце такого уже не допускать. Некоторым позвонила.

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

Реєстрація в ЄРПН розрахунків коригування
http://golovbukh.ua/news/reyestratsija_ ... vannja_20/

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс, підкатегорія 101.20

У разі коли після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, складеному в порядку, встановленому для податкових накладних, та зареєстрованому в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН) (п. 192.1 Податкового кодексу України; ПК).

Якщо платник податку після 1 січня 2015 року складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, складеної до 1 січня 2015 року, на суму податку на додану вартість, що не перевищувала 10 тис. грн. та не підлягала реєстрації в ЄРПН, і сума податку після проведення коригування не досягає обсягу 10 тис. грн., то такі розрахунок коригування та податкова накладна реєстрації в ЄРПН не підлягають. При цьому такий розрахунок коригування може бути складено платником податку у паперовій формі та включено до податкової декларації з податку на додану вартість за звітний період, на який припадає дата складання розрахунку коригування. Такий розрахунок коригування, складений у паперовій формі, може бути включений покупцем до складу податкового кредиту відповідного звітного періоду.

У разі якщо платник податку після 1 січня 2015 року до податкової накладної, складеної до 1 січня 2015 року, на суму податку на додану вартість, що не перевищувала 10 тис. грн. та не підлягала реєстрації в ЄРПН, складає розрахунок коригування, і сума податку після проведення коригування перевищує обсяг в 10 тис. грн., то такі розрахунок коригування та податкова накладна підлягають реєстрації в ЄРПН. При цьому в ЄРПН спочатку реєструється податкова накладна, а після неї розрахунок коригування, який складається в електронній формі.

Розрахунки коригування, складені після 1 січня 2015 року до податкової накладної, складеної до 1 січня 2015 року, у випадках якщо вони підлягають реєстрації в ЄРПН, реєструються в ЄРПН постачальником, а не покупцем, незалежно від того, збільшується чи зменшується сума операції в результаті коригування.

Denis@@@
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 922 рази
Подякували: 109 разів

Повідомлення Denis@@@ »

Добрый день. Как быть - кассир ошибся и выбил два Z-отчета в один день. Сколько в этом случае выписать итоговых НН? Одну на вся сумму или две на два отчета?

Бухгалтер1С,8,2
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Бухгалтер1С,8,2 »

Добрый день помогите!!! Я случайно зарегистрировала свои налоговые накладные без указания в номере своей филии. Как мне теперь быть? Думаю сделать РК на 0,00 (суму указать+ и -) а в номере РК указать филию. Будет ли это правильно.

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

Бухгалтер1С,8,2 писав:Добрый день помогите!!! Я случайно зарегистрировала свои налоговые накладные без указания в номере своей филии. Как мне теперь быть? Думаю сделать РК на 0,00 (суму указать+ и -) а в номере РК указать филию. Будет ли это правильно.
ЛИСТ ДФС УКРАЇНИ ВІД 17.02.2015 Р. № 5292/7/99-99-19-03-02-17
ПОМИЛКА, ДОПУЩЕНА В НОМЕРІ ЧИ ДАТІ ПОДАТКОВОЇ НАКЛАДНОЇ, НЕ МОЖЕ БУТИ ВИПРАВЛЕНА ШЛЯХОМ ПОДАННЯ РОЗРАХУНКУ КОРИГУВАННЯ
думаю, что РК на минус и новая НН

Бухгалтер1С,8,2
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Бухгалтер1С,8,2 »

Их 35 шт.

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”