обмен электронными накладными

Подання звітності в електронному вигляді
opz
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 912 разів

Повідомлення opz »

SONATA_Official писав:
Dema писав:SONATA_Official подскажите пожалуйста по порядку, как мне через сонату получить н/н от поставщика?
они мне должны выслать её на эл.адрес? я его от туда "вытащить" и загрузить в сонату?
потом что?
(у меня демо версия и бесплатные ключи. у поставщиков в основном Медок)
Так, ваш контрагент повинен відправити підписану ЕЦП накладну вам на поштову скриньку. Соната сама завантажить та розшифрує таку накладну, якщо вона сформована згідно відкритого формату XML з коректно накладеними підписами, або без підписів. Відправка накладних контрагентам і прийом накладних від контрагентів в Сонаті доступні без ліцензії, тобто безкоштовно.

Коли я кажу про відкритий формат, я маю на увазі XML-файл у форматі ДФСУ та підписи накладені у форматі P7S. В такому форматі накладні можуть підписувати Користувач ЦСК, Арт Звіт-Плюс та Соната. В якому форматі накладні виванатажуються з Медок-Онлайн я не знаю. Якщо це точно такий відкритий формат, значить Соната зможе імпортувати дані накладні.
подскажите, возможен обмен НН в открытом формате между АйФмном и Сонатой?

Спеціаліст M.E.Doc ГК ІС
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 164 рази
Подякували: 904 рази

Повідомлення Спеціаліст M.E.Doc ГК ІС »

SONATA_Official писав:
Dema писав:SONATA_Official подскажите пожалуйста по порядку, как мне через сонату получить н/н от поставщика?
они мне должны выслать её на эл.адрес? я его от туда "вытащить" и загрузить в сонату?
потом что?
(у меня демо версия и бесплатные ключи. у поставщиков в основном Медок)
Так, ваш контрагент повинен відправити підписану ЕЦП накладну вам на поштову скриньку. Соната сама завантажить та розшифрує таку накладну, якщо вона сформована згідно відкритого формату XML з коректно накладеними підписами, або без підписів. Відправка накладних контрагентам і прийом накладних від контрагентів в Сонаті доступні без ліцензії, тобто безкоштовно.

Коли я кажу про відкритий формат, я маю на увазі XML-файл у форматі ДФСУ та підписи накладені у форматі P7S. В такому форматі накладні можуть підписувати Користувач ЦСК, Арт Звіт-Плюс та Соната. В якому форматі накладні виванатажуються з Медок-Онлайн я не знаю. Якщо це точно такий відкритий формат, значить Соната зможе імпортувати дані накладні.
из медка оналайн НН выгружаются в том же формате XML, расшифровка сообщений происходит при проверке почты в медке онлайн.

Rosa06
УченикУченик

Повідомлення Rosa06 »

С 01.01.2015г. Нужно регистрировать все НН и отдавать их контрагентам до 01.07.2015 можно в бумажном виде? Или уже с 01.02.2015 нужно обязательно в электронном виде?

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

Rosa06 писав:С 01.01.2015г. Нужно регистрировать все НН и отдавать их контрагентам до 01.07.2015 можно в бумажном виде? Или уже с 01.02.2015 нужно обязательно в электронном виде?
З 1 січня 2015 року реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних підлягають всі податкові накладні незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.
35. Норми абзацу другого пункту 1201.1 статті 1201 цього Кодексу не застосовуються при порушенні термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкових накладних/розрахунків коригування, складених в період з 1 січня 2015 року до 1 квітня 2015 року.
Період з 01.01.2015 до 01.04.2015 є перехідним періодом, протягом якого реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється без обмеження сумою податку, обчисленою за формулою, визначеною пунктом 2001.3 статті 2001 цього Кодексу.

Вероніка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 8081 раз
Подякували: 6388 разів

Повідомлення Вероніка »

С 01.01. регистрируем в ЕРНН.
С 01.04. применяем формулу.
С 01.07. начинаем играть в администрирование.

Ну, если так, то зачем они написали в Прикинцевих положеннях ,что обязательная регистрация с 01.02????????? И каким образом да и зачем формула с 01.04. ,если администрирование с 01.07. Это я дебил или одно из двух?

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

Вероніка писав:С 01.01. регистрируем в ЕРНН.
С 01.04. применяем формулу.
С 01.07. начинаем играть в администрирование.

Ну, если так, то зачем они написали в Прикинцевих положеннях ,что обязательная регистрация с 01.02????????? И каким образом да и зачем формула с 01.04. ,если администрирование с 01.07. Это я дебил или одно из двух?
Может впервые в жизни дали возможность налогоплательщикам - "набить руку", чтобы они не были "слепыми котятами", когда администрирование заработает "на полную катушку"?

Kate4
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 556 разів
Подякували: 461 раз

Повідомлення Kate4 »

Коллеги, давайте внимательно выкладывать цитаты, сейчас можно легко ошибится в источнике и ввести всех в заблуждение. В ''Голосе Украины'' с изменениями в НКУ норма про регистрацию и переходный период звучит так:
35. Норми абзацу другого пункту 1201.1 статті 1201 цього Кодексу не застосовуються при порушенні термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкових накладних/розрахунків коригування, складених в період з 1 лютого 2015 року до 1 липня 2015 року.
Період з 1 лютого 2015 року до 1 липня 2015 року є перехідним періодом, протягом якого реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється без обмеження сумою податку, обчисленою за формулою, визначеною пунктом 2001.3 статті 2001 цього Кодексу.
Никакого 1 января там нет.

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

Игорь Специалист М.Е.Док писав:
из медка оналайн НН выгружаются в том же формате XML, расшифровка сообщений происходит при проверке почты в медке онлайн.
1- із медка -онлайн в мене не вигружаються ПН, є дія друк в форматі dbf. а сохранить не працює

2- крім того, вхідні ПН я погодила в розділі - первинні документи, але контрагенту не прийшло повідомлення
#help#

Вероніка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 8081 раз
Подякували: 6388 разів

Повідомлення Вероніка »

Kate4 писав:Коллеги, давайте внимательно выкладывать цитаты, сейчас можно легко ошибится в источнике и ввести всех в заблуждение. В ''Голосе Украины'' с изменениями в НКУ норма про регистрацию и переходный период звучит так:
35. Норми абзацу другого пункту 1201.1 статті 1201 цього Кодексу не застосовуються при порушенні термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкових накладних/розрахунків коригування, складених в період з 1 лютого 2015 року до 1 липня 2015 року.
Період з 1 лютого 2015 року до 1 липня 2015 року є перехідним періодом, протягом якого реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється без обмеження сумою податку, обчисленою за формулою, визначеною пунктом 2001.3 статті 2001 цього Кодексу.
Никакого 1 января там нет.
+1

Переходный период с 01.02., а что в период с 01.01. по 01.02??????

А вот эту норму как понять:
З 1 лютого 2015 року реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних підлягають всі податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних (у тому числі які не надаються покупцю, виписані за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування) незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній/розрахунку коригування

До 01.02. не подлежат обязательной регистрации что-ли?

Kate4
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 556 разів
Подякували: 461 раз

Повідомлення Kate4 »

Вероніка писав: Переходный период с 01.02., а что в период с 01.01. по 01.02??????

До 01.02. не подлежат обязательной регистрации что-ли?
Я так понимаю, что с 01.01.2015 по 01.02.2015 не надо регистрировать все "поголовно", только те, которые регистрировали раньше. А с 01.02.2015 - регистрировать уже все. Но открыт вопрос с обменом электронными накладными, про его перенос ни слова.
Надо дожидаться разъяснений налоговой. которые будут в лучшем случае числа 12)#search#

Відповісти

Повернутись до “Подання звітності в електронному вигляді”