Спасибо.
И где это можно посмотреть в нормативке ?
Выписка Налоговых накладных
-
FyDD
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 2480 разів
- Подякували: 759 разів
-
Небо над Дніпром
- Мудрец

- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 57 разів
Подскажите кто сталкивался, НН с типом причины 15 - Складена на суму перевищення ціни придбання товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання, в порядке заполнения НН написано «При цьому у рядках такої податкової накладної, відведених для заповнення даних покупця, постачальник (продавець) зазначає власні дані», т.е. я указываю и свое название, и свой ИНН в графе Покупатель?
- rubin
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 2353 рази
- Подякували: 1790 разів
НКУFyDD писав:Спасибо.
И где это можно посмотреть в нормативке ?
Стаття 187. Дата виникнення податкових зобов'язань
187.1. Датою виникнення податкових зобов'язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:
а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;
Уважаемые бухгалтера! Подскажите пожалуйста! Продали нежилое строение (числится на счете 151) балансовая стоимость 10 500,00грн. +НДС 2 100,00грн. Итого 12600,00грн. Экспортная оценка 17600,00грн.
Нужно доначислять доход до суммы 17600,00?
Продажа физлицу. Как мне выписать налоговую накладную, на какую сумму? Или две? Одну на 12600,00 и вторую на разницу?.
И в каком разделе декларации по НДС мне отразить эту операцию? Спасибо.
Продажа физлицу. Как мне выписать налоговую накладную, на какую сумму? Или две? Одну на 12600,00 и вторую на разницу?.
-
Марина бух
- Просвещенный

- Дякував (ла): 53 рази
- Подякували: 94 рази
А чим продаж ОЗ у обліку ПДВ відрізняється від звичайного продажу товарів/послуг? По даті оплати/реалізації виписуєте ПН по першій події на суму такої події.симона писав: Продажа физлицу. Как мне выписать налоговую накладную, на какую сумму? Или две? Одну на 12600,00 и вторую на разницу?.
- Ин
- Акула НКУ

- Дякував (ла): 5117 разів
- Подякували: 17317 разів
Порядок 1307симона писав:Уважаемые бухгалтера! Подскажите пожалуйста! Продали нежилое строение (числится на счете 151) балансовая стоимость 10 500,00грн. +НДС 2 100,00грн. Итого 12600,00грн. Экспортная оценка 17600,00грн.
п.15. У разі постачання товарів/послуг, база оподаткування яких, визначена відповідно до статей 188 і 189 Податкового кодексу України, перевищує фактичну ціну постачання таких товарів/послуг (зокрема, якщо база оподаткування визначається виходячи із ціни придбання товарів/послуг, звичайної ціни самостійно виготовлених товарів/послуг або балансової (залишкової) вартості необоротних активів і перевищує суму постачання таких товарів/послуг, необоротних активів, визначену виходячи з їх договірної вартості, тобто ціна придбання / звичайна ціна / балансова (залишкова) вартість перевищує фактичну ціну (договірну вартість) постачання), постачальник (продавець) складає дві податкові накладні: одну - на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, іншу - на суму, розраховану виходячи з перевищення ціни придбання / звичайної ціни / балансової (залишкової) вартості над фактичною ціною, або може скласти не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснено такі постачання, зведену податкову накладну з урахуванням сум податку, розрахованих виходячи з перевищення бази оподаткування над фактичною ціною, визначених окремо за кожною операцією з постачання товарів/послуг.
У податковій накладній (в тому числі зведеній), яка складена на суму такого перевищення, робиться позначка відповідно до пункту 8 цього Порядку (15 - Складена на суму перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до статей 188 і 189 Податкового кодексу України, над фактичною ціною постачання). Така податкова накладна отримувачу (покупцю) не надається. При цьому у рядках такої податкової накладної, відведених для зазначення даних покупця, постачальник (продавець) зазначає власні дані.
{Пункт 15 в редакції Наказу Міністерства фінансів № 276 від 23.02.2017}
-
Марина бух
- Просвещенный

Але це ж при продажу нижче балансової вартості. А у Симони балансова 12600, продали за 17600. 5000 грн прибутку. Яке може бути донарахування?Ин писав:Порядок 1307симона писав:Уважаемые бухгалтера! Подскажите пожалуйста! Продали нежилое строение (числится на счете 151) балансовая стоимость 10 500,00грн. +НДС 2 100,00грн. Итого 12600,00грн. Экспортная оценка 17600,00грн.
п.15. У разі постачання товарів/послуг, база оподаткування яких, визначена відповідно до статей 188 і 189 Податкового кодексу України, перевищує фактичну ціну постачання таких товарів/послуг (зокрема, якщо база оподаткування визначається виходячи із ціни придбання товарів/послуг, звичайної ціни самостійно виготовлених товарів/послуг або балансової (залишкової) вартості необоротних активів і перевищує суму постачання таких товарів/послуг, необоротних активів, визначену виходячи з їх договірної вартості, тобто ціна придбання / звичайна ціна / балансова (залишкова) вартість перевищує фактичну ціну (договірну вартість) постачання), постачальник (продавець) складає дві податкові накладні: одну - на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, іншу - на суму, розраховану виходячи з перевищення ціни придбання / звичайної ціни / балансової (залишкової) вартості над фактичною ціною, або може скласти не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснено такі постачання, зведену податкову накладну з урахуванням сум податку, розрахованих виходячи з перевищення бази оподаткування над фактичною ціною, визначених окремо за кожною операцією з постачання товарів/послуг.
У податковій накладній (в тому числі зведеній), яка складена на суму такого перевищення, робиться позначка відповідно до пункту 8 цього Порядку (15 - Складена на суму перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до статей 188 і 189 Податкового кодексу України, над фактичною ціною постачання). Така податкова накладна отримувачу (покупцю) не надається. При цьому у рядках такої податкової накладної, відведених для зазначення даних покупця, постачальник (продавець) зазначає власні дані.
{Пункт 15 в редакції Наказу Міністерства фінансів № 276 від 23.02.2017}
Нет, продала я по балансовой стоимости 10 500+ндс. Но в договоре написано экспортная оценка 17600. Я продала по балансовой стоимости. А то что экспортная оценка выше балансовой мне не надо доначислить доход? Я это имею вввиду
-
Марина бух
- Просвещенный

Тоді навіть не знаю. Вартість визначена експертною оцінкою, мабуть, прирівнюється до звичайної ціни, і потрібно донарахувати ПДВ. Але моя думка суто теоретична.#blush#симона писав:Нет, продала я по балансовой стоимости 10 500+ндс. Но в договоре написано экспортная оценка 17600. Я продала по балансовой стоимости. А то что экспортная оценка выше балансовой мне не надо доначислить доход? Я это имею вввиду
І, якщо так, то 2 ПН. 1-а- на покупця, на 12600 як призвичайному продажу, 2-га - на себе на 5000.
-
FyDD
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 2480 разів
- Подякували: 759 разів
если вы про прибыль - то вряд линадосимона писав:Нет, продала я по балансовой стоимости 10 500+ндс. Но в договоре написано экспортная оценка 17600. Я продала по балансовой стоимости. А то что экспортная оценка выше балансовой мне не надо доначислить доход? Я это имею вввиду
1. ндс - да, т.к. у вас типа обычная цена
2. НДФЛ +ВЗ надо, т.к. типа подарок физику делаете