Регистрация налоговых накладных в ЕРНН (Часть 2)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Камила писав:Про 1 квитанцию понятно :). А вот квитанция о доставке в налоговую тоже долго приходит ?
тоже...

sanka-rim
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення sanka-rim »

Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, пришла квитанция на НН-документ прийнято з попередженням: Умовне позначення одиниці вимірювання (шт.) не відповідає значенню для коду (2009) із довідника. Короче говоря-я зарегила нн с единицей измерения -шт., а надо было без точки. Раньше так проходило без проблем. Теперь, я так понимаю, надо быстренько подправить и сделать РК??? Кто как думает?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

sanka-rim писав:Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, пришла квитанция на НН-документ прийнято з попередженням: Умовне позначення одиниці вимірювання (шт.) не відповідає значенню для коду (2009) із довідника. Короче говоря-я зарегила нн с единицей измерения -шт., а надо было без точки. Раньше так проходило без проблем. Теперь, я так понимаю, надо быстренько подправить и сделать РК??? Кто как думает?
Згідно з класифікатором КСПВО - без крапки
Я б зробила РК

sanka-rim
ЗнатокЗнаток

Повідомлення sanka-rim »

Спасибо, я тоже так думаю-сделаю нулевую РК тем же числом, что и нн и у контрагента не будет проблем.

Aj
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1415 разів
Подякували: 777 разів

Повідомлення Aj »

Tasa писав:
sanka-rim писав:Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, пришла квитанция на НН-документ прийнято з попередженням: Умовне позначення одиниці вимірювання (шт.) не відповідає значенню для коду (2009) із довідника. Короче говоря-я зарегила нн с единицей измерения -шт., а надо было без точки. Раньше так проходило без проблем. Теперь, я так понимаю, надо быстренько подправить и сделать РК??? Кто как думает?
Я б зробила РК
А если не делать? Это же не обязательный реквизит. Мне мой поставщик не делает такую РК #cray# и вообще откуда вылезла точка, если выбираем из справочника и ничего сами не создаем??

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Aj писав:А если не делать? Это же не обязательный реквизит. Мне мой поставщик не делает такую РК #cray# и вообще откуда вылезла точка, если выбираем из справочника и ничего сами не создаем??
Так то воно так.... але зг. порядку заповнення ПН "у графі 5.1 зазначається умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у КСПОВО;"
http://www.visnuk.com.ua/ua/pubs/id/8101?issue=205
А в цьому самому КСПВО нема крапочки.... http://dovidnyk.in.ua/directories/kspovo
Так що вирішуйте самі як бути....

sanka-rim
ЗнатокЗнаток

Повідомлення sanka-rim »

Вообще странно- у меня есть 2 склада, так вот, я продала товар со старого склада и везде единица измерения стоит с точкой. Надо поменять.

Aj
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1415 разів
Подякували: 777 разів

Повідомлення Aj »

Tasa писав:
Aj писав:А если не делать? Это же не обязательный реквизит. Мне мой поставщик не делает такую РК #cray# и вообще откуда вылезла точка, если выбираем из справочника и ничего сами не создаем??
Так то воно так.... але зг. порядку заповнення ПН "у графі 5.1 зазначається умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у КСПОВО;"
http://www.visnuk.com.ua/ua/pubs/id/8101?issue=205
А в цьому самому КСПВО нема крапочки.... http://dovidnyk.in.ua/directories/kspovo
Так що вирішуйте самі як бути....
Прежде всего отметим: ошибками, на которые точно стоит закрыть глаза и поставщику, и покупателю, являются ошибки в необязательных реквизитах НН. К ним относятся следующие реквизиты:

— табличка в верхнем левом углу НН;

— «№ з/п» (гр. 1 раздела Б НН);

— «Одиниця виміру товару/послуги» (гр. 4, 5 раздела Б НН);

— «Код пільги» (гр. 9 раздела Б НН);

— «Обсяги постачання (база оподаткування) без урахування податку на додану вартість» (гр. 10 раздела Б НН);

— строки V — X раздела А НН.

Так что если вы вдруг обнаружили ошибку в одном из этих реквизитов — просто не обращайте на нее внимания. Никаких негативных последствий такая ошибка не повлечет. https://buhgalter911.com/news/news-645850.html

Враховуючи вищевикладене, податкова накладна, у табличній частині якої невірно заповнено графи 5.1 та 5.2, не вважається такою, що заповнена з порушеннями.... https://buhgalter911.com/uk/normativnay ... 07684.html

vika23
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 41 раз
Подякували: 332 рази

Повідомлення vika23 »

Tasa писав:
Я б зробила РК
Податкова накладна, що містить помилки в реквізитах, визначених пунктом 201.1 цієї статті (крім коду товару згідно з УКТ ЗЕД), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов’язань, є підставою для віднесення покупцем сум податку до податкового кредиту.

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 682 рази
Подякували: 1964 рази

Повідомлення Маруся10 »

подскажите пжл., если я регю НН на Фопа у меня он в медке был как платник ПДВ, сейчас проверяю он платник ед.3%, исправить не получается и нового тоже завести не получается - пишет сверено с реестром что все правильно и он платник ПДВ - ШО РОБЫТЬ

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”