Уточнююча по ПДВ
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
1.дод5- вірноInnavlada писав:"випишіть свою пн 31.07 зареєструйте і зробіть уточнення липня і пк і пз, тоді по УР у вас не буде суми до сплати і не буде штрафу"
В уточняющем Д5 добавлять только уточняющие строки?В НО ( инши) - моя налоговая, в ПК - контрагента? остальное не переносить?
Уважаемая Nadiy, я так запутала себя с этими нехозяйственными налоговыми, что выписала их 3 раза!( сначала на тех же контрагентов, потом РК к ним, потом на себя). Теперь в июльской деке Но у меня задвоены, РК конрагенты согласились регистрировать, но сделают их сентябрем. Получается, что сейчас УР за июль я подаю : НО ( задвоенные налоговые),НК - налоговая контрагента. Когда будут зарегистрированы РК,я опять подам УР за июль, или просто в ключу в сентябрьскую деку? И самое главное - у меня июльская дека минусовая ( есть строка 11 вытяга,а по деке без 20.стр получается к оплате несчастных 59 грн, в результате все равно остается 24 строка,но в УР нужно начислить штраф 3% на 59 грн?
2.рк включите у декларацію вересня
3.штраф на 59 грн
4. дод1 до серпня потрібно поставити ті самі суми з плюсом, ця сума має попасти у графу 6 ур
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 48 разів
- Подякували: 19 разів
4. дод1 до серпня потрібно поставити ті самі суми з плюсом, ця сума має попасти у графу 6 ур
Тогда задваиваются суммы#wall#
Может ,повторить суммы рк с минусом, и те же суммы РК + ,чтобы Д1 был пустой?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 959 разів
- Подякували: 1175 разів
Помогите разобраться с уточненкой.
Хочу уточнить декабрь 2014г., включить забытую НН в НО. Плюс валяется неиспользованная НН за октябрь 2014г., тоже хотела включить туда же, чтоб меньше недоимка была.
Инспектор настаивает на подаче двух отдельных УРов, за октябрь и декабрь. Права ли она? Я ведь в своё время в декабре могла с полным правом показать кредит по октябрьской НН.
И вопрос по пене.
Стаття 129 НКУ.
129.1. Пеня нараховується:
...
129.1.2. у день настання строку погашення податкового зобов'язання, нарахованого контролюючим органом або платником податків у разі виявлення його заниження на суму такого заниження та за весь період заниження (в тому числі за період адміністративного та/або судового оскарження);
Как понять "у день настання строку погашення ПЗ"? И какую ставку НБУ брать?
129.4. ... Пеня, визначена підпунктом 129.1.2 пункту 129.1 цієї статті, нараховується із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день заниження. Т.е. которая была на последний день срока уплаты НДС за декабрь?
Хочу уточнить декабрь 2014г., включить забытую НН в НО. Плюс валяется неиспользованная НН за октябрь 2014г., тоже хотела включить туда же, чтоб меньше недоимка была.
Инспектор настаивает на подаче двух отдельных УРов, за октябрь и декабрь. Права ли она? Я ведь в своё время в декабре могла с полным правом показать кредит по октябрьской НН.
И вопрос по пене.
Стаття 129 НКУ.
...
129.1.2. у день настання строку погашення податкового зобов'язання, нарахованого контролюючим органом або платником податків у разі виявлення його заниження на суму такого заниження та за весь період заниження (в тому числі за період адміністративного та/або судового оскарження);
129.4. ... Пеня, визначена підпунктом 129.1.2 пункту 129.1 цієї статті, нараховується із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день заниження. Т.е. которая была на последний день срока уплаты НДС за декабрь?
-
- Гений
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 225 разів
Да, Вы можете НН за октябрь 2014 включить в декабрь 2014 г. Об этом говорили налоговики в ОНК (см. приказ ГНСУ 16.02.2012 N 127)@Nika@ писав:Помогите разобраться с уточненкой.
И вопрос по пене.
Стаття 129 НКУ.
...
так что можно подать одну уточненку за декабрьПитання 1. Яке загальне правило формування податкового кредиту на підставі податкової накладної як документа податкового обліку?
Відповідь. Податкова накладна, яка була виписана в звітному періоді, у цьому ж звітному періоді повинна бути отримана платником податку та у цьому ж звітному періоді повинна бути включена ним до реєстру отриманих податкових накладних, та, відповідно, повинна бути в цьому ж звітному періоді відображена в податковій звітності платника податку.
Якщо така податкова накладна згідно з даними податкового обліку платника була включена до реєстру отриманих податкових накладних цього звітного періоду, але з будь-яких причин не була відображена в податковій звітності за цей період, вона може бути відображена в податковій звітності платника податку в наступних звітних періодах, в тому числі і в складі податкового кредиту (за умови дотримання інших вимог щодо формування податкового кредиту), шляхом подання уточнюючого розрахунку за той звітний період, в якому вона була включена до реєстру отриманих податкових накладних та помилково не включена до податкової звітності.
Податкова накладна, яка отримана у періодах, наступних за періодом, в якому її виписано, включається до реєстру отриманих податкових накладних та до податкової декларації в тому звітному періоді, на який припадає дата отримання податкової накладної. В цьому випадку уточнюючий розрахунок не складається.
насчет пени, то она = сумма недоимки (в т.ч. 3% штраф) * 120% * ставка НБУ 14%/365* кол-во календарных дней за период начисления пени
Персональні податкові консультації (звертайся в приват) // Individual tax advice (contact by direct)
-
- Просвещенный
подала уточненки за липень и серпень.
за серпень не приняли:
Виявлені помилки:
Документ не може бути прийнятий - початок подання форми - жовтень 2015 р.. Что,нельзя сейчас подавать за август, только в октябре?
за серпень не приняли:
Виявлені помилки:
Документ не може бути прийнятий - початок подання форми - жовтень 2015 р.. Что,нельзя сейчас подавать за август, только в октябре?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 959 разів
- Подякували: 1175 разів
Спасибо! Ото ж...
Сам алгоритм пени я понимаю, запуталась токо в их "терминах настання сплаты". Я посчитала за период с 31.01 включительно по сег.день, взяла ставку на 31.01 (т.е.14%).
Не согласна насчет суммы, на которую начисляется пеня: почему надо считать вместе со штрафом?
Сам алгоритм пени я понимаю, запуталась токо в их "терминах настання сплаты". Я посчитала за период с 31.01 включительно по сег.день, взяла ставку на 31.01 (т.е.14%).
Не согласна насчет суммы, на которую начисляется пеня: почему надо считать вместе со штрафом?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
ні, в графу4 УР рядок 8- ваша сума з мінусом по рк з деклараціїї, графа5 рядок8- "0", тоді у графі 6 буде сума рк з "+" і ця сама сума повинна у вас стояти у дод1Innavlada писав: 4. дод1 до серпня потрібно поставити ті самі суми з плюсом, ця сума має попасти у графу 6 ур
Тогда задваиваются суммы#wall#
Может ,повторить суммы рк с минусом, и те же суммы РК + ,чтобы Д1 был пустой?
подавайте ще раз ур за серпень
-
- Просвещенный
Большое Вам спасибо!! За терпение! Подала снова.
Ни на одном семинаре и консультации не узнаешь и не получишь столько помощи,как на форуме! Спасибо, вам,труженики и отзывчивые люди!#love#
Ни на одном семинаре и консультации не узнаешь и не получишь столько помощи,как на форуме! Спасибо, вам,труженики и отзывчивые люди!#love#
-
- Гений
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 225 разів
я исхожу из определения налогового долга@Nika@ писав:Спасибо! Ото ж...
129.1.1. після закінчення встановлених цим Кодексом строків погашення узгодженого грошового зобов'язання на суму податкового боргу нараховується пеня
14.1.175. податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання;
P/S/ Да, согласна, штраф 3% не учитываем. Перепутала, у Вас ведь пеня по пп. 129.1.2, а не по 129.1.1 Сори)
Персональні податкові консультації (звертайся в приват) // Individual tax advice (contact by direct)