Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

margadon писав:Я уже , начиталась и запуталась... Помогите пожалуйста!!! выписала покупателю НН с ошибкой : дата складання 02.02.2015 , а дата виникнення забовязання - 30.01 (дата оплаты)...Зарегистрировала ее, пришла квитанция №1...сегодня покупатель ее увидел и естественно указал мне на мою ошибку. Нужно делать корректировку (никогда ее не делала). Покупатель НН не подтвердил. Как быть?
1. Делаю розрахунок коригування № 2?
2. Если да, что указывать в гр. "Причина коригувань"?
3. Делаю корректировку и отправляю ее покупателю ? или сразу в налоговую?
А квитанция № 2 пришла?
Корректировку надо делать лишь тогда, когда придет квитанция № 2. Именно она подтвердит, что НЕПРАВИЛЬНАЯ НН зарегистрировалась в ЕРНН.

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

levva5 писав:Помогите пожалуйста разобраться со следующей ситуацией.
Выписаны в январе три НН покупателб, ИНН которого правильный, но неправильно подтянул с 1 С полное название конрагента. Две налоговые незарегистрированы, не успели по срокам. Если я правильно понимаю, надо просто скопировать старые и под теми же номерами с правильным названием контрагента сделать. Но что делать с зарегистрированной НН? Сделать корректировку, с указанием причмны ошибки- неправильный контрагент и новую НН той же датой? Но как пропихнуть эту корректировку в январе?

Правильноя сделаю, если две незарегистрированные просто переделаю под теми же номерами?

Маразм крепчает...
Я же уже в одной из тем разжевала Вам Ваши действия...

Мери Поппинс
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 61 раз
Подякували: 11 разів

Повідомлення Мери Поппинс »

#wall# Подскажите. Я новенькая здесь. Нужен ответ. Не зарег. накладная. Ошибка -загальна сума оподаткування.... " И ТАК ДАЛЕЕ ПО ТЕКСТУ. Сделала как и советовали здесь отправила заново и получила ответ: 1. Умови позначення од. вимирів (грн) не відповідає значенню для коду (2454) з довідника КСПОВО.2 податкову накл. виписано з минулий період( 20 днів від дати реєстрації.3.подати розрахунок коригування под. накладної.
Тогда мой документ может быть принят. Подскажите как сделать ут. розрахунок( я никогда не делала) И вообще как быть????? :)))

ПОМОГИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!.

#wall# #wall# #wall# #wall# Обратите внимание пожалуйста.....

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

Любознательная - ВИ СУПЕР!!!
Ваші консультації чудові.
вдячна Вам
#handshake

margadon
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 600 разів
Подякували: 239 разів

Повідомлення margadon »

Любознательная писав:
margadon писав:Я уже , начиталась и запуталась... Помогите пожалуйста!!! выписала покупателю НН с ошибкой : дата складання 02.02.2015 , а дата виникнення забовязання - 30.01 (дата оплаты)...Зарегистрировала ее, пришла квитанция №1...сегодня покупатель ее увидел и естественно указал мне на мою ошибку. Нужно делать корректировку (никогда ее не делала). Покупатель НН не подтвердил. Как быть?
А квитанция № 2 пришла?
Корректировку надо делать лишь тогда, когда придет квитанция № 2. Именно она подтвердит, что НЕПРАВИЛЬНАЯ НН зарегистрировалась в ЕРНН.
Не пришла...я вообще наверное, что то торможу...извините за незнание, но у меня в квитанции № 1 написано " ПРИНЯТО" и "реєстраційний номер" присвоено...я сделала вывод, что это уже и все... и квитанции № 2 не должно быть#search#

Caramelka
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 859 разів
Подякували: 517 разів

Повідомлення Caramelka »

Приходит только одна квитанция на НН и РК.

TOSHKA_VIKA
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 187 разів
Подякували: 78 разів

Повідомлення TOSHKA_VIKA »

Любознательная писав:
TOSHKA_VIKA писав: Добрый вечер! Первой отправляла налоговую... вот думаю - может надо было начать с РК...?
Терять нечего, можно попробовать...
играюсь с МЕДКОМ - результаты распишу поподробней

вариант №1 - сначала НН, потом РК:

Документ: J1201007 Податкова накладна №1 від 16.01.2015
Дата виписування податкової накладної: 16.01.2015
Номер податкової накладної: 1
Документ доставлено до центрального рівня Державної податкової служби України 01.02.2015 в 00:16:48
Підписи документа:
ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО.
При необхідності виправте документ та відправте його знову.
Виявлені помилки:
Помилка - податкову накладну не може бути виписано за минулий період,
оскільки сума ПДВ в податковій накладній () перевищує встановлену межу (10000.00).
Відправник: Єдине вікно подання електронної звітності 'ДФС України', версія 2.2.6.0

Документ: J1201207 Додаток №2 № 2 від 30.01.2015
Дата виписування розрахунку коригування: 30.01.2015
Номер розрахунку коригування: 2
Дата виписування коригованої податкової накладної: 16.01.2015
Номер коригованої податкової накладної: 1
Документ доставлено до центрального рівня Державної податкової служби України 01.02.2015 в 00:50:58
Підписи документа:
ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО.
Виявлені помилки:
Помилка - відсутня податкова накладна для покупця з ІПН від 16.01.2015, № '1'.
Відправник: Єдине вікно подання електронної звітності 'ДФС України', версія 2.2.6.0

вариант №2 - сначала РК, потом НН

Документ: J1201207 Додаток №2 № 8 від 30.01.2015
Дата виписування розрахунку коригування: 30.01.2015
Номер розрахунку коригування: 8
Дата виписування коригованої податкової накладної: 16.01.2015
Номер коригованої податкової накладної: 7
Документ доставлено до центрального рівня Державної податкової служби України 04.02.2015 в 20:02:54
Підписи документа:
ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО.
Виявлені помилки:
Помилка - відсутня податкова накладна для покупця з ІПН від 16.01.2015, № '7'.
Відправник: Єдине вікно подання електронної звітності 'ДФС України', версія 2.2.6.1

Документ: J1201007 Податкова накладна №7 від 16.01.2015
Дата виписування податкової накладної: 16.01.2015
Номер податкової накладної: 7
Документ доставлено до центрального рівня Державної податкової служби України 04.02.2015 в 20:24:03
Підписи документа:
ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО.
Виявлені помилки:
Помилка - податкову накладну не може бути виписано за минулий період,
оскільки сума ПДВ в податковій накладній () перевищує встановлену межу (10000.00).
Відправник: Єдине вікно подання електронної звітності 'ДФС України', версія 2.2.6.1

Как-то так) испробовала два варианта, вроде ничего не упустила) #curtsey#

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Мери Поппинс писав:Подскажите. Я новенькая здесь. Нужен ответ. Не зарег. накладная. Ошибка -загальна сума оподаткування.... " И ТАК ДАЛЕЕ ПО ТЕКСТУ. Сделала как и советовали здесь отправила заново и получила ответ: 1. Умови позначення од. вимирів (грн) не відповідає значенню для коду (2454) з довідника КСПОВО.2 податкову накл. виписано з минулий період( 20 днів від дати реєстрації.3.подати розрахунок коригування под. накладної.
Тогда мой документ может быть принят. Подскажите как сделать ут. розрахунок( я никогда не делала) И вообще как быть????? :)))

ПОМОГИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!.
У Вас вылезло ДВЕ проблемы.
1. не так заполнена НН;
2. подаете на регистрацию позднее срока на 20 дней.

Решить их в комплексе кажется невозможно.
Чтобы сделала я?
Плюнула бы сегодня на ту налоговую накладную, которая ожидает корректировку.
Так как я не подам к ней РК, то сегодня она не будет зарегистрирована.
А завтра я бы выписала ТОЙ правильной датой НН под новым номером. Тут налоговая давала рекомендацию как ее надо заполнять.
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 28.01.2015 р. № 2394/7/99-99-19-03-02-17
Таким чином, у разі якщо вартість послуги визначається із застосуванням одиниць обліку, які відображаються у первинних документах, регістрах бухгалтерського обліку, то у графах 5.1 та 5.2 податкової накладної зазначаються одиниці виміру (умовне позначення і код) згідно з КСПОВО.
У разі якщо послуга, що надається, не має одиниці обліку, у графі 5.1 зазначається „послуга”, а графа 5.2 не заповнюється.
Щодо порядку заповнення графи 6 податкової накладної „кількість (об'єм, обсяг)” при постачанні послуг, повідомляємо таке.
У разі складення податкової накладної на повне постачання послуги або на суму коштів, що надійшла на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) у повному обсязі, у графі 6 податкової накладної зазначається „1”.
У разі складення податкової накладної на часткове постачання послуги або на суму попередньої оплати частини вартості послуги у графі 6 зазначається відповідна частка наданої (оплаченої) послуги у вигляді десяткового дробу. Наприклад, у разі постачання частини послуги, яка відповідає половині обсягу, вказаного у договорі, або у разі отримання суми попередньої оплати у розмірі половини договірної вартості послуги у графі 6 вказується число „0,5”.
У графі 7 податкової накладної зазначається ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування податку на додану вартість. Графа 7 заповнюється у гривнях з копійками, якщо інше не передбачено чинним законодавством.

Бухгалтера уже пробовали и написали, что "послуга" надо писать маленькими буквами и не ставить никаких точек.
Завтра бы отправила на регистрацию уже эту новую НН. По идее, завтра с ЕРНН пришла бы опять квитанция, но в ней была бы указана уже ОДНА причина, типа, подайте РК до 24-00 и тогда будет принята и НН, и РК.
Я бы выписала РК буквально на +0,01 грн.
По идее, все тогда зарегистрируется (и НН, и этот РК).
Да, будет зарегено лишних 0,01 грн. Предупредите партнера, чтобы он себе этот показатель не брал в налоговый кредит.
Приходится идти на "махинацию" с этим РК, но зато покупатель получит зарегистрированную налоговую накладную.

Пробуйте...

Мери Поппинс
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 61 раз
Подякували: 11 разів

Повідомлення Мери Поппинс »

Спасибо. Т.к я начинающий бухгалтер.... то откровенно туплю:))) накладная была выписана 15.01.2014. Каким числом мне выписывать эту новую накладную? И раньше до новой формы накладной мы выписывали в накладной - грн,. Сейчас по идее должны грн и код 2454. У других же проходит. ... Слово послуга у нас не пишется ( уже пытались в 1с версии 7.7 не получается)

margadon
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 600 разів
Подякували: 239 разів

Повідомлення margadon »

И еще, правильную НН, отправлять нужно после корректировки?

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”