Скажите, в Додатке 2 к Декларации Таблица 1 показывать суммы без копеек? Спасибо
Понимаю, что с копейками нужно показывать... Показывала без копеек, но итоговая сумма правильная- подавать уточняющий или оставить, как есть?
Податкова декларація з ПДВ
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 43 рази
- Подякували: 445 разів
Включаєте в той період коли зареєстрованаДавидюк писав:Підскажіть,поставщик податкову за лютий 17р. зареєстрував в березні з запізненням. Я цей податковий кредит включаю в декларацію за березень ,чи треба робити уточнення за лютий?
-
- Профи
- Дякував (ла): 10 разів
- Подякували: 3 рази
Добрый день, уважаемые бухгалтера. С Пасхой Всех! Вопрос по заполнению Дод. №2 В Феврале 17 были такие строки :
1. 02 2017 3650,00
2. 01 2017 15303,00
3. 11 2017 5666,00
ИТОГО 24619,00
В этом месяце у меня уменьшается минус остается (-7578), правильно ли я заполнила Дод.№2
1. 02 2017 3650,00
2. 01 2017 3927,00
Т.е. мы оставляем последние минусы? Запуталась((((
1. 02 2017 3650,00
2. 01 2017 15303,00
3. 11 2017 5666,00
ИТОГО 24619,00
В этом месяце у меня уменьшается минус остается (-7578), правильно ли я заполнила Дод.№2
1. 02 2017 3650,00
2. 01 2017 3927,00
Т.е. мы оставляем последние минусы? Запуталась((((
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1025 разів
- Подякували: 1019 разів
Я всегда показывала без копеек. Раньше, когда дод.2 был с расшифровкой ИНН по контрагентам, может это и было актуально с оглядкой на:Юлия11 писав:Скажите, в Додатке 2 к Декларации Таблица 1 показывать суммы без копеек? Спасибо
Понимаю, что с копейками нужно показывать... Показывала без копеек, но итоговая сумма правильная- подавать уточняющий или оставить, как есть?
"Відповідно до п. 4 розд. ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, усі показники у податковій звітності з ПДВ проставляються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.
Таким чином, обсяги з постачання/придбання та суми ПДВ у декларації проставляються в гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.
Разом з цим слід зазначити, що з метою мінімальних відхилень обсягів постачання/придбання та сум ПДВ необхідно заповнювати показники в розрізі контрагентів у гривнях з копійками, зокрема, у додатках:
«Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1) – додатку 1 до декларації»;
«Довідка про суму від’ємного значення звітного (податкового) періоду, яка зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (Д2)»;
«Розшифровка податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5 – додаток 5 до декларації»;
таблицях другій та четвертій «Розрахунку (перерахунку) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д7) – додаток 7 до декларації».
При цьому рядки «Усього» та «Усього за місяць» у таких додатках заповнюються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами."
Теперь, когда дод.2 построчно идет по периодам, а не в розризи контрагентив, думаю уже это несущественно.#sigh#
Коллеги, поделитесь кто как построчно свой минус заполняет?#blush#
-
- Оракул
- Дякував (ла): 530 разів
- Подякували: 44 рази
У меня сегодня ВЗ в Д2 на 1 грн. оказался больше чем в декларации, видимо из-за того, что раньше бухгалтер без копеек писала или наоборот, потому что я с коп. расшифровываю. Просто добавила копеек в одну из верхних строк Д2 и не стала голову ломать в чём причина, дальше с коп. буду указывать раз начала так.мюсля писав:Я всегда показывала без копеек. Раньше, когда дод.2 был с расшифровкой ИНН по контрагентам, может это и было актуально с оглядкой на:Юлия11 писав:Скажите, в Додатке 2 к Декларации Таблица 1 показывать суммы без копеек? Спасибо
"Відповідно до п. 4 розд. ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, усі показники у податковій звітності з ПДВ проставляються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.
Таким чином, обсяги з постачання/придбання та суми ПДВ у декларації проставляються в гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.
Разом з цим слід зазначити, що з метою мінімальних відхилень обсягів постачання/придбання та сум ПДВ необхідно заповнювати показники в розрізі контрагентів у гривнях з копійками, зокрема, у додатках:
«Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1) – додатку 1 до декларації»;
«Довідка про суму від’ємного значення звітного (податкового) періоду, яка зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (Д2)»;
«Розшифровка податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5 – додаток 5 до декларації»;
таблицях другій та четвертій «Розрахунку (перерахунку) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д7) – додаток 7 до декларації».
При цьому рядки «Усього» та «Усього за місяць» у таких додатках заповнюються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами."
Теперь, когда дод.2 построчно идет по периодам, а не в розризи контрагентив, думаю уже это несущественно.#sigh#
Коллеги, поделитесь кто как построчно свой минус заполняет?#blush#
-
- Оракул
- Дякував (ла): 530 разів
- Подякували: 44 рази
rekin писав:Меня тоже 1С отругала, но в Медке - "верно".olgaVB писав:
При таком заполнении дод5 у меня ругается программный контроль по строке 1.
Думаю, что в строке розд 1дод 5" Усього за зв.пер" должно быть 5стовп.-(469739,00+-67,00) 6 стовп (93948,00+13,00)
,а ниже должно быть повтором "у тому числі 60000..." кол.5 - 67,00- кол.6- 13,00
Смущают взаимоисключающие формулировки "Усього за зв.пер.(рядок 1 декларації), у тому числі: "
О, интересный момент!-камеральная проверка для дод.5 в едином окне-на сегодняшний день отключена совсем. Видимо, специально,чтобы народ побольше ошибок наваял из-за их мутных формулировок.
На 0800 сказали, что НО с 6000000000 не входят в Усього.
В подтверждение с сайта 911
Уважаемая Редакция. Возник вопрос по заполнению Додатка5 к Декларации по НДС. Как правильно в этом додатке 5 отразить "Компенсирующие" налоговые накладные с условным кодом 600000000000. В додатке идут строки - Усього за звітний період (рядок1 Декларації) у тому числі:постачання необоротних активів, "за операціями, визначеними статтею 16¹ Закону України ""Продержавну підтримку сільського господарства України""", "600000000000(рядки 4.1 та4.2декларації)"Вот и непонятно в строке Усього нужно писать всю сумму НО включая и те что выписаны с ИНН 600000000000, или Усього касается только для тех НН которые попадают в рядок 1 Деки, а обязательства с условным ИНН 600000000000 указываются абсолютно отдельно и в строку Усього не включаются. Как правильно?
18.04.17 15:07 Редакция: Усього касается только для тех НН которые попадают в рядок 1 Деки, а обязательства с условным ИНН 600000000000 указываются абсолютно отдельно и в строку Усього не включаются.
Значит 1С зря ругается.