общая система налогообложения

svet27
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення svet27 »

Здраствуйте! Я ФОП на общих основаниях. Организация международных грузоперевозок. Такая ситуация: мне перечисляет зарубежная фирма евро на мой счет а мне надо расчитаться с перевозчиком из Белоруси наличными ( в валюте). Какие документы мне нужны что бы правильно оформить затраты? если кто то сталкивался подскажите. Зарание спасибо.

Басти
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 737 разів
Подякували: 2025 разів

Повідомлення Басти »

А Вы смелый парень, как я погляжу, без буха работать на ВЭД))
Берите бухгалтера, и все будет ОК.

Лилия-НИКА
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 968 разів
Подякували: 2125 разів

Повідомлення Лилия-НИКА »

svet27 писав:Здраствуйте! Я ФОП на общих основаниях. Организация международных грузоперевозок. Такая ситуация: мне перечисляет зарубежная фирма евро на мой счет а мне надо расчитаться с перевозчиком из Белоруси наличными ( в валюте). Какие документы мне нужны что бы правильно оформить затраты? если кто то сталкивался подскажите. Зарание спасибо.
Если это официальная перевозка то в Беларусь нужно перечислять евро (наличкой нельзя)
+ тут может возникнуть вопрос по НДС (УСЛУГА НЕРЕЗИДЕНТА ... ст.186.3, ст.208) -мне мало Вашей информации

Басти права - берите бухгалтера, иначе будут штрафы Вам.

svet27
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення svet27 »

Спасибо за ответы так и сделаю. Но я не НДС.

Лилия-НИКА
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 968 разів
Подякували: 2125 разів

Повідомлення Лилия-НИКА »

svet27 писав: Спасибо за ответы так и сделаю. Но я не НДС.
--- точно берите бухгалтера- он бы меня понял (иногда и не НДС-ники платят и подают отчетн. по НДС ( в случае услуги нерезидента)

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2117 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

vilena писав:Б/вып - банковская выписка.
В итоге по ФОП доход - по оплате (кассовый метод), а расход - документ + оплата
Благодарю за ответ#smile3#
Я имел ввиду прочие расходы (аренда, сторонние работы/услуги, з/п, ЕВС).
Прямые расходы можно учесть только в момент соответствующей оплаты (затраты на купленный товар, произведенные работы/услуги).

fizik
УченикУченик

Повідомлення fizik »

Підкажіть будь-ласка як подати уточнення до декларації про майновий стан, якщо я працював на загальній системі оподаткування, і в декларації за 2011 рік не відобразив суму авансового платежу сплаченого в 2011 році, в податковій вимагають подати уточнення (за 2011 рік доходів не отримував, і в декларації поставив скрізь нулі)

Татьяна76
УченикУченик
Дякував (ла): 33 рази

Повідомлення Татьяна76 »

Підкажіть будь-ласка. ФОП на загальній системі оподаткування. При виписці видаткової накладної в 1С там є рядок:Є платником податку на прибуток на загальних підставах або Не є платником податку на прибуток на загальних підставах. Що необхідно зазначити в цьому пункті ФОП на загальній системі оподаткування?

Ир4ик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3704 рази
Подякували: 2325 разів

Повідомлення Ир4ик »

Татьяна76 писав:Підкажіть будь-ласка. ФОП на загальній системі оподаткування. При виписці видаткової накладної в 1С там є рядок:Є платником податку на прибуток на загальних підставах або Не є платником податку на прибуток на загальних підставах. Що необхідно зазначити в цьому пункті ФОП на загальній системі оподаткування?
Не є. ФОП Не є платником податку на прибуток на загальних підставах

Татьяна76
УченикУченик
Дякував (ла): 33 рази

Повідомлення Татьяна76 »

Підкажіть будь-ласка як правильно вказати у договорі на підставі чого діє підприємець-фізична особа. Якщо раніше у договорі писали "фізична особа-підприємець, що діє на підставі Свідоцтва про державну реєстрацію серія... №...", то тепер якщо ФОП зареєструвався після набрання чинності змін щодо реєстрації виходить треба писати "фізична особа-підприємець, що діє на підставі Виписки з Єдиного державного реєстра юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №..."? Чи на підставі запису в Єдиному держ. реєстрі.№...... Як правильно?

Відповісти

Повернутись до “ФОП на загальній системі”