Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Галина_2004
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 195 разів
Подякували: 15 разів

Повідомлення Галина_2004 »

Знайшла за січень 2 податкові накладні, де помилка в сумах (одна з них оплачена вже згідно видаткової, а в податковій - більша сума). Можу я сьогоднішнім числом зробити коригування, причину вказати - зміни ціни чи як це правильно? Не стикалась з коригуванням :-(

Viktiriya
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 7 разів

Повідомлення Viktiriya »

Подскажите, пожалуйста, у кого получучалось зарегистрировать корректировку в поле шт. я ставлю 3 знака после запятой и ОПЗ выдает ошибку. Был авансовый платеж, поменялась цена и выйти на сумму предоплаты без этих трех знаков после запятой никак нельзя... чтобы сошлась сумма предоплаты. НН я зарегистрировала в 11.2014. Коректировку делаю я или покупатель?

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

Viktiriya писав:Подскажите, пожалуйста, у кого получучалось зарегистрировать корректировку в поле шт. я ставлю 3 знака после запятой и ОПЗ выдает ошибку. Был авансовый платеж, поменялась цена и выйти на сумму предоплаты без этих трех знаков после запятой никак нельзя... чтобы сошлась сумма предоплаты. НН я зарегистрировала в 11.2014. Коректировку делаю я или покупатель?
корегування робете ви і знаків після коми ставите 2, а потім в ручну корегуєте суми на копійки до потрібних вам.
по іншому ніяк.

Евгенка
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 9 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Евгенка »

Подскажите,пожалуйста,как мне поступить. Налоговая накладная зарегистрирована еще 08.01 - затверджена клиентом,а сегодня клиент звонит и говорит,что там не правильный адрес. Я так понимаю сделать расчет корректировки - от какого числа?,причина-неправильный адрес и опять выписать налоговую от 08.01-? Большое спасибо за ответ.

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1103 рази
Подякували: 2360 разів

Повідомлення tomassa »

Евгенка писав:Подскажите,пожалуйста,как мне поступить. Налоговая накладная зарегистрирована еще 08.01 - затверджена клиентом,а сегодня клиент звонит и говорит,что там не правильный адрес. Я так понимаю сделать расчет корректировки - от какого числа?,причина-неправильный адрес и опять выписать налоговую от 08.01-? Большое спасибо за ответ.
Чей адрес не правильный?

Евгенка
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Евгенка »

tomassa писав:
Евгенка писав:Подскажите,пожалуйста,как мне поступить. Налоговая накладная зарегистрирована еще 08.01 - затверджена клиентом,а сегодня клиент звонит и говорит,что там не правильный адрес. Я так понимаю сделать расчет корректировки - от какого числа?,причина-неправильный адрес и опять выписать налоговую от 08.01-? Большое спасибо за ответ.
Чей адрес не правильный?
Клиента.

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

Евгенка писав:
tomassa писав:
Чей адрес не правильный?
Клиента.
ЕРНН не даст уже зарегистрировать правильную НН от 08.01.2015.
Исправление ошибки пока тоже не отрегулировано.

Единственное, что адрес покупателя не является обязательным атрибутом налоговой накладной.

201.1. Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних.
У податковій накладній зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити:
а) порядковий номер податкової накладної;
б) дата виписування податкової накладної;
в) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг;
г) податковий номер платника податку (продавця та покупця);
ґ) місцезнаходження юридичної особи - продавця або податкова адреса фізичної особи - продавця, зареєстрованої як платник податку;
д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;
е) опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;
є) ціна постачання без урахування податку;
ж) ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;
з) загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;
и) вид цивільно-правового договору;
і) код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
ї) виключено.

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

Любознательная писав:
Евгенка писав:
tomassa писав: Чей адрес не правильный?
Клиента.
ЕРНН не даст уже зарегистрировать правильную НН от 08.01.2015.
Исправление ошибки пока тоже не отрегулировано.

Единственное, что адрес покупателя не является обязательным атрибутом налоговой накладной.

201.1. Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних.
У податковій накладній зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити:
а) порядковий номер податкової накладної;
б) дата виписування податкової накладної;
в) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг;
г) податковий номер платника податку (продавця та покупця);
ґ) місцезнаходження юридичної особи - продавця або податкова адреса фізичної особи - продавця, зареєстрованої як платник податку;
д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;
е) опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;
є) ціна постачання без урахування податку;
ж) ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;
з) загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;
и) вид цивільно-правового договору;
і) код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
ї) виключено.
а чому не дасть зареєструвати правильну? просто продавець отримає штраф, зараз же реєстрація можлива і після 15 днів з моменту виписки

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1103 рази
Подякували: 2360 разів

Повідомлення tomassa »

Inna Medvetska писав: а чому не дасть зареєструвати правильну? просто продавець отримає штраф, зараз же реєстрація можлива і після 15 днів з моменту виписки
Это так, но с НН, выписанных с 01.02.2015... Это во-первых. а во-вторых, технически что-то на шлюзе ДФС не всегда получается...
Посмотрите ещё здесь в конце обсуждений... http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postsm5 ... spx#535896

Евгенка
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Евгенка »

Только сейчас дошло,а это всегда так было,что адрес покупателя не обязательный реквизит?

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”